Autor
|
Wtek: MUZYKA, którą lubię :) (Przeczytany 9193664 razy)
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26762
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
"tak" to mi się z taką typową warszawką kojarzy. Jest to irytujące i nie jestem w stanie skoncentrować się na dalszej treści, tylko to "tak" słyszę.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Mnie to pasuje, bo szybko widać, jak po dziarach, z kim się ma do czynienia.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Jasne, od razu widać do jakiego stada osobnik należy.
|
|
|
|
|
|
|
Octaver
Go
|
A do jakiego należy?
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
madre
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Trzainacy
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 1044
|
Marillion od prawie 40 lat mnie zachwyca,muzyka na kazdą okazje i często w mym uchu gości:)
|
|
|
|
|
|
|
Trzainacy
Jr. Member
Pe:
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Ale Marillion tylko z Fishem!
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
Octaver
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ale jakie bujne włosy mieli...
|
|
|
|
|
|
|
madre
Go
|
Nie spoczniemy nim dojdziemy. Beczkę soli zjemy, może się dowiemy. Mamy czas, prawda? Pośpiech wskazany przy łapaniu pcheł. ....za królem król za asem as.... ....daleko do siódmego lasu. Może pomaszerować gdzieś nad Bajkał? Gra gitara? https://www.youtube.com/watch?v=wvWG6BjBGkY
|
|
|
|
|
|
|
Trzainacy
Jr. Member
Pe:
|
|
|
|
|
|
|
|
madre
Go
|
Nie za bardzo podoba mi się ten utwór, bo nie zrozumiałem na pewno co ma na myśli ten, co śpiewająco mówi, że wie, że tamten wie. Tłumacz z angielskiego tłumaczy słuchaczowi, że to są wynaturzenia jakiegoś psychodelicznego uzależnionego z problemami gastryczno-niestrawnościowymi i zatruciem umysłowym, i który namawia na spowiedź u księdza i jedzenie chleba święconego albo jakieś wysłuchiwanie pytanek od psychoanalityka, który ma do czynienia z kimś podcinającym sobie żyły. Wszyscy mają jakieś problemy, ale nie wszyscy wyrzygują śpiewająco je światu do chińskiej misy. Sensowne wydała mi się tylko propozycja aby ślepy wiódł ślepego, ale oczywiście stwarza to problemy, problemy, problemy. Kombinuję, że aby je próbować rozwiązać należałoby temu pierwszemu- przewodnikowi dać przewodnią laskę niewidomego. Można je kupić na allegro, ale taniej, bo darmo można by wyciąć jakiś prosty długi kijek z leszczyny, a jego nadmierną wiotkość można by zredukować owijając go spiralnie jakimś elastycznym (może miedzianym?) drucikiem, najlepiej podwójnie dla usztywnienia tegoż też (troszkę długie te zdanie, bo i kijek długi i owijka długa). Ale to stwarza kolejne problemy, problemy, problemy. https://demotywatory.pl/4964254/Kiedy-w-zyciu-jest-ciezko
|
|
|
|
|
|
|
madre
Go
|
|
|