vvv
Go
|
U mnie głosu nie ma w komputerze, chyba głośniki nie są dobrze podłączone, albo "cuś" innego... A może to i dobrze... (1) wtyczka od głośników ma być podłączona do zielonego gniazdka z tyłu komputera (2) kliknąć na regulację głośności, może wyskoczy jakiś konstruktywny kreator rozwiązywania problemu z dźwiękiem.
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
U mnie głosu nie ma w komputerze, chyba głośniki nie są dobrze podłączone, albo "cuś" innego... A może to i dobrze... (1) wtyczka od głośników ma być podłączona do zielonego gniazdka z tyłu komputera (2) kliknąć na regulację głośności, może wyskoczy jakiś konstruktywny kreator rozwiązywania problemu z dźwiękiem. A to pierwsze (wtyczka) może być coś nie tak. Tam tyle tych kabli jest i trudny dostęp do nich (w rogu pokoju za biurkiem), że syn mógł coś pominąć, albo podłączyć do innego gniazda, albo za słabo wsunąć... Ale kontrolki na głośnikach się świecą. Regulację dźwięku sprawdziłam i na głośniku i na pasku w dole monitora. Jest OK. Ale będzie jeszcze dzisiaj grało i buczało...
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Już "gra i buczy". Miałeś rację, wtyczka głośników była włożona nie w zielone gniazdko, tylko w takie turkusowe. Ale faceci ponoć nie rozróżniają kolorów...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Facet dobrze wtyknął, tylko nie skasował dodatkowo za kliknięcie - "zmień przydział zadania dla złącza".
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jasne... Dużo do szczęścia nie potrzeba... Troszeczkę ziemi, troszeczkę słońca Gdy dzień nie dzieli a noc nas łączy Troszeczkę ziemi, troszeczkę serca Tego pragniemy by piękniej żyć Troszeczkę ziemi, troszeczkę nieba Bo chmur i cieni nam już nie trzeba Troszeczkę ziemi, troszeczkę słońca Trochę nadziei i więcej nic.... https://www.youtube.com/watch?v=Ffdujgx6FEo -
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Facet dobrze wtyknął, tylko nie skasował dodatkowo za kliknięcie - "zmień przydział zadania dla złącza". Turkusowe to jest "line in" ... nie ma we wsi by działało jako "line out". (googlałem co znaczy turkusowe)
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Facet dobrze wtyknął, tylko nie skasował dodatkowo za kliknięcie - "zmień przydział zadania dla złącza". Turkusowe to jest "line in" ... nie ma we wsi by działało jako "line out". (googlałem co znaczy turkusowe) A nie mówiłam, że faceci się nie znają na kolorach?
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Cytrynowy kolor kojarzę, pomarańczowy też, ale turkusa w życiu na oczy nie widziałem, widać nie mam zapędów by obwieszać się kamieniami.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A beżowy znasz? Dla mojego syna, to jest jasny brąz... A kolor indygo albo seledyn, wiesz jakie to są kolory?
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
wiesz jakie to są kolory? Takie konkretne jak "trochę mąki" technicznie kolorów jest w uproszczeniu 16777216 (szestnastkowo od #000000 do #FFFFFF) i tak się je też ściśle nazywa. https://i.postimg.cc/90mQKMsw/ed.jpg *****
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ładna papużka... Jest i kolor indygo i seledyn (ciemny, raczej zieleń) i pomarańcz...
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
A nie jasnomahoniowociemnopomarańczowy?