Autor
|
Wtek: Paleoastronautyka, bogowie, elohim, ufo (Przeczytany 1497262 razy)
|
renia
|
...i do lektury marsz!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nie mierzę kosmitów, bo ich nie ma A postęp, to postęp, nie ma znaczenia w jakiej dziedzinie. Pigmej ma takie same zdolności umysłowe, jak wielki Samoańczyk, a puszeczki mają różniste Kosmita to mieszkaniec kosmosu wiec kazdy jest kosmita. A poza tym to zdumiewasz mnie wierzac, ze jestesmy jedyni we wszechswiecie. Typowo antropocentryczna postawa w dodatku mierzaca wszystkich nasza marna ludzka miara Wez sie sie no w garsc Typowo antropocentryczną postawą jest mierzenie czasu przez pryzmat swoich 70-80 lat życia. Wtedy faktycznie 15 mld naszego wszechświata wydaje się wiele, a ewolucja powolna i bez sensu. Życie jakie znamy tutaj to forma trwania białka, wszechświat to forma trwania innej materii, również ewoluującej... A może nasz wszechświat jest składową większej całości, gdzie 100 mld lat to mgnienie oka? Z tej perspektywy kosmitów nie ma, pewnie byli, może są, ale poza naszym zasięgiem, na bank będą. Tylko życie przybiera tak rozmaite formy, nawet na naszej planecie, że kosmici zwyczajnie mogą mieć w dupie kontaktowanie się z innymi, o ile w ogóle będą mieli coś takiego jak dupa. A na razie te wszystkie wasze "dowody" pośrednie i bezpośrednie, leżą na półce z pszczółką Mają Kiedy tylko kosmosi nawiążą z nami kontakt stawiam wszystkim piwo i maluję głowę na niebiesko w żółte kropki, tymczasem jednak to zwykłe pitolenie, jak powie Radzio po kolejnej serii prądów
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Te "dowody" to jest stan twojego umyslu wypranego przez wspolczesna "nauke" Bo czym jest np swiadomosc? Czy "mieszka" w komorkach mozgu? Czy mozna ja zmierzyc, zwazyc, obliczyc? Nie mozna, a wiec naukowo jej nie ma. Ale ona jest, i co teraz? Gdzie ona sie miesci i jakim cudem, jak budowe komorki juz poznano na wylot? A moze, a moze, a moze? A moze jest wiecej wymiarow, ktorych nie "widzi" nauka, bo zmierzyc nie potrafi ale wielu noblistow wysnule podobne teorie i co? I nico To jest znacznie mniej antropocentryczne pojmowanie niz twoje, operajaca sie na ciagle tylko teorii, ktora przyjmujesz za pewnik i podstawe do formulowania tego co formulujesz
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Wiem, wiem, w domach bez klamek jest pełno Szekspirów, Napoleonów, Henryków VIII i Jezusów. A ci debile lekarze nie wiedzą, że świadomość tak sobie lata...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Latanie to zjawisko obecne wylacznie w fizycznym wymiarze Ale nie rozumiem dlaczego teraz iroznizujesz, przeciez tam to potwierdzili NAUKOWO
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Latanie to zjawisko obecne wylacznie w fizycznym wymiarze Ale nie rozumiem dlaczego teraz iroznizujesz, przeciez tam to potwierdzili NAUKOWO Owszem, dopóki ktoś nie udowodni, że latanie może mieć wymiar duchowy Wcale nie ironizuję, na studiach miałem wizytę w oddziale zamkniętym w Abramowicach w ramach psychologii, osobiście poznałem Szekspira, nawet po staroangielsku mówił
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No tak, ja z kolei mialem na studiach wizyte w wielkiej oczyszczalni sciekow i do dzisiaj sie niezmiernie dziwie jak mozna pic wode po czyms takim
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
No tak, ja z kolei mialem na studiach wizyte w wielkiej oczyszczalni sciekow i do dzisiaj sie niezmiernie dziwie jak mozna pic wode po czyms takim Bo to się pije, ale z wylotu
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Kiedy tylko kosmosi nawiążą z nami kontakt stawiam wszystkim piwo i maluję głowę na niebiesko w żółte kropki...
Już to widzę...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Kiedy tylko kosmosi nawiążą z nami kontakt stawiam wszystkim piwo i maluję głowę na niebiesko w żółte kropki...
Już to widzę... Tak jak kosmitów
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
...Przylecą... Prędzej (100 lat?, 1000 lat? ...? lat) nas przeczekają.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie wiem. Nie mam tam wtyczki...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nie wiem. Nie mam tam wtyczki... Nie masz pani od kontaktów z pozaziemskimi cywilizacjami?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|