Autor
|
Wtek: MUZYKA, którą lubię :) (Przeczytany 9245789 razy)
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Jak zwykle duże uproszczenie , bo ani Ed Gein, Ted Bundy, Onoprienko, Czikatiło, Gacy i inni rocka, metalu nie słuchali.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Czyli rodzaj ulubionej muzyki nie ma nic wspólnego z jego charakterem? Myślę, że trochę ma...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Z charakterem może? Czy ja wiem? Raczej z dewiacjami. Autor tego artykułu powywołuje się na Dahmera, Ramireza wśród niestety niemałej liczby najbardziej zwyrodniałych morderców i to ma służyć chyba wzmocnieniu argumentacji , choć faktem jest, że Ramirez był fanem AC/DC. Ale Jim Carrey jest fanem Cannibal Corpse i jak na razie tfu, tfu nikogo nie zamordował.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Czyli rodzaj ulubionej muzyki nie ma nic wspólnego z jego charakterem? Myślę, że trochę ma... Ale tak naprawdę co masz na myśli? Jaki charakter warunkuje jaki charakter muzyki? Psychopaci podobno lubią muzykę poważną.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja bardziej tak sądzę, że osoby spokojne lubią spokojną muzykę, osoby romantyczne romantyczną, osoby energiczne energiczną. ...Albo danego dnia mamy ochotę na taką muzykę jaki akurat mamy nastrój... albo odwrotnie...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Czyli zrozumiałam , że wiesz , że nic nie wiesz.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dokładnie tak...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Wiem jedynie jak to jest w moim przypadku... a resztę to mogę sobie wyobrażać tylko...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Dokładnie tak... Czyli jesteś mędrcem. Albo filozofem. Wiem, że nic nie wiem .
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Sokrates... no raczej nie chciałabym tak skończyć jak on...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Sokrates... no raczej nie chciałabym tak skończyć jak on... "Wiem , że nic nie wiem" jest tylko przypisywane Sokratesowi , ale nie potwierdzone, więc życie przed Tobą.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|