Autor
|
Wtek: Paleoastronautyka, bogowie, elohim, ufo (Przeczytany 1495463 razy)
|
Gavroche
|
A po co człowiek miał się prostować, skoro formy przedludzkie były już dawno wyprostowane? To znaczy ktore? Same z siebie byly wyprostowane? Bez jaj. Chyba sie jednak kiedys musialy wyprostowac nie? I co ma do tego selekcja negatywna? Nie mam pojecia dlaczego jej uzyles w tym opowiadaniu o downach Ale uzyles. Skończmy już tą farsę, bo Tobie nawet z grubsza się to w głowie nie układa No jak nie jak tak Selekcja negatywna to pojęcie z ekonomii. W biologii nie istnieje. Bo zakłada rozróżnienie gorszy/lepszy, a w ewolucji nie ma takich, tylko ci, co przeżyją. Po co się miotasz?
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
No ale chyba od razu sie nie wyprostowal, co? Jezeli ewoluwoal to przez wiele tysiacleci musial lazic zgiety w pol - sprobuj tak biegac. Ani atutow postawy czworonoznej ani dwuznosnej.
Dlatego ze wspólnego przodka wyewoluował w tyranosaura i na drugiej gałęzi w strusia.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Selekcja negatywna to pojęcie z ekonomii. W biologii nie istnieje. Moglbym ci cos napisac w stylu co ty do mnie...ale nie napisze. Napisze tylko ogarnij sie, bo sie mylisz. Selekcja negatywna jest praktycznie w kazdej dziedzinie zycia a skad sie wywodzi to nie ma zadnego znaczenia Bo zakłada rozróżnienie gorszy/lepszy, a w ewolucji nie ma takich, tylko ci, co przeżyją. Po co się miotasz? O'rly? No ponoc najlepsi przzywaja Zaklada, ze nie wybieramy z najlepszych a, ze najlepszych z najgorszych. Drobna aczkolwiek subtelna roznica. Troche to traci Lamarckizmem, ale co zrobie ze takiej uzyles.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
No ale chyba od razu sie nie wyprostowal, co? Jezeli ewoluwoal to przez wiele tysiacleci musial lazic zgiety w pol - sprobuj tak biegac. Ani atutow postawy czworonoznej ani dwuznosnej.
Dlatego ze wspólnego przodka wyewoluował w tyranosaura i na drugiej gałęzi w strusia. No byla jeszcze trzecia - leniwiec
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
A po co człowiek miał się prostować, skoro formy przedludzkie były już dawno wyprostowane? ... Dokładnie o to chodzi, ale wtedy warunki w okolicy były jeszcze bardziej zwierzęce. Rafciu, już o tym było, wtedy się nie popisałeś i teraz też raczej nie... Homo erectus, jak sama nazwa wskazuje był wyprostowany, a pojawił się 4 miliony lat temu. Chcesz powiedzieć, że sylwetka wyprostowana, która się sprawdza na ziemi od 4 milionów jest niedostosowana? Tak twierdziłeś przecież, że te zęby drapieżników czy coś, a mimo to przetrwali... Że Homo erectus w swoim czasie nie miał niszy, nie był dostosowany, że to dewolucja? Serio? No ale chyba od razu sie nie wyprostowal, co? Jezeli ewoluwoal to przez wiele tysiacleci musial lazic zgiety w pol - sprobuj tak biegac. Ani atutow postawy czworonoznej ani dwuznosnej. Parę postów wyżej mówiłem Ci, że myślisz jak ewolucyjny dzieciak. A o mutacjach, Ty słyszał? Wiem, wiem, nie kupujesz tego... A wiesz co to polidaktylia? Czyli zwiększona liczba palców niw pojawia się od razu, tylko najpierw ćwierć paluszka, w następnym pokoleniu pół, potem 3/4 a potem cały dopiero? A u prawej nogi czy u lewej? Zyon...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
A po co człowiek miał się prostować, skoro formy przedludzkie były już dawno wyprostowane? ... Dokładnie o to chodzi, ale wtedy warunki w okolicy były jeszcze bardziej zwierzęce. Rafciu, już o tym było, wtedy się nie popisałeś i teraz też raczej nie... Homo erectus, jak sama nazwa wskazuje był wyprostowany, a pojawił się 4 miliony lat temu. Chcesz powiedzieć, że sylwetka wyprostowana, która się sprawdza na ziemi od 4 milionów jest niedostosowana? Tak twierdziłeś przecież, że te zęby drapieżników czy coś, a mimo to przetrwali... Że Homo erectus w swoim czasie nie miał niszy, nie był dostosowany, że to dewolucja? Serio? No ale chyba od razu sie nie wyprostowal, co? Jezeli ewoluwoal to przez wiele tysiacleci musial lazic zgiety w pol - sprobuj tak biegac. Ani atutow postawy czworonoznej ani dwuznosnej. Parę postów wyżej mówiłem Ci, że myślisz jak ewolucyjny dzieciak. A o mutacjach, Ty słyszał? Wiem, wiem, nie kupujesz tego... A wiesz co to polidaktylia? Czyli zwiększona liczba palców niw pojawia się od razu, tylko najpierw ćwierć paluszka, w następnym pokoleniu pół, potem 3/4 a potem cały dopiero? A u prawej nogi czy u lewej? Zyon... I dlatego pewnie mamy pare milion takich palczastych na swiecie, nie? Prosze cie... I jeszcze pewnie losowa mutacja, nie?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Selekcja negatywna to pojęcie z ekonomii. W biologii nie istnieje. Moglbym ci cos napisac w stylu co ty do mnie...ale nie napisze. Napisze tylko ogarnij sie, bo sie mylisz. Selekcja negatywna jest praktycznie w kazdej dziedzinie zycia a skad sie wywodzi to nie ma zadnego znaczenia Bo zakłada rozróżnienie gorszy/lepszy, a w ewolucji nie ma takich, tylko ci, co przeżyją. Po co się miotasz? O'rly? No ponoc najlepsi przzywaja Zaklada, ze nie wybieramy z najlepszych a, ze najlepszych z najgorszych. Drobna aczkolwiek subtelna roznica. Troche to traci Lamarckizmem, ale co zrobie ze takiej uzyles. To jak w takim razie powstały tasiemce? Bez oczu, bez przewodu pokarmowego, bez narządów zmysłów, a ich przodkowie je mieli? Czyli co? Słabszy wygrał. Czytać, czytać, a nie ciemnotę wciskać i jeszcze się upierać
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
...Parę postów wyżej mówiłem Ci, że myślisz jak ewolucyjny dzieciak... Najlepiej o ewolucji myślą ewolucyjne dziadki.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Selekcja negatywna to pojęcie z ekonomii. W biologii nie istnieje. Moglbym ci cos napisac w stylu co ty do mnie...ale nie napisze. Napisze tylko ogarnij sie, bo sie mylisz. Selekcja negatywna jest praktycznie w kazdej dziedzinie zycia a skad sie wywodzi to nie ma zadnego znaczenia Bo zakłada rozróżnienie gorszy/lepszy, a w ewolucji nie ma takich, tylko ci, co przeżyją. Po co się miotasz? O'rly? No ponoc najlepsi przzywaja Zaklada, ze nie wybieramy z najlepszych a, ze najlepszych z najgorszych. Drobna aczkolwiek subtelna roznica. Troche to traci Lamarckizmem, ale co zrobie ze takiej uzyles. To jak w takim razie powstały tasiemce? Bez oczu, bez przewodu pokarmowego, bez narządów zmysłów, a ich przodkowie je mieli? Czyli co? Słabszy wygrał. Czytać, czytać, a nie ciemnotę wciskać i jeszcze się upierać Nie wiem jak tasiemiec, szczerze mowiac malo mnie to interesuje. No ale nie robmy dygresji Mowmy o ludziach.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
...Parę postów wyżej mówiłem Ci, że myślisz jak ewolucyjny dzieciak... Najlepiej o ewolucji myślą ewolucyjne dziadki.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Selekcja negatywna to pojęcie z ekonomii. W biologii nie istnieje. Moglbym ci cos napisac w stylu co ty do mnie...ale nie napisze. Napisze tylko ogarnij sie, bo sie mylisz. Selekcja negatywna jest praktycznie w kazdej dziedzinie zycia a skad sie wywodzi to nie ma zadnego znaczenia Bo zakłada rozróżnienie gorszy/lepszy, a w ewolucji nie ma takich, tylko ci, co przeżyją. Po co się miotasz? O'rly? No ponoc najlepsi przzywaja Zaklada, ze nie wybieramy z najlepszych a, ze najlepszych z najgorszych. Drobna aczkolwiek subtelna roznica. Troche to traci Lamarckizmem, ale co zrobie ze takiej uzyles. To jak w takim razie powstały tasiemce? Bez oczu, bez przewodu pokarmowego, bez narządów zmysłów, a ich przodkowie je mieli? Czyli co? Słabszy wygrał. Czytać, czytać, a nie ciemnotę wciskać i jeszcze się upierać Nie wiem jak tasiemiec, szczerze mowiac malo mnie to interesuje. No ale nie robmy dygresji Mowmy o ludziach. Nie o ludziach, a o ewolucji. O Homo erectus, a to forma przedludzka. O selekcji negatywnej, ktolórej w biologii nie ma, a Ty się upierasz, że jest. O mutacjach, których wg Ciebie nie ma, a zespół downa i setki innych pewno przez dobór powstały. Nie interesuje Cię tasiemiec, a prawa rządzące przyrodą są jednakowe dla wszystkich Ciasno pod kopułką... Ale skoro Ciebie to mało interesuje, to po co to ciągnąć? Moja trzyletnia córka jest bardziej na czasie...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Nie o ludziach, a o ewolucji. O Homo erectus, a to forma przedludzka. Konkretnie o czlowieku. Nikt nie poswiecil tyle czasu co czlowiekowi, nie wiemy czy tasiemce mialy przerwe w ewolucji jak ludzie. W kazdym razie tasiemce nie panuja nad swiatem, tasiemce nie odgrywaja kluczowej roli, tasiemce tak nie niepasuja, i z pewnoscia sa tak nieistotne, ze ktos im nie poswiecil tyle czasu co ludziom. O selekcji negatywnej, ktolórej w biologii nie ma, a Ty się upierasz, że jest. Wcale sie nie upieram. Taki dales przyklad, do siebie miej pretensje O mutacjach, których wg Ciebie nie ma, a zespół downa i setki innych pewno przez dobór powstały. Nie interesuje Cię tasiemiec, a prawa rządzące przyrodą są jednakowe dla wszystkich Nie napisalem, ze ich nie ma, napisalem, ze jezeli sa to z pewnoscia sa nieistotne a to roznica. Tasiemiec kompletnie mnie nie interesuje ale mozemy zalozyc temat "Paleotasiemiec, bogowie, ufo" i tam mozna o nim nawijac Zero odpowiedzi, same uogolnienia. Brzytwa Ockhama az sie grzeje doslownie
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Gavroche
|
Tak czy siak, Dario już chyba poszedł, więc można skończyć Dyskusja jak zwykle gorąca i jałowa Uważam, że Zyon wiedzą się nie popisał, ale nadrabiał entuzjazmem. Rafał był dziś tajemniczy nieco... A ja, wiadomo Niczego nam nie przybyło ani nie ubyło, a jak było naprawdę, nigdy nie dojdziemy Mi to zupełnie nie przeszkadza upierać się jak osioł, bo w dyskusji chodzi o to by się nagadać. Teraz można z czystym sumieniem film zalukać Wszystkich z zespołem Downa przepraszam, a tasiemce i tak nie mają zmysłów. A hominidy i bogowie mają wszystko w ... wieczności.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
A ja, wiadomo ...konkretnie i nie na temat
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Dasna
Go
|
Na płocie jest napisane "Czy plemnik ma duszę"?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Na płocie jest napisane "Czy plemnik ma duszę"? To sprawa dyskusyjna. I co na to jajo?
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Pierwsze było protożółtko.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
...że było pierwsze I może być ostatnie Właśnie podali, że prawdopodobnie wyginął w naturze gatunek dzieworodnego gekona, endemit z Galapagos. Kilkadziesiąt sztuk w hodowli zostało. J....e szczury
|
|
|
|
|
|
|
|
|