Autor
|
Wtek: Ciągle jestem głodna... (Przeczytany 103711 razy)
|
jurek46
Go
|
Adampio zauważyłeś ten nonsens. Jeżeli nie to podaje Piszą ze te 500gr twarożku uzyskali z 2 litrów mleka a do produkcji użyli 2litry mleka od Mućki 1 litr Maślanki i pół litra śmietany czyli jeżeli umiemy liczyć to te 500gr uzyskali 3,5 litra towaru a nie z dwóch litrów mleka. Jest to podobne jak w tym porzekadle jak cygan gotował zupę z gwoździa
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Go
|
A Pan przyjmuje do wiadomości ze najlepsze mleczarnie polskie co prawda z mleka wykonują ser biały z 200 litrów mleka i otrzymują 8-9 kg gotowego wyrobu.
Tu jest nonsens.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Go
|
a pomijajac ta nasza cala dyskusje, na ktora straciles 2 dni....dlaczego nie sprobujesz? zajmnie Ci to 30 min i problem rozwiazany. Zobaczysz ile otrzymasz twarogu swojej produkcji.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
jurek46
Go
|
a pomijajac ta nasza cala dyskusje, na ktora straciles 2 dni....dlaczego nie sprobujesz? zajmnie Ci to 30 min i problem rozwiazany. Zobaczysz ile otrzymasz twarogu swojej produkcji.
Dziękuję za przepis nie uważam naszej dyskusji za czas stracony dużo wiadomości o Twarogu przez to poznaliśmy Ja nie żałuję,Serowarem nie zostanę a jak będę miał ochotę na Twaróg to już będę wiedział gdzie go mogę kupić Odnośnie produkcji i oszczeności to ja podawałem za GOOGLE. że nasze mleczarnie wykonują Twaróg z 100litrów 8-9 kg Atu ponownie daje na to dowód:http://pl.foodlexicon.org/s0000270.php
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
kodar
Go
|
Dlaczego jedząc ok 56 g białka ciągle jestem głodna? Śniadanie jem o 6:30 a już o 9:00 wszystko we mnie drży z głodu. Czuję cały układ nerwowy. Czuję go też przy wahaniach pogody i hormonów. Przez ok 2 lata jadłam tłusto i ze zbyt duża ilością białka. Robiłam się coraz bardziej ociążała i nerwowa ,nerwy czułam nawet pod paznokciami. Teraz wiem ,że to były złe proporcje bo w końcu kupiłam sobie wagę. Ważę i liczę ale te ilości są za małe żebym była syta. Te 50 gr białka to zaledwie 4 żółtka, trochę twarogu i z 10 dk. mięsa. Fakt ,że schudłam i zrobiłam sie żywsza. Wcześnie mimo złych proporcji wiele dolegliwości mi przeszło, a miałam ich sporo, coś podobnego do fibromialgii. Kto wie, może to i ona była. Teraz gdyby nie ten głód i wszechobecne drżebnie w mięśniach uszło by. Nie chcę z DO rezygnować bo jedząc normalnie byłam bardzo słaba, otępiała i niedowidząca a jeszcze bardziej głodna niż teraz. Czuję ,że jeszcze coś mogę naprawić. Co o tym sądzicie? Anna
Witaj Anno,jestes rozdrazniona,bo pewnie zbyt malo weglowodanow. Zrezygnuj z jedzenia twarogow i smietany,reszte mlecznych zacznij rotowac.Jadaj jeden rodzaj bialka jak jesz jaja to tylko tego dnia jaja,moga byc z majonezem,nastepnego dnia wieprzowine,boczek,karkowke smazone na tluszczu bez maki tylko z przyprawami.Zjedz tylko mieso nastepny posilek niech beda weglowodany z tluszczem jaki lubisz.Laczenie bialka i weglowodanow powoduje nerwice dla takich jak my.Mieszanie bialek w ciagu dnia powoduje rowniez nerwice.Produkty uczulajace tez powoduja nerwice,dlatego nie nalezaloby jadac monotonie,tylko kazdego dnia inne bialko.Dlatego nalezy wszystko co zawiera mleko jadac raz w tygodniu.Pozniej czesciej.Nerwowi maja rozregulowany organizm,dlatego potrzebuja wiecej czasu i dokladnosci w stosowaniu diety.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...dlatego nie nalezaloby jadac monotonie,tylko kazdego dnia inne bialko...
Ja juz to dawno zaobserwowalem, ze "monotonia"to straszna sprawa, juz sama z siebie zabija. Natomiast "rotacja" to jest to Szkoda, ze moja dziewczyna nigdy jej nie zaakceptuje
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Go
|
Dlaczego jedząc ok 56 g białka ciągle jestem głodna? Śniadanie jem o 6:30 a już o 9:00 wszystko we mnie drży z głodu. Czuję cały układ nerwowy. Czuję go też przy wahaniach pogody i hormonów. Przez ok 2 lata jadłam tłusto i ze zbyt duża ilością białka. Robiłam się coraz bardziej ociążała i nerwowa ,nerwy czułam nawet pod paznokciami. Teraz wiem ,że to były złe proporcje bo w końcu kupiłam sobie wagę. Ważę i liczę ale te ilości są za małe żebym była syta. Te 50 gr białka to zaledwie 4 żółtka, trochę twarogu i z 10 dk. mięsa. Fakt ,że schudłam i zrobiłam sie żywsza. Wcześnie mimo złych proporcji wiele dolegliwości mi przeszło, a miałam ich sporo, coś podobnego do fibromialgii. Kto wie, może to i ona była. Teraz gdyby nie ten głód i wszechobecne drżebnie w mięśniach uszło by. Nie chcę z DO rezygnować bo jedząc normalnie byłam bardzo słaba, otępiała i niedowidząca a jeszcze bardziej głodna niż teraz. Czuję ,że jeszcze coś mogę naprawić. Co o tym sądzicie? Anna
Witaj Anno,jestes rozdrazniona,bo pewnie zbyt malo weglowodanow. Zrezygnuj z jedzenia twarogow i smietany,reszte mlecznych zacznij rotowac.Jadaj jeden rodzaj bialka jak jesz jaja to tylko tego dnia jaja,moga byc z majonezem,nastepnego dnia wieprzowine,boczek,karkowke smazone na tluszczu bez maki tylko z przyprawami.Zjedz tylko mieso nastepny posilek niech beda weglowodany z tluszczem jaki lubisz.Laczenie bialka i weglowodanow powoduje nerwice dla takich jak my.Mieszanie bialek w ciagu dnia powoduje rowniez nerwice.Produkty uczulajace tez powoduja nerwice,dlatego nie nalezaloby jadac monotonie,tylko kazdego dnia inne bialko.Dlatego nalezy wszystko co zawiera mleko jadac raz w tygodniu.Pozniej czesciej.Nerwowi maja rozregulowany organizm,dlatego potrzebuja wiecej czasu i dokladnosci w stosowaniu diety. czy moge zapytac o te wartosci/ jakosci bialka? Bo 56 gr to naprawde malo. Mniemam, ze mowisz o dziennym spozyciu. Glod....no coz.....kazdego optymalnego strapienie. Ale mysle, ze nie bede daleki od konkretnej odpowiedzi mowiac, ze glod zwalcza sie w dwa sposoby: 1. cwiczac cos intensywnego 2. jedzac tluszcz, ktory tez sie je cwiczac cos wyczynowego tylmo mniej, poniewaz oszukujesz organizm,... a jak?....odpowiem jak zapytasz!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
toan
Go
|
56 gr to ... To dzienne zapotrzebowanie na białko, dla dorosłego człowieka płci męskiej o wadze 70-80kg (wg norm IŻiŻ za czasów Szczydła - i tu się ta słynna polska instytucja, dziś jego imienia - nie myliła. Pod warunkiem, że niewiele z tego białka zamieni się na wodę).
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Napięcie przedmiesiączkowe i migreny będą wspomnieniem jak zastosujesz produkty mleczne do rotacji (co 7 dni). Przy tych powyższych objawach daję Ci gwarancję ich ustąpienia po zastosowaniu powyższego.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
afmfo
Go
|
Witam wszystkich. Odkąd stosuję Wasze rady musze powiedzieć , że jest poprawa. Ktoś mi doradzał jeść więcej mięsa i poskutkowało. Właściwie do mięsa zostałam zmuszona, bo dostałam uczulenia na jajka. Jem narazie głównie boczek i warzywa. Mleczne i czekoladę rotuję( jutro święto, dzień mleczny, hura). Najpierw źle to znosiłam, miałam ogromny świąd skóry w południe, ale od trzech dni uspokoiło się. Wczoraj dostałam migrenę, myślałam ,że jak zawsze potrwa 4 dni. Wzięłam 2 polopiryny i dziś przeszło a na rotacji jestem zaledwie tydzień. Drugiego nie liczę bo jadłam nieświadomie czekoladę.Może to przypadek a może zdrowieję (oby). Odkąd jem na noc ziemniaki (dzięki Ci lekarko) moje ręce już mi nie przeszkadzają spać. Przedtem miałam ochotę je odkręcić bo jakbym je nie ułożyla i tak bolały, co mnie często budziło. Te jedzenie węgli na noc i boczek (mało ma białka ,dużo mażna zjeść) powodują, że już nie jestem tak głodna, mniej jestem napięta, choć do ideału daleko. Ponieważ nie jem jajek , moje placki ziemniaczane to breja na słoninie wędzonej. Boże, jakie to dobre. Napięcie przedmiesi±czkowe i migreny będ± wspomnieniem jak zastosujesz produkty mleczne do rotacji (co 7 dni). Przy tych powyższych objawach daję Ci gwarancję ich ust±pienia po zastosowaniu powyższego.
Migrenę mam ok 15 lat. Przez ten okres sama próbowałam dojść przyczyny. Nigdy mi się to nie udało. Czyżby to było takie proste? Skoro po tygodniu rotacji jest widoczna poprawa to za rok ? Aż się boję myśleć. Wtedy moja rodzina przestanie patrzeć na mnie jak na wariatkę gdy waże i liczę Ania
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Nie spotkałam osoby, której nie dałoby się tą metodą wyleczyć z migreny. Nie spotkałam osoby, której tą metodą nie dałoby się wyleczyć z zespołu napiecia przedmiesiączkowego.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Hana
Go
|
, moje placki ziemniaczane to breja na słoninie wędzonej.
Afmfo--przyjrzyj sie wedzonej slononie/kielbasie/boczek/szynka --tez moga/nie musza powodowac migrene.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Hana
Go
|
Sprobuj jeszcze z kapusta kiszona+boczek /nie wedzony/+sloninka +przyprawy/sol, pieprz+kminek-jak lubisz/===bigos--/bez konserwantow/.
Ja jem od wczoraj z pomidorem i cebula zeszklona na slonince. Polecam -danie optymalne w 100%.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Słonina wędzona chyba też przed wędzeniem jest obkładana saletrą, bo jest słona. Może zwolennicy metod naturalnych obkładają ją samą solą przed wędzeniem? Nie znam się na produkcji...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
afmfo
Go
|
, moje placki ziemniaczane to breja na słoninie wędzonej.
Afmfo--przyjrzyj sie wedzonej slononie/kielbasie/boczek/szynka --tez moga/nie musza powodowac migrene.
Możliwe, że masz rację.Ja wędzoną słoninę jem od niedawna a boczek to mielę surowy i smażę z gotowanymi warzywami . Jestem na rotacji mlecznych i tego się trzymam. Jak nie pomoże przyjrzę się wędzonkom. Kiełbe też lubię Ale możliwe ,że masz rację. Pozdrawiam.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
kangur
Go
|
Ale możliwe ,że masz rację. Pozdrawiam.
Aniu. Ona ma racje.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Syriusz
Go
|
Słonina wędzona chyba też przed wędzeniem jest obkładana saletrą, bo jest słona. Może zwolennicy metod naturalnych obkładają ją samą solą przed wędzeniem? Nie znam się na produkcji...
Saletra w zasadzie sluzy dla koloru chociaz w pewnym stopniu rowniez jest i konserwantem. Dlatego nie musi byc dodawana do peklowanja sloniny przed jej uwedzeniem. Poza tym saletra zabija czerwone cialka krwi wiec nalezy z nia ostroznie. Nadmiar soli czyni slonine slona. Wedzilem kiedys slonine i zawsze byla perfekt. Tutaj jednak nie ma prawdziwej, sa tylko jakies okrawki wiec i nie wedze. Za chude swinie. W tym roku zamawialem slonine az w Sydney, 50kg i tez przyslali scinki. Pozdrawiam
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
lekarka
Go
|
SŁONINA jest drugim po rosole produktem dla optymalnych do samoleczeniasię dietą (tak wg mnie). Ci którzy jeszcze wolą wędzoną mogą kupić surową i smażyć ją a'la czipsy i... posolić. Można tak samo przyrządzić tłusty surowy boczek. Inna jest jakość życia na słoninie, a inna na siemieniu lnianym . Warto porównać.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Warto porównać.
tzn. mam jeść przez pół roku słonine,a następne pół roku siemie lniane i mam porównać potem te dwie połówki roku do siebie uwzględniając swoje samopoczucie? Ja bym nie ryzykowała
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Są osoby, które codziennie jedzą tłuszcze inne niż nasycone jako główny materiał energetyczny. Sa osoby, które częściej jedzą tłuszcze nasycone, u nich wystarczy jeden dzień - nie trzeba pół roku - by się przekonać.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|