Autor
|
Wtek: Paleoastronautyka, bogowie, elohim, ufo (Przeczytany 1496049 razy)
|
Zyon
|
A książką, która mi to nasunęła jest, trochę z innej mańki, "Przyszłość życia" Edwarda Wilsona.
Brzmi ciekawie, aczkolwiek to troche takie filozowanie odbiegajace od tematu "skad i dalczego?" Namierzylem jakas nowa ksiazke Danikena
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
A książką, która mi to nasunęła jest, trochę z innej mańki, "Przyszłość życia" Edwarda Wilsona.
Brzmi ciekawie, aczkolwiek to troche takie filozowanie odbiegajace od tematu "skad i dalczego?" Namierzylem jakas nowa ksiazke Danikena Że dziadek jeszcze pisze?
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
A ja odkryłem nową piramidę . Tę co to Zyon chyba wspominał - http://youtu.be/OHOgtQa7LVwDobre i 9 poziomów. Jednak do "lunaparowej" choćby jeszcze jej brakuje...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
"Więc może do zguby mamutów i innych wielkich ssaków plejstocenu przyczyniło się jakieś zwierzę towarzyszące człowiekowi. Dziesięć tysięcy lat temu jedynym takim zwierzęciem był pies. Wraz z człowiekiem dotarł do Ameryki Północnej wszędzie mu towarzysząc. Psy roznoszą wściekliznę, nosówkę i wąglik. Wirusy mogą z psów przenosić się na dzikie zwierzęta za pośrednictwem pcheł. Czy tak było w rzeczywistości? Trwają badania kości wymarłych zwierząt. Pozwolą one z pewnością ustalić czy ewentualne zmiany ich DNA zaistniały z powodu przebytych chorób czy innych przyczyn. Na razie nie ma żadnych dowodów że mamuty padły ofiarą jakiejś zarazy a ich wymarcie nadal otacza mgła tajemnicy". Bardzo ciekawa teoria, przypominająca "efekt motyla", czytałem kiedyś w Wiedzy i Życiu, jak jeszcze w miarę była Nie mogę znaleźć nic lepszego: http://realtkaniny.pl/art/olbrzymy-epoki-lodowej.htm
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Fakt że dziś można znaleźć na Syberii mamuty w dobrym stanie to zasługa gwałtownego odcięcia tlenu, przykrycia warstwą ziemii, wody lub jednego i drugiego - wieczna zmarzlina. Musiało być gwałtownie, jak w przypadku wielu skamielin i złóż geologicznych...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Tez gdzies tak czytalem
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Mamuty to zbiorcza nazwa kilkunastu gatunków trąbowców. Żyły w Europie, Ameryce i Azji. To ich "gwałtowne" wymieranie trwało 6-7 tysięcy lat, faktycznie szybciutko. Ostatnie znalezione wyzionęły ducha 8000 lat p.n.e. Na wyspie Wrangla ostatnie okazy datuje się na 2000 r. b.c. Tak wielkie zwierzę, ale bez przesady z jaką się je pokazuje w filmach, bo 4-5 m w kłębie, przebywające w ujemnej temperaturze pokrywa się warstwą lodu. To samo działo się z nosorożcami i bizonami. Poza tym na przełomie plejstocenu i holocenu ciągle lało, a rozmiękły grunt Syberii przypomina kurzawkę. Oczywiście mając na myśli mamuta, wszyscy mają przed oczami mamuta właściwego, czyli włochatego, a to tylko jeden z gatunków. http://archeowiesci.pl/2013/06/03/rewelacyjnie-zachowany-mamut/
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
No to cel się nieco oddalił- dobrze mi tak.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Tak, tak, wiem, to Oni przylecieli i mamuty pofikały na zawał. Jak nieprzymierzając te francuskie świnie pietrain, jak samolot nad chlewnią przeleci
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Oj Ty, Ty PLUmciu mój. Ależ Cię wytresowali. "Dajesz, dajesz, dajesz"- tak zachęcają DJ'owie na wieczornych spędach cielaków. Nie wiem co to ma wspólnego z trenerką, ale działa.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Oj Ty, Ty PLUmciu mój. Ależ Cię wytresowali. "Dajesz, dajesz, dajesz"- tak zachęcają DJ'owie na wieczornych spędach cielaków. Nie wiem co to ma wspólnego z trenerką, ale działa. PLU to tablica rejestracyjna w pewnym mieście. Którym?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
E tam, czytasz jak dyslektyk.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
E tam, czytasz jak dyslektyk. Teraz na wszystko są mądre określenia, a ja głupi taki po prostu jestem
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Długa droga wobec tego przede mną, ale nie będę się do niej zbroił.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Długa droga wobec tego przede mną, ale nie będę się do niej zbroił. Taki nagi wojownik? Bo przecież nie nagi trener? Mamusia mnie nie puści
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Nie wiem kto jest odpowiedzialny za Twój stan, ale przecież Wiesz i pamiętasz- to jest zadanie dla MiT'ów.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nie wiem kto jest odpowiedzialny za Twój stan, ale przecież Wiesz i pamiętasz- to jest zadanie dla MiT'ów. Coś czytałem... Dobrali się w korcu maku.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Zaraz wpadnie jakiś pusty dzban, który oczywiście wie, ale nie powie. Albo powie: mylisz się, nic nie widzisz, trzymaj ocean, czy coś równie idiotycznego To już wolę wymieniać głupoty z Zyonem no to spróbujmy filozoficznie , albo ... fizjologicznie do pustego można nalać , znaczy pożyteczny do przelewającego się ? ... można próbować , ale trzeba na buty uważać czym młodszy tym bezpieczniejszy - dalej stoi kapiszczi ? znaczy poniał ? Ciekawym czy Radzio doceni i pochwali Chciałbyś abym to zrobił w wymiernych ramach? Odezwij się, co u Mamy? Moja dzięki DO ufa mi jakby bardziej. Sąsiadki wypieprzyła z hukiem w akcie rozpaczy, bowiem udowadniały jej, że jajecznicę tylko z chlebem się je, a nie- na przykład- z ziemniakiem. Teraz- biedaczysko komuszej ingerencji w jej prywatność, sama po własnym lesie gania, bo las jest już jej. Twój Ra
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Twój Ra - tak miało być.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Twój Ra - tak miało być. K...., Radziu, Dario nawet półprawdy z tego nie wyciągnie Nie bez kozery nazywa nas "mądrzejszymi kolegami", bo przynajmniej próbujemy Cię zrozumieć
|
|
|
|
|
|
|
|
|