Autor
|
Wtek: Paleoastronautyka, bogowie, elohim, ufo (Przeczytany 1495379 razy)
|
Dario Ronin
Go
|
A gili, gili... Mnie szkoda czasu na rozprawianie o duperelach... mnie też . Skoro tak, to milcz, a będziesz za mędrca uchodził. nie mogę ,
|
|
|
|
|
|
|
Dario Ronin
Go
|
A gili, gili... Mnie szkoda czasu na rozprawianie o duperelach... mnie też . Skoro tak, to milcz, a będziesz za mędrca uchodził. nie mogę , niezły ruch
|
|
|
|
|
|
|
Dario Ronin
Go
|
niezły ruch ale ... to nie fair , my nawet 'edytuj' nie mamy
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
bredniami typu Namierzanie Jezusa na Marsjanskiej Radzie Galaktycznego Spokoju.
A rzeczywistość zawsze jest dziwniejsza od fikcji A jeśli chodzi o rzeczywistość, to teoria strun neguje taki stan No tak, teoria jak jedna z wielu, chopc intrygujaca. Mam nawet jakas gruba ksiazke o niej ale lezy i czeka w kolejce. A pojutrze przyjdzie mi Biomorfoza i pewnie zepchnie. Afrykanski Exodus czytales gavro?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
ale ... to nie fair , my nawet 'edytuj' nie mamy To tylko w trosce i dla dobra wspólnego, aby najpierw przemyśleć, co się chce napisać, napisać - i w takim przypadku żadna edycja nie jest potrzebna. Do tego nie lubię grzebać w ustawieniach Forum, bo im więcej się grzebie, tym więcej można napsuć. Bo "mechanik domyślny" jest the best.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A rzeczywistość zawsze jest dziwniejsza od fikcji A jeśli chodzi o rzeczywistość, to teoria strun neguje taki stan No tak, teoria jak jedna z wielu, chopc intrygujaca. Mam nawet jakas gruba ksiazke o niej ale lezy i czeka w kolejce. A pojutrze przyjdzie mi Biomorfoza i pewnie zepchnie. Afrykanski Exodus czytales gavro? Nie. Ale jeśli tyczy paleoantropologii, to czytałem dużą pracę zbiorową o tym jak zostało 1500-2000 ludzi i jak to wąskie gardło i kojarzenia krewniacze zrobiły z nas to kim teraz jesteśmy. A archiwach National Geographic jest gdzieś...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No to warto, na allegro za grosze lezy, w ogole cala ta seria z "czarna ramka" jest ciekawa
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Dario Ronin
Go
|
ale ... to nie fair , my nawet 'edytuj' nie mamy To tylko w trosce i dla dobra wspólnego, aby najpierw przemyśleć, co się chce napisać, napisać - i w takim przypadku żadna edycja nie jest potrzebna. Do tego nie lubię grzebać w ustawieniach Forum, bo im więcej się grzebie, tym więcej można napsuć. Bo "mechanik domyślny" jest the best. noo , sobie odebrałeś ten 'przywilej' ?
|
|
|
|
|
|
|
Dario Ronin
Go
|
A rzeczywistość zawsze jest dziwniejsza od fikcji A jeśli chodzi o rzeczywistość, to teoria strun neguje taki stan No tak, teoria jak jedna z wielu, chopc intrygujaca. Mam nawet jakas gruba ksiazke o niej ale lezy i czeka w kolejce. A pojutrze przyjdzie mi Biomorfoza i pewnie zepchnie. Afrykanski Exodus czytales gavro? Nie. Ale jeśli tyczy paleoantropologii, to czytałem dużą pracę zbiorową o tym jak zostało 1500-2000 ludzi i jak to wąskie gardło i kojarzenia krewniacze zrobiły z nas to kim teraz jesteśmy. A archiwach National Geographic jest gdzieś... głupców ? "wszyscy jesteśmy głupcami" czy jakoś tak
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
No to warto, na allegro za grosze lezy, w ogole cala ta seria z "czarna ramka" jest ciekawa
Tylko dla przyjemności czytania. Nauki biologiczne zasuwają z taką prędkością, że w zasadzie wszystko jest przestarzałe. Tylko kierunek nie wiem czy właściwy...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
W kazdej znajdziesz jakis ulamek sensu albo nawet pomysl, mysl, ktora bedziesz drazyl i moze do czegos doprowadzi. Zasuwaja w jakim sensie? Drazenia i rozkladania na molekuly? Akurat archeologia od lat goni w pietke. Porobili kariery na przestarzalych przesadach, teraz nie pozwola zmienic tego stanu, bo potraca autorytety. Chyba w Wasiliku padlo zdanie, ze dzisiaj naukowcy draza coraz mniejsze wycinki roznych rzeczywistosci i w efekcie na koniec te wycinki sa tak male, a oni tak specjalistyczni, ze sa super expertami od niczego. Pamietasz jak przytaczalem rozmowe z jakims adiunktem pan, ktory sie zajmuje "szukaniem gena od alzheimera" On palnal, ze biochemia harpera jest "przestarzala" bo 15 lat "do tylu". A admin przytacza cytaty z Maxa Burgera i Biomorfozy z 1965. Sam czytasz starych ruskow i innych silaczy sprzed ponad pol wieku.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
W kazdej znajdziesz jakis ulamek sensu albo nawet pomysl, mysl, ktora bedziesz drazyl i moze do czegos doprowadzi. Zasuwaja w jakim sensie? Drazenia i rozkladania na molekuly? Akurat archeologia od lat goni w pietke. Porobili kariery na przestarzalych przesadach, teraz nie pozwola zmienic tego stanu, bo potraca autorytety. Chyba w Wasiliku padlo zdanie, ze dzisiaj naukowcy draza coraz mniejsze wycinki roznych rzeczywistosci i w efekcie na koniec te wycinki sa tak male, a oni tak specjalistyczni, ze sa super expertami od niczego. Pamietasz jak przytaczalem rozmowe z jakims adiunktem pan, ktory sie zajmuje "szukaniem gena od alzheimera" On palnal, ze biochemia harpera jest "przestarzala" bo 15 lat "do tylu". A admin przytacza cytaty z Maxa Burgera i Biomorfozy z 1965. Sam czytasz starych ruskow i innych silaczy sprzed ponad pol wieku. O tym właśnie mówię, że kierunek chyba niewłaściwy. A zasuwają, bo np. podobno już komputer z pamięcią nukleinową działa i ma moc!
|
|
|
|
|
|
|
Dario Ronin
Go
|
Podzielę się z wami w tajemnicy moją teorią na temat powstania Życia (materialnego) , która wyjaśnia prawie wszystko , nazwijmy ją ' jednolitą teorią pola' , a w książkach tego nie znajdziecie (chyba ). W Księdze też . To był ... konkurs Konkurs na najzdolniejszego projektanta . Temat przewodni : "radość płynąca z dawania". Uczestnicy prześcigali się w pomysłach od mikro do makro stworzeń ... u niektórych uwidoczniły się dziwne pragnienia , np. dominacji , gdzie moc górowała nad dobrocią ( dinozaury ?) ... Konkurs wygrał Pierworodny dziełem "Człowiek" , co wzbudziło zazdrość u 1/3 uczestników ; Ci namieszali troszkę na Ziemi ( piramidy , czaszki , znaki na polach , ufo ... ) , a i dziś wprowadzają w błąd 'małych i wielkich' . ale zaraz , dowody , gdzie są twarde dowody ? spytacie Cmentarze są pełne twardych dowodów : ludzie są śmiertelni i umierają . Tyle wiemy na pewno . Reszta jest wokół nas i 'między wierszami' - na tyle wyraźnie widoczna , że kiedy przyjdzie Szilo ... nie będzie wymówki .
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Podzielę się z wami w tajemnicy moją teorią na temat powstania Życia (materialnego) , która wyjaśnia prawie wszystko , nazwijmy ją ' jednolitą teorią pola' , a w książkach tego nie znajdziecie (chyba ). W Księdze też . To był ... konkurs Konkurs na najzdolniejszego projektanta . Temat przewodni : "radość płynąca z dawania". Uczestnicy prześcigali się w pomysłach od mikro do makro stworzeń ... u niektórych uwidoczniły się dziwne pragnienia , np. dominacji , gdzie moc górowała nad dobrocią ( dinozaury ?) ... Konkurs wygrał Pierworodny dziełem "Człowiek" , co wzbudziło zazdrość u 1/3 uczestników ; Ci namieszali troszkę na Ziemi ( piramidy , czaszki , znaki na polach , ufo ... ) , a i dziś wprowadzają w błąd 'małych i wielkich' . ale zaraz , dowody , gdzie są twarde dowody ? spytacie Cmentarze są pełne twardych dowodów : ludzie są śmiertelni i umierają . Tyle wiemy na pewno . Reszta jest wokół nas i 'między wierszami' - na tyle wyraźnie widoczna , że kiedy przyjdzie Szilo ... nie będzie wymówki . http://pl.fotolia.com/id/54731228
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
"Zdecydowana większość sekwencji (aminokwasów) w ogóle nigdy nie mogła powstać na drodze syntezy, w jakimkolwiek czasie. Kod życia został świadomie zasiany na Ziemi przez dużo starszą od naszej cywilizację kosmiczną." - Fracis Crick (noblista, odkrywca budowy DNA)
No, ciekawe.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
"Zdecydowana większość sekwencji (aminokwasów) w ogóle nigdy nie mogła powstać na drodze syntezy, w jakimkolwiek czasie. Kod życia został świadomie zasiany na Ziemi przez dużo starszą od naszej cywilizację kosmiczną." - Fracis Crick (noblista, odkrywca budowy DNA)
No, ciekawe. Jeszcze ciekawsze, że fragmenty podobnych struktur do helis aminokwasowych, przylatują na Ziemię wraz z kosmiczną materią
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Rownie ciekawe, gdzie i kto to napisal?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Rownie ciekawe, gdzie i kto to napisal?
To dosyć znany fakt, pewno parę osób gdzieś napisało.
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No niezle rzeczy
|