Autor
|
Wtek: Paleoastronautyka, bogowie, elohim, ufo (Przeczytany 1496900 razy)
|
Gavroche
|
No fajny Uczucie podobnego smutku miałem łażąc po szkockich wrzosowiskach... Oni wycięli wszystkie drzewa na budowę statków.
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ot tak sobie dla zabawy wycinali tlukac kamykiem w kamienny meselek My dzisiaj jestesmy zbyt teorio-wyewoluowani zeby robic tak zaawansowanie prymitywne rzeczy, teraz sie w Jysk albo Leaderze kupuje schody z plastiku
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Ot tak sobie dla zabawy wycinali tlukac kamykiem w kamienny meselek My dzisiaj jestesmy zbyt teorio-wyewoluowani zeby robic tak zaawansowanie prymitywne rzeczy, teraz sie w Jysk albo Leaderze kupuje schody z plastiku He,he,he Byłem ostatnio oglądać instalację pana Polki i to samo myślałem: po ch...? Oglądając sklepienie Kaplicy Sykstyńskiej to samo... Widać, że ludzie nie od dziś takie rzeczy robią.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Takie tzn. jakie bo tamte to nie bardzo.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Takie tzn. jakie bo tamte to nie bardzo.
Bardzo, bardzo Mozolne, bezużyteczne, nawet nie ładne
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Nadszedł właściwy moment, abym posłużył się "prawdą uniwersalną". O! http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=4630.msg291184#msg291184W tym przypadku usprawiedliwimy mozół i bezużyteczność ówczesnych umysłów, niekoniecznie ludzkich. Wszak ludzki umysł był, jest i będzie poza podejrzeniami. I to bez względu na to, jaką uzyskał wówczas czynność.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Bardzo, bardzo Mozolne, bezużyteczne, nawet nie ładne Nic z tego. WItryfikacyje kamienne przepadły na całą resztę historii pisanej i nie pisanej jeszcze nawet. Za to na nich i obok nich powstało dużo budowli technik do dziś stosowanych. Chyba że o plastikowe zjeżdżalnie chodzi.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Bardzo, bardzo Mozolne, bezużyteczne, nawet nie ładne Nic z tego. WItryfikacyje kamienne przepadły na całą resztę historii pisanej i nie pisanej jeszcze nawet. Za to na nich i obok nich powstało dużo budowli technik do dziś stosowanych. Chyba że o plastikowe zjeżdżalnie chodzi. Ciągle tylko nie mogły, nie mogli, nie mogło... Ja tam im niczego nie zabraniam Wolnoć Przedinku w swoim budynku.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Niestety ze znanych nam zjawisk wynika że zeszklenie (nie polerowanie) kamienia wymaga solidnej porcji energii. Toteż słusznie ludzie przez wieki nie korzystali z technik z których nie mieli możliwości w międzyczasie korzystać.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
...A i dzisiaj nie bardzo.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Mnie nie musisz przekonywać. Jak było, tak było. Ja jednak wolę konia słysząc tętent
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
...A i dzisiaj nie bardzo. A w średniowieczu. Szkliwiono, czy polerowano? Rozumiem, że były to małe formaty. Ale bardziej użyteczne cechy posiadające, niż wielkoformatowe i przekonywujące popisy.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Otóż szklenie i topienie granitu fosforem stało się praktyką znaną w stu miejscach na całym świecie, i wszystko wskazuje, że była to technika Waleski Złotowłosej. Zamek CESARSKI na Bielanach krakowskich to architektura Gereona a Wawel Gotycki, przezbiterium katedry wrocławskiej, wrocławski kościół Marii Magdaleny oraz kościoły klasztorne w Henrykowie i Lubiążu to architektura Waleski. www.wandaluzja.com
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To że Indianie znali technikę topienia kamienia wnioskowałem dawno. Technikę tą opracowano prawdopodobnie przy budowie III katedry wrocławskiej, gdyż bliźniacza krypta Grobów Królewskich na Wawelu została przepalona. Wawel Gotycki powinien być budowany po zburzeniu Wawelu przedromańskiego przez Tyfona, który rozgromił Gereona. Kamień topiono prawdopodobnie fosforem. Mury takie nazywa się POLIGONALNYMI. Wcześniej Chejron Płocka zbudował Stonehenge Tamże.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Otóż szklenie i topienie granitu fosforem stało się praktyką znaną w stu miejscach na całym świecie, i wszystko wskazuje, że była to technika Waleski Złotowłosej... www.wandaluzja.comDobre, dobre . Teraz widzisz? Waleska co to pokonała smoka również i po świecie latała i kamienie szkliła. Albo na odwrót, że ze świata czerpała.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Rzecz warta zbadania. Acz acz, mam małe wątpliwości.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Rzecz warta zbadania. Acz acz, mam małe wątpliwości. Malutkie Ciekawy gość ten Juliusz. Nie rozumiem go w bardzo wielu miejscach, bo to jakiś historyk wielki. Radzio, jak Ci się widzi Lechiada na tej Wandaluzji? Czy: no proszę cię?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Nie zaskoczę Cię, ponieważ wiesz co napiszę, bowiem napiszę, kierując się jedynie instynktem. O! Ale najpierw... pytanie retorycznie. Dlaczego propagujesz wśród kobiet, aby korzystały z czegoś, czego nie posiadały, nie posiadają i nie będą posiadały, ha?!?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nie zaskoczę Cię, ponieważ wiesz co napiszę, bowiem napiszę, kierując się jedynie instynktem. O! Ale najpierw... pytanie retorycznie. Dlaczego propagujesz wśród kobiet, aby korzystały z czegoś, czego nie posiadały, nie posiadają i nie będą posiadały, ha?!? Skoro retoryczne, to nie wiem o so cho
|
|
|
|
|
|
|
|
|