Autor
|
Wtek: MUZYKA, którą lubię :) (Przeczytany 9199460 razy)
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26762
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Takie miłe dźwięki i obrazki ładne. Chociaż w pierwszej wersji chciałem stadko sikor wstawić, ale za bardzo wyuzdane jak na wieczór.
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Takie miłe dźwięki i obrazki ładne. Chociaż w pierwszej wersji chciałem stadko sikor wstawić, ale za bardzo wyuzdane jak na wieczór. To dobrze, bo żem sobie pomyślał że się starzejesz
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Do tego teraz trzeba uważać, bo nigdy nie wiadomo, co komu obrazi "uczucia religijne". Taki banan dla przykładu!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Degradacja elity: "Zabawy, gry, błazeństwa, rozmaite farby, rozmaite mieszkania kształty, malowidła i posągi. Cieszcie się, kiedy czczość ich głów zajmują wasze blachsztychy i kamyków rzeźby, kiedy obaczycie, że będą one zajmować czczość ich głów i napełniać próżność głupiej dumy, znak, że już bliżsi jesteście odzyskania waszych praw, niżeli oni panowania nad wami". Czyje to są słowa?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Nie czyje to słowa, tylko co mu diler zadał
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Takie miłe dźwięki i obrazki ładne. Chociaż w pierwszej wersji chciałem stadko sikor wstawić, ale za bardzo wyuzdane jak na wieczór. Ale, że co ? Bogatki. Na bogato. Oj, tam, oj tam. Niech będą bogatki. Juz nie mamy komunizmu, alias socjalizmu.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Degradacja elity: "Zabawy, gry, błazeństwa, rozmaite farby, rozmaite mieszkania kształty, malowidła i posągi. Cieszcie się, kiedy czczość ich głów zajmują wasze blachsztychy i kamyków rzeźby, kiedy obaczycie, że będą one zajmować czczość ich głów i napełniać próżność głupiej dumy, znak, że już bliżsi jesteście odzyskania waszych praw, niżeli oni panowania nad wami". Czyje to są słowa? Jakiś nawiedzony fanatyk czegoś tam...
|
|
|
|
|
|
|
Trzainacy
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 1044
|
Degradacja elity: "Zabawy, gry, błazeństwa, rozmaite farby, rozmaite mieszkania kształty, malowidła i posągi. Cieszcie się, kiedy czczość ich głów zajmują wasze blachsztychy i kamyków rzeźby, kiedy obaczycie, że będą one zajmować czczość ich głów i napełniać próżność głupiej dumy, znak, że już bliżsi jesteście odzyskania waszych praw, niżeli oni panowania nad wami". Czyje to są słowa? Jakiś nawiedzony fanatyk czegoś tam... A tu okazuje sie ze to z książki RÓD LUDZKI Stanisława Staszica-księdza.
|
|
|
|
|
|
|
|
madre
Go
|
Nie czyje to słowa, tylko co mu diler zadał Diler zadał pytanie co znaczy: "blachsztychy"? Czy to jakiś wytwór metaloplastyki, np. pomalowana lub nie blaszana aureola na obrazie?
|
|
|
|
|
|
|
Trzainacy
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 1044
|
Ja wzięłam ten cytat z książki Doktora Kwaśniewskiego "Jak nie chorować", gdzie są przytoczone słowa Staszica. Trzainacy gratuluję, wygrałeś pieszą wycieczkę do Rzymu... Dziękuję bardzo za wygraną lecz jeśli jest możliwość to mam prośbę, pragnąłbym tą wycieczkę pieszą do Santiago de Compostela. Z góry dziękuję za pozytywne rozpatrzenie mej prośby:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|