Autor
|
Wtek: Paleoastronautyka, bogowie, elohim, ufo (Przeczytany 1495470 razy)
|
Gavroche
|
Jak obejrzysz film, to są tam trzy różne czaszki. Jedna z nich jest zniekształcona tak jak piszesz. A czaszka z prawej strony jest zupełnie inna, brakuje "skrzyżowania" płyt na szczycie. No i więcej miejsca na mózg.
Nie wiem co o tym myśleć... Idealnie by było gdybyśmy się spotkali z patologiem i pooglądali ją z nim i wysłuchali interpretacji fachowca. A tak z drugiej ręki to lipa, zwłaszcza, sprawy owiane taką niesamowitością. Być może podchodzę do tego zbyt sceptycznie, ale Ty za to mocno entuzjaztycznie
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Ty podchodzisz sceptycznie do mojego, entuzjastycznie do swojego. Ja podchodzę sceptycznie do twojego, za to entuzjastycznie do swojego. Niby podobnie, ale inaczej.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ty podchodzisz sceptycznie do mojego, entuzjastycznie do swojego. Ja podchodzę sceptycznie do twojego, za to entuzjastycznie do swojego. Niby podobnie, ale inaczej. Uważam, że większość tych niesamowitości(bez ironii)da się wytłumaczyć bez uciekania poza Ziemię. Kiedyś na pewno A jeśli nie, to bardzo dobrze, nierozwiązywalne zagadki podnoszą morale Myślę też, że gdyby skupić się mocno nad jednym takim problemem, przewałkować go mocno, bezstronnie, bez tej medialnej otoczki i przemilczanych faktów lub ich nadinterpretacji, wyłoniłaby się bardziej ludzka jego twarz. Niewiele osób pamięta np., że UFO nie oznacza wcale pojazdu, ani pozaziemskiego, tym bardziej.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Warto tu wspomnieć o książce „Zakazana Archeologia”. Pamietam jak ja kupilem, bylem nia zafascynowany.... gdzies tak 2 lata temu kolega mi powiedzial, ze byl wtedy, na spotkaniu z autorami i caly entuzjazm mu zszedl jak powietrze z przebitej opony, Panowie sa zideologizowani do bolu, w sensie religijni i jak wszyscy religijni tezy buduja pod swoje religie. Nie pamietam tylko czy krisznowcy czy inni hinduisci jacys.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
RafałS
|
Uważam, że większość tych niesamowitości(bez ironii)da się wytłumaczyć bez uciekania poza Ziemię. Kiedyś na pewno ... Mamy w sobie pierwiastek ziemski i obcy, nie należący do tej planety i jej zwyczajów. Dlatego spór o to czy pochodzimy z ziemskiej ewolucji, czy ze stworzenia przez inną cywilizację jest skazany na porażkę.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Uważam, że większość tych niesamowitości(bez ironii)da się wytłumaczyć bez uciekania poza Ziemię. Kiedyś na pewno ... Mamy w sobie pierwiastek ziemski i obcy, nie należący do tej planety i jej zwyczajów. Dlatego spór o to czy pochodzimy z ziemskiej ewolucji, czy ze stworzenia przez inną cywilizację jest skazany na porażkę. No to akurat durny pomysł Ok, ok droczę się, ale szwy na tej syntezie grube i niezgrabne. Wszyscy jesteśmy kosmitami, było, nie było
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Rafal, podrzuc pare ciekawych tytulow w temacie. Drugi Wasilik tez w te rejony? Troche mam wynotowane, troche juz lezy w kolejce ale moze cos ciekawego mi umknelo. Polowa tego za co sie zabralem okazala sie jakimis bredniami typu Namierzanie Jezusa na Marsjanskiej Radzie Galaktycznego Spokoju. Jak mu tam bylo nie pamietam.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
bredniami typu Namierzanie Jezusa na Marsjanskiej Radzie Galaktycznego Spokoju.
A rzeczywistość zawsze jest dziwniejsza od fikcji A jeśli chodzi o rzeczywistość, to teoria strun neguje taki stan
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
...Drugi Wasilik tez w te rejony? Nie, inaczej gatunkowo. Szybciej mi się czytało. .
|
|
|
|
|
|
|
Dario Ronin
Go
|
bredniami typu Namierzanie Jezusa na Marsjanskiej Radzie Galaktycznego Spokoju.
A rzeczywistość zawsze jest dziwniejsza od fikcji A jeśli chodzi o rzeczywistość, to teoria strun neguje taki stan a 'teoria mechanika' wyjaśnia wszystko . Ale za prosta jest dla ... 'intelektualistów' ; ponieważ ...
|
|
|
|
|
|
|
|
Dario Ronin
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Dario Ronin
Go
|
O właśnie, najlepiej jest mielić synapsy na pierdoły, to wtedy nie starcza rozumu na normalne sprawy! I po to właśnie jest "religia" +1
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
O właśnie, najlepiej jest mielić synapsy na pierdoły, to wtedy nie starcza rozumu na normalne sprawy! I po to właśnie jest "religia" +1 Co to jest? Nie mogę pojąć zmysłami.
|
|
|
|
|
|
|
Dario Ronin
Go
|
O właśnie, najlepiej jest mielić synapsy na pierdoły, to wtedy nie starcza rozumu na normalne sprawy! I po to właśnie jest "religia" +1 Co to jest? Nie mogę pojąć zmysłami. może zmieliłeś synapsy ?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Naturalnie, zapomniałem się dostatecznie oszołomić, aby o Panu Bogu rozprawiać.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A gili, gili... Mnie szkoda czasu na rozprawianie o duperelach...
|
|
|
|
|
|
|
Dario Ronin
Go
|
A gili, gili... Mnie szkoda czasu na rozprawianie o duperelach... mnie też . Dlatego skupiam się na ważnych ważnych . Ale Życie nie jest obowiązkiem ; jedzmy i pijmy
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A gili, gili... Mnie szkoda czasu na rozprawianie o duperelach... mnie też . Skoro tak, to milcz, a będziesz za mędrca uchodził.
|
|
|
|
|
|
|
|
|