Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wtek: stevia (Przeczytany 6197 razy)
|
ali
Go
|
|
stevia
« : 2008-07-19, 22:48:31 » |
|
http://stevia.webpark.pl/#infozaprawiłem dziś stewią jagody na zimę dałem 1 łyżeczkę mielonych liści na 1 litr jagód smakują dobrze zobaczymy jak się przechowają ps. u nas z powodu suszy, jagód jak na lekarstwo nie opłaca się nawet szukać kupiłem 2,5 litra po 9 zł za litr
|
|
|
|
|
|
|
evosonic
Go
|
|
Re: stevia
« Odpowiedz #1 : 2008-07-20, 07:41:21 » |
|
na jakie licho sa ci potrzebne te jagody ? bo to ziele to chyba jest dla tych co lubia slodki smak
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
na jakie licho sa ci potrzebne te jagody ? bo to ziele to chyba jest dla tych co lubia slodki smak a nie przychodzi ci ochota na omlecik z jagodami czy też z innymi powidłami? a to ziele nie tylko zastępuje cukier ale ma też właściwości konserwujące
|
|
|
|
|
|
|
wojteks
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
he he niektórzy faszerują się znacznie większymi dawkami cyjanogennych w siemieniu lnianym z błogosławieństwem dochtorów zapewne jest to mniej toksyczne od aspartamu i podobnych przy stosowaniu całego ziela, nie glikozydów w formie czystej skutków ujemnych nie stwierdzono ps. liście koka żują od wieków i nie zabijały, a biały proszek zabija
|
|
|
|
|
|
|
evosonic
Go
|
na jakie licho sa ci potrzebne te jagody ? bo to ziele to chyba jest dla tych co lubia slodki smak a nie przychodzi ci ochota na omlecik z jagodami czy też z innymi powidłami? a to ziele nie tylko zastępuje cukier ale ma też właściwości konserwujące ˛ nie przychodzi lubie zapach poziomek ale do ust tego nie wezme... gdy Doktor pisal ze bierze jablko czy cos tam innego do ust, ugryzie i potem wypluje bo to mu po prostu nie smakuje wydawalo mi sie to smieszne ....... teraz juz nie
|
|
|
|
|
|
|
evosonic
Go
|
|
Re: stevia
« Odpowiedz #6 : 2008-09-30, 21:08:36 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
ps. u nas z powodu suszy, jagód jak na lekarstwo nie opłaca się nawet szukać kupiłem 2,5 litra po 9 zł za litr U nas leje juz 3 dzien. Pomijajac to, jak bylemw lipcu w Polsce, po drodze do Zakopanego kupilem sloik, litrowy, za 15 zl. Pewnie mnie jak zwykle "walneli w rogi" nie potrafie handlowac....hoc jestem w takej branzy. A moze wlasnie dlatego !!!!
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Czy bakterie "jedzą" stewię, chodzi o to czy się na niej namnażają. Prosze o poszukanie. Jeżeli się na niej namnażają, to nie jadłabym jej mimo, że słodka i mimo, że NIE WCHŁANIA SIĘ z przewodu pokarmowego czyli nie wbudowywuje się w szlaki .
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|