Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wtek: OZORKI (Przeczytany 10242 razy)
|
Waldek
Go
|
|
OZORKI
« : 2008-07-22, 13:17:03 » |
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Waldek
Go
|
I co tylu speców a nikt nie wie?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Edyta
Go
|
O jejku.W ozorku,a raczej na ozorku znajdują się węgle,bo przecież właściciele ozorków spozywają węglowodany i w trakcie spożycia,coś siła rzeczy zostaje na tym ozorku i dopiero obróbka termiczna umożliwia oczyszczenie ozorka z węgli .Ot i cała filozofia
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
zenon
Go
|
Cielak zywi sie mlekiem, krowa trawa. W mleku jest wiecej wegli niz w trawie i w "sfermentowanej" trawie. Dlaczego wiec w cielecym jest mniej wegli niz w wolowym?
Druga sprawa: zwierzaki ubija sie na czczo. Myslisz, ze przez cala noc na jezyku przetrwaloby ot tak 30g wegli (nie wiem ile wazy ozor wolowy, szacuje "na oko").
Twoja teoria nie broni sie..
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Moja teoria jest wymyślona "na poczekaniu",więc się może teraz nie bronić,ale czas jak zwykle rozwiąże tą zagadkę
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Cielak zywi sie mlekiem, krowa trawa.
Dlaczego wiec w cielecym jest mniej wegli niz w wolowym?
Bo ciele jest młode i jego organizm jest młody i szybciej,sprawniej się oczyszcza -oto pierwszy argument broniący teorii
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
toan
Go
|
A może to wszystko pewnie przez candidę Tabele IŻiŻ podają zero węglowodanów we wszystkich jadalnych ozorach i tak jest dobrze.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Edyta
Go
|
A może to wszystko pewnie przez candidę Także takie cielęta powinny dobe przez ubojem być poddawane testowi na obecność candidy. Szklanka wody bedzie potrzebna -ciele powinno napluć do niej
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Tabele IŻiŻ podają zero węglowodanów we wszystkich jadalnych ozorach i tak jest dobrze.
Wniosek. Mamy jadalne ozory (ładne,czerwone,bez nalotu i węglowodanów) i niejadalne (brzydkie,z nalotem białym, z węglowodanami)-tych należy się wystrzegać,bo są trujące
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
toan
Go
|
Wniosek. Ozory są niejadalne na low-carb-ravv z racji wysokiej zawartości węgli
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Waldek
Go
|
żarty żartami ale ja uwielbiam te ozorki i wywar też się nie marnuje więc dobrze by było wiedzieć...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Jak jadasz po obróbce termicznej,to w/g tego co podałeś nie ma w ozorach węgli -zatem sprawa jasna.No chyba ,że jadasz je na surowo,to wtedy dolicz te węgle
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
zbynek
Go
|
Tabele IŻiŻ podają zero węglowodanów we wszystkich jadalnych ozorach i tak jest dobrze.
Wniosek. Mamy jadalne ozory (ładne,czerwone,bez nalotu i węglowodanów) i niejadalne (brzydkie,z nalotem białym, z węglowodanami)-tych należy się wystrzegać,bo są trujące Kulinarna procedura przyrządzenia ozorków, wymaga wpierw sparzenia ich gorącą wodą – poczym ściągnięcia z nich błony tzw. ( otoczki) . Dalej gotowanie i najlepsze z sosem chrzanowym. Na surowo nie jadłem, a te 2 g – 4g węgli / 100g to może w tej otoczce – zresztą , to nie tak znacząca wielkość.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Pokorne ciele dwie matki ssie!!!!! Czy tematem dyskusji sa 2 gr wegla ?
Zazdroszcze Wam tego wolnego czasu, woli dyskusji, checi ciagniecia tematu.
W takiej sytuacji mowi krolowa Danii: God bevare Danmark.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Edyta
Go
|
No to chyba Waldek nie ma co robić,tylko zastanawia się dlaczego ciele na ozorze ma 2g węgli,a krowa 4 g i dlaczego po ugotowaniu ozora węgle znikają Waldek ma na pewno urlop ,siedzi,pije drinki i zatapia się w ozorowe tematy
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Czy tematem dyskusji sa 2 gr wegla ?
Nie zapominaj ,że tu chodzi nie o zwykłe 2 g węgla,ale o 2 g węgla na cielęcym ozorze,a to już zmienia postać rzeczy Sprawe trzeba zbadać ,bo to nie badatela Ozory są bardzo istotne w życiu każdego z nas.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
zenon
Go
|
Waldek! Poniewaz na tym forum obowiazuje zasada: "Jesli masz watpliwosc, siegnij po ksiazke Kwasniewskiego. Tam znajdziesz odpowiedzi na wszystkie pytania"; nalezy sie wiec odwolac do tej procedury. Guru pisal, ze przy obrobce termicznej pojawia sie MADROSC. Poniewaz ozorki po obrobce sa ubozsze w weglowodany i bogtsze w owa madrosc - logiczna wydaje sie hipoteza, ze owa madrosc w przypadku tej konkretnej potrawy powstaje z weglowodanow. To w ramach "merytorycznej" debaty zainicjowanej przez pana admina. Rozmywajcie sobie tematy i srajcie we wlasne gniazdo. Nie moj cyrk, nie moje malpy!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
toan
Go
|
Guru pisal, ze przy obrobce termicznej pojawia sie MADROSC. Z wyjątkiem tych, co muszą mieć guru!. Im żadna wiara nie pomoże, nawet w formułę "surowego" jedzenia!.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|
|