Autor
|
Wtek: MUZYKA, którą lubię :) (Przeczytany 9185314 razy)
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Widziałeś, śmietanę pchali w siebie. Mądre dzieciaki.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No ja chyba będę tańczyć polkę galopkę...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
No ja chyba będę tańczyć polkę galopkę... Galopuj, galopuj. I do przodu.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Abym tylko nie leciała jak długa to będzie OK... No ale w końcu taka bardzo długa to ja nie jestem...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
No ja chyba będę tańczyć polkę galopkę... Tylko żeby nie było jak z rowerem... No ja chyba będę tańczyć polkę galopkę... Galopuj, galopuj. I do przodu. ( "A ja- tymczasem- pójdę z osobistym trenerem na siłkę.")
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
No ja chyba będę tańczyć polkę galopkę... Tylko żeby nie było jak z rowerem... ( "A ja- tymczasem- pójdę z osobistym trenerem na siłkę.") Jeśli do mnie kierujesz ten komentarz zawoalowany komentarz, to ja rzeczywiście właśnie się zbieram na siłkę z osobistym trenerem.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Do Reginy, nie do Ciebie! Muzo moja i moje natchnienie. A co zawoalowania. Chichipotyczą cudzą myśl przekazuję, a ta właśnie taka bywa u kobiet. Zwłaszcza kiedy nie są w stanie w żaden sposób sobie tego uświadomić, nawet przed lustrem... , zacytowałem.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Do Reginy, nie do Ciebie! Muzo moja i moje natchnienie. A co zawoalowania. Chichipotyczą cudzą myśl przekazuję, a ta właśnie taka bywa u kobiet. Zwłaszcza kiedy nie są w stanie w żaden sposób sobie tego uświadomić, nawet przed lustrem... , zacytowałem. To są typowo seksistowskie komentarze.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
W muzyce wulgaryzmy w j. angielskim nie drażnią. Na przykład. Da się tego słuchać w namaszczeniu, być może oliwką.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Do Reginy, nie do Ciebie! Muzo moja i moje natchnienie. A co zawoalowania. Chichipotyczą cudzą myśl przekazuję, a ta właśnie taka bywa u kobiet. Zwłaszcza kiedy nie są w stanie w żaden sposób sobie tego uświadomić, nawet przed lustrem... , zacytowałem. To są typowo seksistowskie komentarze. Przepraszam, "co do zawoalowania". Tak powinno być. Z kolei, co się tyczy oceny moich prostych i jasnych odpowiedzi, jeżeli tak uważa osoba dorosła, to mnie, nieco młodszemu stereotyp nakazuje jedynie się z tym zgodzić. Tyle, że za głupi na to jestem i konsekwentnie instynktem się kieruję.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
No, proszę pomaszerowałam dziarskim krokiem do Centrum Lwowa na Площу Ринок a tam Festiwal polsko- ukraińskiego Partnerstwa. Wysłuchałam przy okazji koncertu grupy z Polski , która gra muzykę klezmerską. Nawet nie wiedziałam , że taka jest. Zespół nazywa się Klezmafour i dał świetny koncert. Naprawdę porwał publiczność. Pewnie na dłużej to nie moja muzyka , ale jako ciekawostka i na krótki dystans jak najbardziej. https://www.youtube.com/watch?v=8wj4viffKzk&list=PLD2D8A92B8D1FB806 A tytuł znany, ale zupełnie z innych brzmień i jako nazwa zespołu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|