Autor
|
Wtek: MUZYKA, którą lubię :) (Przeczytany 9115717 razy)
|
RafałS
|
Jak zwykle każdy wyborca ma prawo wybrać - https://youtu.be/BbpNY2tygCQ . Zaś ja jestem w tym szczęśliwym położeniu że pół godzinki mam rowerem do husytów, jakby co.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
A skąd, to stan notoryczny od dwudziestu pięciu lat, tylko kukizowcy o tym nie pamiętają... Pana Sachsa Jeffreya to zasługa, ale o tym to już się nie wie kompletnie, jak zamienił dzięki niemu Balcerowicz państwo w centralnej Europie w republikę bananową. A jak jest w republikach bananowych? No właśnie tak. Leszek profesor Balcerowicz doskonale wykształcony w USA dzięki stypendium Fulbrighta. Podczas naszego przewrotu politycznego w 1989 przeforsował reformy wolnorynkowe. Ożywił zdechłą gospodarkę. To nic, że nie wziął odpowiedzialności za efekty ujemne i pozbawił Polskiego Suwerena procesów demokratycznych we wdrażaniu reform. Naród pewnie by się warcholił, a tak mamy pozamiatane. z wiki: Program Fulbrighta – program międzynarodowej wymiany naukowej założony z inspiracji senatora USA Jamesa Williama Fulbrighta w 1946 roku. Jego głównym celem jest zwiększanie wzajemnego zrozumienia między obywatelami Stanów Zjednoczonych a obywatelami innych krajów. W Polsce program funkcjonuje od 1959 r. Program finansowany jest w 50% przez amerykański Departament Stanu, pozostałe 50% pokrywa polskie Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego. Z wymiany co roku korzysta ok. 60 Polaków - pracowników naukowych, studentów i doktorantów. Podobna liczba Amerykanów co roku przyjeżdża do Polski. Polski Program Fulbrighta jest administrowany przez Polsko-Amerykańską Komisję Fulbrighta - fundację edukacyjną non-profit działającą od 1995 roku.A Jeffrey David Sachs to amerykański najbardziej aktywny kreator republik bananowych. Wsławił się jako doradca ekonomiczny (czytaj: Ojciec Chrzestny agentury wpływów/pożytecznych idiotów {bardzo, ale to bardzo dobrze opłacanych}) rządów w Ameryce Łacińskiej, Europie Wschodniej, krajach byłego ZSRR, Azji i Afryce. Prezio Kwasio nawet go odznaczył za to, co nam rękoma Balcerowicza zrobił.
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ludziska kompletnie nie kojarzą zadłużenia państwa ze swoim bytem, tylko są potem zdziwieni np. - dlaczego tak mało zarabiam, a mój odpowiednik w innym kraju ma więcej?.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A bo jak się ma uprzywilejowane emerytury, to co tam jakiś dług, który generują...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Dlatego tylko ostry kryzys może przynieść poprawę, za dużo uprzywilejowanych grup jest w tym kraju.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jasne, jak się "załapie"
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
W ostry kryzysie też można się dobrze - urządzić. Oj, można się "dobrze urządzić" i w przytułku wylądować...
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Chodzi o to, że middle class się skomuszyła i jest problem, bo to tylko narzekają, jak to bieda jest biedna i nie ma na kim się dalej bogacić...
|
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
Nie, nie. Wystarczy pierwsze 30 minut - już będzie jasno. Dla niecierpliwych kwadransik. Ale uprzedziłem - dla umiejących słuchać. Poprzedni wykład jest jeszcze lepszy, bo NASZ A następny... to dopiero wykład ! AMERYKAński. w dodatku do rzeczy.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
"Pluton" leci na tvn7 - jakby co... Śliczny motyw muzyczny...
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
Chodzi o to, że middle class się skomuszyła i jest problem, bo to tylko narzekają, jak to bieda jest biedna i nie ma na kim się dalej bogacić... Średnia rzeczywiście "padła na ryj". Przy ogromnej pomocy tych z nich, którym udało się zoligarchizawać. Ta taki socjokanibalizm.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|