forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-23, 09:54:13

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
10. Nie wolno głodzić się ani pościć.
669716 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Żywienie Optymalne
| | |-+  Ciągle jestem głodna...
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Ciągle jestem głodna...  (Przeczytany 103632 razy)
lekarka
Go

Email
Odp: Ciągle jestem głodna...
« Odpowiedz #100 : 2008-09-01, 20:42:24 »

SŁONINA a'la czipsy i... posolić. Można tak samo przyrządzić tłusty surowy boczek.

Po jakimś czasie optymalnie odżywiający się zorientuje się, że niesolona smażona słonina lub boczek są wystarczająco słone i nie trzeba już ich dosalać.
Teresa Stachurska
Go

Email
« Odpowiedz #101 : 2008-09-02, 13:04:17 »

Mięsa nie solę, nie odczuwam potrzeby, niesolne smakuje mi lepiej, solone nawet mało jest za słone. Solę nieco warzywa jak cebula czy papryka, gdy je duszę na patelni. 
afmfo
Go

Email
« Odpowiedz #102 : 2008-09-02, 13:59:38 »

Witam Wszystkich. Ja, która byłam ciągle głodna.
Uprzejmnie  informuję , że przyszedł kres na niektóre moje dolegliwości.
Oto dziś 2.09.2008r dowiedziałam sie, że mam LAMBLIOZĘ. Laughing Laughing Laughing
Serdecznie Wam dziękuję za nakierowanie mojego myślenia do laboratorium. Laughing Laughing Laughing
Gdyby nie FORUM nigdy bym na to nie wpadła.

P. lekarko, czy byłaby Pani jeszcze raz tak miła  :)i podpowiedziała mi  jaki rodzaj węglowodanów mi teraz przysługuje, oprócz rot. mlecznych ?
kangur
Go

Email
« Odpowiedz #103 : 2008-09-02, 22:47:42 »

Oto dziś 2.09.2008r dowiedziałam sie, że mam LAMBLIOZĘ. Laughing Laughing Laughing

To jest bardzo cwany lokator. Potrafi dopasowac swoje bialko do bialka wlasciciela i system immunologiczny traktuje go jako czlonka rodziny.
W Kanadzie te chorobe nazywaja choroba bobrow. Bobry sa nosicielami tej choroby. Zakazaja strumyki tym pasozytem. Tylko ciekawa rzecza jest, ze w gornych czesciach strumykow bobry nie maja lamblii.
Powstaje pytanie. Kto kogo zakazil? Bobry czlowieka, czy odwrotnie.
W amerykanskim pismie "Backpaker" podaja, ze nalezy pic wode z jodyna aby zabic tego pasozyta. Ja stosowalem "Plyn Lugola" przez pol roku. Zalecaja 4 krople na szklanke wody trzy razy dziennie. Ja stosowalem 1 krople na 1kg wagi naleznej. Po pol roku symptomy obecnosci lamblii zniknely. Przestalem pic "Plyn Lugola". Po dwoch tygodniach dostalem potwornego bolu brzucha. Wypilem 7 kropli "Plynu Lugola". Bol minal po okolo 5 minutach, a w okolicy odbytnicy byl straszny ruch. Taka cysta moze przetrwac nawet przez trzy miesiace, dopuki nie trafi na odpowiednie srodowisko do rozmnazania sie.
Otoczka cysty lamblii sklada sie z trzech warstw. Sluza one jako czujniki. Jak taka cysta znajdzie sie w odpowiednim srodowisku to sie rozpuszca i zaczyna sie rozmnazanie tego pasozyta poprzez podzial. Z jednej dwie, z dwoch cztey, z czterech osiem i td. Teoretycznie w nieskonczonosc.

Swego czasu bylo stosowane w medycynie pedzlowanie jodyna.
Lekarz pyta zolnieza co mu dolega
Zolniez odpowiada - hemoroidy
Lekarz poleca sanitariuszowi - pedzlowanie
Nastepny zolniez mowi, ze ma bole gardla
Lekarz  - pedzlowanie.
kangur
Go

Email
« Odpowiedz #104 : 2008-09-06, 08:03:16 »

Uprzejmnie  informuję , że przyszedł kres na niektóre moje dolegliwości.

Jak chcesz zobaczyc sprawce swoich dolegliwosci, to odwiedz  Soltysa:

http://www.geocities.com/bioimages/

jurek46
Go

Email
« Odpowiedz #105 : 2008-09-06, 11:29:08 »

To jest bardzo cwany lokator. Potrafi dopasowac swoje bialko do bialka wlasciciela i system immunologiczny traktuje go jako czlonka rodziny.
W Kanadzie te chorobe nazywaja choroba bobrow. Bobry sa nosicielami tej choroby. Zakazaja strumyki tym pasozytem. Tylko ciekawa rzecza jest, ze w gornych czesciach strumykow bobry nie maja lamblii.
Powstaje pytanie. Kto kogo zakazil? Bobry czlowieka, czy odwrotnie.
W amerykanskim pismie "Backpaker" podaja, ze nalezy pic wode z jodyna aby zabic tego pasozyta. Ja stosowalem "Plyn Lugola" przez pol roku. Zalecaja 4 krople na szklanke wody trzy razy dziennie. Ja stosowalem 1 krople na 1kg wagi naleznej. Po pol roku symptomy obecnosci lamblii zniknely. Przestalem pic "Plyn Lugola". Po dwoch tygodniach dostalem potwornego bolu brzucha. Wypilem 7 kropli "Plynu Lugola". Bol minal po okolo 5 minutach, a w okolicy odbytnicy byl straszny ruch. Taka cysta moze przetrwac nawet przez trzy miesiace, dopuki nie trafi na odpowiednie srodowisko do rozmnazania sie.
Otoczka cysty lamblii sklada sie z trzech warstw. Sluza one jako czujniki. Jak taka cysta znajdzie sie w odpowiednim srodowisku to sie rozpuszca i zaczyna sie rozmnazanie tego pasozyta poprzez podzial. Z jednej dwie, z dwoch cztey, z czterech osiem i td. Teoretycznie w nieskonczonosc.

Swego czasu bylo stosowane w medycynie pedzlowanie jodyna.
Lekarz pyta zolnieza co mu dolega
Zolniez odpowiada - hemoroidy
Lekarz poleca sanitariuszowi - pedzlowanie
Nastepny zolniez mowi, ze ma bole gardla
Lekarz  - pedzlowanie.

Kangur Twoja dolegliwośc moze byc leczona również nie tylko tą Jodyną,ale własnie ta solą  o której ja pisze.jest ona również z Jodem,a że do wszystkich potraw stosuje sie chodżby szczyptę soli to
będziesz cały czas wolnu od tych "BOBRÓW" i napewno nie będa do Ciebie powracały.I sam wtedy przyznasz ze jas miałem racjeże może ona służyc każdemu.
Rudka
Go

Email
« Odpowiedz #106 : 2008-09-07, 00:38:33 »

Z czego dostaje sie lamlie?? z bananów?
lekarka
Go

Email
« Odpowiedz #107 : 2008-09-07, 08:43:57 »

One żyją wszędzie.
Kiedyś 19 lat temu (?) pojechałam na wizytę do pewnej rodziny, 4 dzieci i dwoje dorosłych. Wszyscy mieli lamblie. Najciekawsze dla mie w tym ambarasie było to, że największą ich ilość miał majmłodszy z rodziny, który ... w ogóle nie miał objawów! Pytanie było - by mu też zastosować leki niszczące lamblie? Odpowiedzi pediatrów były różne. Zadecydowałam chyba - wszystkim. Niech odpoczną od inwazji...
Teraz uważam, że nie podjęcie leczenia dietą jest klęską w podejściu do lambliozy. Wytłucze się lamblie, a nawyki doprowadzające do tego, że się już namnożyły pozostają bez zmian. Gdy już się wzięło leki polecam zaobserwować PIERWSZE 3 DNI od zastosowania kuracji. Organizm będzie optymalizował dietę. Żyjątka lubią cukry proste, produkty mleczne (alergen mleczny wywołuje wg mnie zapalenie dróg żółciowych na którym to zapaleniu namnażają się nieproszeni goście, dlatego rotacja), zboża, nadmiary weglowodanów. Nie lubią tłuszczu, pomidorów, ogórków i cebulowych.  Po zliwidowaniu "wroga" organizm ma mniejszy apetyt.
Rudka
Go

Email
« Odpowiedz #108 : 2008-09-07, 22:28:54 »

Przy okazji jak już mowa o cebuli -to  czy po usmazeniu ,uduszeniu ma tyle samo węgli jak surowa?
   Lubie ,ale coś mi sie wydaje ,że chyba żle licze .
Teresa Stachurska
Go

Email
« Odpowiedz #109 : 2008-09-08, 09:14:16 »

Jeśli uwzględni się ilość surowej, przed smażeniem/duszeniem to tyle samo.
lekarka
Go

Email
« Odpowiedz #110 : 2008-09-08, 09:44:06 »

Troszkę  się robi aminoglikanów po obróbce termicznej (powstaje pokarm nieco mniej węglowodanowy) i traci się przy tym witamina C.
Zatem surowa i ugotowana jest ok.
Rudka
Go

Email
« Odpowiedz #111 : 2008-09-09, 11:52:52 »

No to jednak -żle liczyłam -tak mało po usmażeniu -wydawałoby sie ,ze to niedużo węgli-a jednak Shocked
   Jednak bez forum i lekarki -ani rusz -dziekuje .
   Frapuje mnie jeszcze jedno pytanie -Południowcy- maja bujne czupryny ,mężczyżni też .
   Czyżby to owoce ,jarzyny ,czy słoneczko ? a może  tamtejsze oliwy ?
afmfo
Go

Email
« Odpowiedz #112 : 2008-09-09, 14:48:12 »

To znowu ja, jestem 5 dzień po TIMIDAZOLU.
Źle zniosłam ten lek, ale chyba działa (narazie).
Dziś rośnie ciśnienie atmosferyczne a ja całkiem spokojna. Nie żebym nie czuła. Czuję w mięśniach i skurze ale zamiast podrażnienia jestem dziwnie zadowolona.
Mąż i córka dostali lek na dwie tury a ja na jedną. Zastanawiam się, czy trzeba go ponowić bo jeśli nie to byłoby super.
Po spożyciu bolały mnie flaki, chyba wytrułam też te przyjazne bakterie, ale grzybica nie wróciła w znajomych mi miejscach. Smile Smile
A, jeszcze zaobserwowałam , że  moja myśl nie kołuje już tak koło batonów, cistek, tudzież cukierków. Smile Smile
5 dni to jednak za mało, żeby stwierdzić czy już pozbyłam sie lokatorów.
Ludzie , sprawdźcie, czy macie to świństwo , bo ja mniałam tysiące dolegliwości ale nie takie, które wskazywałyby na lamblie.
afmfo
Go

Email
« Odpowiedz #113 : 2008-09-09, 18:41:33 »

Jastro
Go

Email
« Odpowiedz #114 : 2008-09-09, 19:35:46 »

Czytam Wasze forum od jakiegoś czasu i widzę wiele sprzecznych rad, sugestii itp. Co z tą śmietaną - w książce czytam że do 0,5 l dziennie, w wypowiedziach sugerujecie aby ją ograniczać, co z jedzeniem do syta - 2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.?
Miałem nadzieję że książka DIETA OPTYMALNA (NOWA) oraz Wasze rady pomogą mi wejść w tą dietę a właściwie w sposób żywienia. Widzę jednak że będzie z tym problem. Od miesiąca jestem (jak mi się wydaje ) na DO i nie schudłem ani kg  Sad . Rok temu przestałem palić i przybrałem 10 kg (wzrost 181, waga 94 kg). Od kilku miesięcy moja mama choruje na RZS - staram się ją wciągnąć w DO, ale póki sam nie do końca wiem jak ją stosować, to nie mam zbyt dużo argumentów. Zamówiłem KSIĄŻKĘ KUCHARSKĄ i mam nadzieję że mi pomoże...
Jacek
afmfo
Go

Email
« Odpowiedz #115 : 2008-09-09, 19:48:42 »

Kiedy pierwszy raz weszlam na forum też nic nie rozumialam.
Czytaj posty.   Tematy, które Ciebie dotyczą  czytaj od początku do końca.
Tu są często rady pod konkretnym adresem, nie dla wszystkich. Czytaj książkę.
Zasada ogólna to proporcje ale czasem trzeba czegoś więcej a czasem mniej. Czytaj i pytaj.
Po jakimś czasie będziesz wiedział co Ciebie dotyczy i kogo spytać o problem.
Smile
lekarka
Go

Email
« Odpowiedz #116 : 2008-09-09, 21:08:40 »

Jastro, stosuj rady dra JK. Tłuszcz przy odchudzaniu przydaje się stosować ok. 1,5 g/kg należnej wagi ciała na dobę. Jak Ci za mało chwilowo jadaj go wiecej.
Jastro
Go

Email
« Odpowiedz #117 : 2008-09-09, 22:58:01 »

Dzięki za rady! Postaram się trochę przypilnować proporcji. Może uda mi się zrzucić parę kg na zachętę...
Confused
lekarka
Go

Email
« Odpowiedz #118 : 2008-09-10, 06:53:09 »

Nie ma sprawy Jastro, za tydzień proszę raport dt. schudnięcia  Shocked  Smile.
afmfo
Go

Email
« Odpowiedz #119 : 2008-09-17, 09:39:40 »

Witam.
Czy jest ktoś na forum , kto pozbył sie za pomocą diety lamblii ?
Pytam , bo lekarz przepisał mi TIMIDAZOL. Po pierwszej dawce źle się czułam z tydzień. Teraz mam zarzyć drugą dawkę i mam opory. Może to świństwo zdechło ?
Brzuch już mnie już  nie boli ale ciągle mi sie odbija. Nie mam juz takiego dużego uczucia głodu i nie myślę ciągle o czekoladzie.  Z węgli jem same warzywa i rotuje mleczne. Jem dużo tłuszczu. Podobno wtedy one nie mogą sie uczepić jelit. Mam też takie przeczucie , że silne organizmy nie zarażają sie robakami a antybiotyk przecież mnie osłabi.
Mąż wziął dwie dawki TIMIDAZOLU, ale dostał grzybicy. Dwa tygodnie diety na nic.
Może ktoś taki jest ,chociaż jedna osoba , która zagłodziła lamblię ?
Strony: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.038 sekund z 18 zapytaniami.