Autor
|
Wtek: MUZYKA, którą lubię :) (Przeczytany 9190955 razy)
|
madre
Go
|
Misie bardzo bardzo podoba, choć nie kumam poezji piękna. Wróże damie, że jak z bambusów wypłynie "na suchego przestwór oceanu, wóz nurza się w z zieloność i jak łódka brodzi..." https://literat.ug.edu.pl/amwiersz/0032.htmna cudzym grzbiecie, (wy towarzysze wiecie), urosną tej kobiecie skrzydła motyle, i zarobi śpiewem tyle że starczy jej na chodaki w DeichManie.
|
|
|
|
|
|
|
madre
Go
|
Jak się nasłuchałem tej fujarkowej muzyki tego leśnego dziadka, to przypomniało mi się pytanie stare, jak stary jest świat, starych dziadków. DLACZEGONASIPRZODKOWIENA MCHUJADALI? Po długim bezowocnym namyśle, jedynie słuszna odpowiedz mi się nasunęła, że stołów jeszcze nie znali i w kuckach na dziada na balkonach biedaki biesiadowali. Po wielu, wielu latach ich potomkowie, wojownicy, Misia obowiązkowy przegląd w stacji obsługi przerabiali. Po posiłku zaś gębuszki w szmaty, a płaczliwe, smarkate Ole do mankietów przytulali. https://photos.app.goo.gl/RhYBvrnSMb69RpK8A
|
|
|
|
|
|
|
Trzainacy
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 1043
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Klasyka klasyk, mój pierwszy numer jaki się nauczyłem na gitarze żeby laski wyrywać.
|
|
|
|
|
|
|
Trzainacy
Jr. Member
Pe:
|
|
|
|
|
|
|
|
Trzainacy
Jr. Member
Pe:
|
Klasyka klasyk, mój pierwszy numer jaki się nauczyłem na gitarze żeby laski wyrywać. Musiałeś sie uczyc kolejnych klasyków czy ten jeden wystarczył aż do dzis?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26752
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Ale "chłopak z gitarą" to ze trzy dekady temu nazad robił wrażenie na sikorach... "Rwanie na gitarę"...
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
madre
Go
|
Nadaje się i do śniadania i do obiadu. https://www.youtube.com/watch?v=Gh1tKipluCkPrzez tą zmianę czasu nie mogę się zdecydować, co zjeść teraz w późno śniadaniowej czy też już wczesno obiadowej porze. Czy łykać poranną muzyczną kawę z jajecznicą czy też już za tekstem piosenki zajadać świnię i zapijać ją krwawym koktajlem? Najważniejsze aby w tle leciała miła uchu szmaciana brawurowo-flanelowo muzyczna interpretacja Kazika, tekstu piosenki-ballady Tadeusza Chyły.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
A nie wspominałem przez przypadek, że jestem za?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
A nie wspominałem przez przypadek, że jestem za? I tak się zdarza i tak być może, musiałbym głębiej się przysłuchać, a bez kakofoni itd. - jak najbardziej można.
|
|
|
|
|
|
|
|
|