Autor
|
Wtek: MUZYKA, którą lubię :) (Przeczytany 9133051 razy)
|
administ
Go
|
Cóż za piękna książka to 'Jądro ciemności" - Józefa w całości i wszystko przeczytałem jeszcze w nastoletnim wieku, tuż po lekturze "Dzieł wszystkich" Jacka Londona. Matko jedyna, że do tej pory mam tak świetny wzrok, to cud, choć już lekka korekta by się przydał, bo drobnicę literkową zaczynam nie ogarniać niestety... A i czytanie książek minie już nudzi, no chyba, że dobre biografie zacnych mężów...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Teraz mają dobre, długo bezobjawowe "cykuty" do leczenia szczególnie z norm i raków, więc faktycznie każdego można wykończyć skutecznie i humanitarnie...
|
|
|
|
|
|
|
madre
Go
|
....Matko jedyna, że do tej pory mam tak świetny wzrok, to cud, choć już lekka korekta by się przydał, bo drobnicę literkową zaczynam nie ogarniać niestety...
To można było dostrzec w czasie spotkania w TVPis w Ciechocinku. Długość wyciągniętego ramienia podczas korzystania z notatek do wykładu wydawała się jeszcze w sam raz. Ja już zaprzyjażniłem się z okularkami do czytania.
|
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
Teraz mają dobre, długo bezobjawowe "cykuty" do leczenia szczególnie z norm i raków, więc faktycznie każdego można wykończyć skutecznie i humanitarnie... Causescu miał ciekawy pomysł... Niewygodnych, a "możnych nomenklaturowo" kazał pod byle pretekstem zapuszkować na kilka dni, po czym dawał hasło "Radu mu". Ale nadal wszystko idzie z postępem i duchem czasu. Zamykać nie trzeba. Teraz w modzie przypadki, wypadki, samobójstwa, i inne takie.
|
|
|
|
|
|
|
madre
Go
|
Ja pindolę i nawet nie starałem się tego maskować? Dobrze, że chociaż peruka mi się nie zsunęła z czerepu, bo jeszcze bym ludzi wystraszył! Nie było źle, było nawet dobrze. Dobrze że była woda + chusteczki + ręczniki papierowe + kawa +. Peruka także dobrze się trzymała.
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
madre
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
madre
Go
|
"W koło Macieju", aktualne ciągle. Jana Kaczmarka Litania: Ile jeszcze. https://www.youtube.com/watch?v=EBnBNHdqggMIle jeszcze będzie nowych Rzeczypospolitych wyniesionych z pęt niewoli na wolności szczyty? Ile razy zmowa zmiecie nas rusko-teutońska, wymazując z mapy świata dumne słowo Polska? Ile jeszcze będzie krwawych powstań narodowych i tych z głową, ale również tych całkiem bez głowy? Ile groźnych fal represji i pacyfikacji i samobójstw rozpaczliwych hen na emigracji? Ile razy na obczyźnie będą armie polskie czekające, żeby z ziemi obcej iść do polskiej? Ilu wodzów fantastycznych i wielkich herosów? Ile jeszcze zarzynanych bezkarnie etosów? Ile jeszcze zmarnowanych bez sensu okazji? Ile chamstwa i prostactwa rodem z dzikiej Azji? Ile wściekłej nienawiści, pychy i głupoty? Ile przez wyborczą urnę przepchanej miernoty? Ile nowych gabinetów jeszcze się przekręci z racji nieprawdopodobnej ich niekompetencji? Ilu głupców się wywyższy nad autorytety? Ilu się złodziei schowa za immunitety? Tę litanię wciąż będziemy śpiewać gromkim głosem, a w niedoli cicho mruczeć sobie ją pod nosem, boć to polska jest litania i to jedno wiemy, że niestety, nie ma końca, póki my żyjemy!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ciągle aktualne słowa...
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ciągle w najważniejszych dziedzinach "autorytety" dyktują "wiedzę" i działanie korzystne dla siebie, a nie dla ogółu...... A raczej "autorytety" sankcjonują kłamstwa właścicieli największych światowych korporacji...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Obecnie rządzące autorytety zrobiły dla społeczeństwa tyle dobrego co żaden rząd wcześniej i nie działają pod dyktando światowych korporacji.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Dokładnie, a do tego bankom i marketom zabrały, a na godność 500+ i tak trzeba pożyczać, choć nie kradną jak tamci...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
A w najbliższej pięciolatce będzie jeszcze lepiej: - mieszkanie dla każdego - centralne lotnisko - elektryczny samochód dla Kowalskiego - i tania wódka nareszcie dostępna dla najuboższych, którzy odzyskali godność.
|
|
|
|
|
|
|
|
|