Autor
|
Wtek: Paleoastronautyka, bogowie, elohim, ufo (Przeczytany 1496530 razy)
|
anakin
Go
|
Coś Ty, ja spostrzegłem, że Biblia jest tak sprytnie skonstruowana, że jak się szuka z kluczem (po słowach-kluczach), to dzięki "internetowej" Biblii Tysiąclecia wiele szybko można odszukać.
Myślę, że ci którzy napisali biblijne księgi pisali je też z myślą o internecie w przyszłości.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Coś Ty, ja spostrzegłem, że Biblia jest tak sprytnie skonstruowana, że jak się szuka z kluczem (po słowach-kluczach), to dzięki "internetowej" Biblii Tysiąclecia wiele szybko można odszukać.
Myślę, że ci którzy napisali biblijne księgi pisali je też z myślą o internecie w przyszłości.
Nic podobnego. Pisali z myślą o jej odtworzeniu w hawantrum. Dlatego nie rozumiem czym się podniecasz, bo koszmarnie błądzisz
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A wiesz coś o wpływie komety ISON na nas?
No ja to jestem zwolennikiem elektrokosmosu... takie tam bajki. Wszystko jest ze sobą powiązane. Jeśli mają nas pod "opieką" już od tak dawna, to raczej zrobią co w ich mocy, żebyśmy przetrwali jako gatunek. Myślę, że im zależy na tym. Ostatnio w TV leciało "Pojutrze". Brrr. Są i takie "wieści" w necie... http://soulowicz.wordpress.com/2013/10/09/kometa-ison/
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Tylko Pawel sie ciagle myli, najpierw wyliczyl 12 potem 6, w kolejnej ksiazce bedzie to, ekstrapolujac - 3?
Najpierw nie liczył, dopiero potem postanowił się upewnić czy Biblia to potwierdzi, gdy się zliczy. A zliczyć to nie jest wcale łatwo. Zresztą w książce rozważał dwie daty - ok. 6 tys lat temu i około 12 tys lat temu. Wszystkie 53(?) filmy są ze sobą koherentne, nie ma w nich żadnych sprzeczności. Spójna historia. W "Księciu" też to co trzeba było sprostował. Pisze on jakas ksiazke? W "Tajemnicach" cos sie zarzekal, ze o samym Dawidzie napisze. Z innej manki szkoda, ze tego "ksiecia" nie wydaje w PL, jezeli "tajemnice" sie tak swietnie sprzedaja to dziwne, ze rezygnuje z kolejnego potencjalnego hitu. Kabala wyszla w PL? Gdzies w tym temacie pisalem, zebys zapodal jakas ciekawa literature z tych rejonow jezeli mozesz. Może Kościół sobie jego "herezji" nie życzy...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dzisiaj w radiu słyszałam, że naukowcy się pomylili co do czasu istnienia człowieka na Ziemi. Jest on znacznie większy niż sądzili. Chyba by lepiej było, żeby ci naukowcy zaczęli wymieniać w czym mieli rację? Byłoby chyba krócej...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dzisiaj w radiu słyszałam, że naukowcy się pomylili co do czasu istnienia człowieka na Ziemi. Jest on znacznie większy niż sądzili. Chyba by lepiej było, żeby ci naukowcy zaczęli wymieniać w czym mieli rację? Byłoby chyba krócej... Czas jest dobry, definicja człowieka się ciągle zmienia
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
To nie jest argument...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
To nie mówi nic o czasie istnienia człowieka na Ziemi...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To nie mówi nic o czasie istnienia człowieka na Ziemi...
Ależ mówi bardzo wiele. Na sto procent powstaliśmy PO ostygnięciu Ziemi. I z taką samą pewnością PRZED dniem jutrzejszym. Reszta to nieistotne pierdoły
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
OK i tak może być... liczy się tylko tu i teraz...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Dzisiaj w radiu słyszałam, że naukowcy się pomylili co do czasu istnienia człowieka na Ziemi. Jest on znacznie większy niż sądzili. Chyba by lepiej było, żeby ci naukowcy zaczęli wymieniać w czym mieli rację? Byłoby chyba krócej... Hans Zillmer pisze o tym w "Klamstwie Ewolucji", bardzo ciekawa ksiazka i fajnie napisana. Wiekszosc tych historyjek z mchu i paproci, w ktore swiecie wierzy gavro obala ot tak jak domki z kart.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Dzisiaj w radiu słyszałam, że naukowcy się pomylili co do czasu istnienia człowieka na Ziemi. Jest on znacznie większy niż sądzili. Chyba by lepiej było, żeby ci naukowcy zaczęli wymieniać w czym mieli rację? Byłoby chyba krócej... Hans Zillmer pisze o tym w "Klamstwie Ewolucji", bardzo ciekawa ksiazka i fajnie napisana. Wiekszosc tych historyjek z mchu i paproci, w ktore swiecie wierzy gavro obala ot tak jak domki z kart. Ba, wszystkie, z tego co pamiętam
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Nie da sie pamietac tego czego sie nie wiedzialo
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
Dzisiaj w radiu słyszałam, że naukowcy się pomylili co do czasu istnienia człowieka na Ziemi. Jest on znacznie większy niż sądzili. Chyba by lepiej było, żeby ci naukowcy zaczęli wymieniać w czym mieli rację? Byłoby chyba krócej... Hans Zillmer pisze o tym w "Klamstwie Ewolucji", bardzo ciekawa ksiazka i fajnie napisana. Wiekszosc tych historyjek z mchu i paproci, w ktore swiecie wierzy gavro obala ot tak jak domki z kart. Chba epoka autorytetow i Gavrocha mija...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nie da sie pamietac tego czego sie nie wiedzialo To bardzo nędzny rodzaj pamięci
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Dzisiaj w radiu słyszałam, że naukowcy się pomylili co do czasu istnienia człowieka na Ziemi. Jest on znacznie większy niż sądzili. Chyba by lepiej było, żeby ci naukowcy zaczęli wymieniać w czym mieli rację? Byłoby chyba krócej... Hans Zillmer pisze o tym w "Klamstwie Ewolucji", bardzo ciekawa ksiazka i fajnie napisana. Wiekszosc tych historyjek z mchu i paproci, w ktore swiecie wierzy gavro obala ot tak jak domki z kart. Chba epoka autorytetow i Gavrocha mija... Moze nadchodzi czas zmiany paradygmatow o , ktorym pisal Kuhn. Wiekszosc gwiazdorow nauki sie zdazyla skompromitowac i osmieszyc.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Dzisiaj w radiu słyszałam, że naukowcy się pomylili co do czasu istnienia człowieka na Ziemi. Jest on znacznie większy niż sądzili. Chyba by lepiej było, żeby ci naukowcy zaczęli wymieniać w czym mieli rację? Byłoby chyba krócej... Hans Zillmer pisze o tym w "Klamstwie Ewolucji", bardzo ciekawa ksiazka i fajnie napisana. Wiekszosc tych historyjek z mchu i paproci, w ktore swiecie wierzy gavro obala ot tak jak domki z kart. Chba epoka autorytetow i Gavrocha mija... To tak jakby DO miało minąć, bo jeden gamoń z drugim się "na nim" przekręcili. Ale po sąsiednim forum widać, że takie "obalanie" jest bardzo chwytliwe dla pewnego rodzaju ludzi
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dzisiaj w radiu słyszałam, że naukowcy się pomylili co do czasu istnienia człowieka na Ziemi. Jest on znacznie większy niż sądzili. Chyba by lepiej było, żeby ci naukowcy zaczęli wymieniać w czym mieli rację? Byłoby chyba krócej... Hans Zillmer pisze o tym w "Klamstwie Ewolucji", bardzo ciekawa ksiazka i fajnie napisana. Wiekszosc tych historyjek z mchu i paproci, w ktore swiecie wierzy gavro obala ot tak jak domki z kart. Chba epoka autorytetow i Gavrocha mija... Moze nadchodzi czas zmiany paradygmatow o , ktorym pisal Kuhn. Wiekszosc gwiazdorow nauki sie zdazyla skompromitowac i osmieszyc. Bo naukowcy mogą zmyślać i kłamać do woli i nikt nie może tego zweryfikować, bo oni są "najmądrzejszymi ekspertami" ze swojej wąskiej specjalizacji.
|
|
|
|
|
|
|
|
|