Autor
|
Wtek: Paleoastronautyka, bogowie, elohim, ufo (Przeczytany 1495581 razy)
|
Blackend
|
Pierwsze było protożółtko. Pierwsza była kura, którą stworzyli bogowie, ona zniosła jajo, które zjadł Pitek i wyewoluował się HomoOpty
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Pierwsze było protożółtko. Pierwsza była kura, którą stworzyli bogowie, ona zniosła jajo, które zjadł Pitek i wyewoluował się HomoOpty Proszę! W jednym zdaniu, a my tyle serwera zajmujemy bezpłodnie...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
...Właśnie podali, że prawdopodobnie wyginął w naturze gatunek dzieworodnego gekona, endemit z Galapagos... Nie on jeden. Dziś wyginęło mnóstwo innych gatunków.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
...Właśnie podali, że prawdopodobnie wyginął w naturze gatunek dzieworodnego gekona, endemit z Galapagos... Nie on jeden. Dziś wyginęło mnóstwo innych gatunków. Jasne, ale ich nie znam, a tego poznałem. Na szczęście to nic takiego, normalny proces.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Normalny? Ewolucja powinna go uchronic
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Normalny? Ewolucja powinna go uchronic Nic podobnego. Powstaną nowe
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Jasne, ale ich nie znam, a tego poznałem. Na szczęście to nic takiego, normalny proces.
Normalny i nienormalny, obydwa. A ile nowych gatunków codziennie odkrywamy?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jasne, ale ich nie znam, a tego poznałem. Na szczęście to nic takiego, normalny proces.
Normalny i nienormalny, obydwa. A ile nowych gatunków codziennie odkrywamy? Bezkręgowców? Kilkanaście. Mikroorganizmów? Kilkadziesiąt. Kręgowców? 0,1 może 0,2. Dużo wymiera nieodkrytch.
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
Ze wszystkich ziemskich religii, to darwinizm jest najbardziej szkodliwy. Jak się znajdzie wreszcie to osławione "brakujące ogniwo", to mnie powiadomcie.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Bezkręgowców? Kilkanaście. Mikroorganizmów? Kilkadziesiąt. Kręgowców? 0,1 może 0,2. Dużo wymiera nieodkrytch.
Drobnica, większość skazana na wyrugowanie.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Bezkręgowców? Kilkanaście. Mikroorganizmów? Kilkadziesiąt. Kręgowców? 0,1 może 0,2. Dużo wymiera nieodkrytch.
Drobnica, większość skazana na wyrugowanie. Jak my wszyscy, koniec końców.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ze wszystkich ziemskich religii, to darwinizm jest najbardziej szkodliwy. Jak się znajdzie wreszcie to osławione "brakujące ogniwo", to mnie powiadomcie. A w którym miejscu tego "ogniwa" brakuje? Między czym a czym?
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
A w którym miejscu tego "ogniwa" brakuje? Na moje oko? W każdym. Między czym a czym? Choćby brakujące ogniwo między małpoludami a ludźmi.
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
Pewnie dlatego nadal określa się to mianem " teoria ewolucji człowieka", a nie naukowym faktem.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A w którym miejscu tego "ogniwa" brakuje? Na moje oko? W każdym. Między czym a czym? Choćby brakujące ogniwo między małpoludami a ludźmi. Czyli są ogniwa, nie ogniwo? To które miejsca są puste? I gdzie zaczynają się się ludzie a kończą małpoludy? Pierolapithecus catalaunicus Chororapithecus abysinnicus Samburupithecus kiptalami Nakalipithecus nakayamai Sahelanthropus tchadensis Orrorin tugenensis Ardipithecus kadabba Ardipithecus ramiddus Australopithecus anamensis Australopithecus afarensis Kenyanthropus platyops Australopithecus africanus Australopithecus sediba Australopithecus garhi Paranthropus robustus Homo ergaster Homo erectus Homo antecessor Homo capranensis Homo heidelbergensis Homo neanderthalensis Homo sapiens Oczywiście niektóre występowały równolegle, ale są w miarę chronologicznie. Gdzie te brakujące ogniwa i dlaczego? Aha, sugeruję przeczytać o paradoksach Zenona z Elei, zwłaszcza ewolucyjny paradoks Zenona
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Pewnie dlatego nadal określa się to mianem " teoria ewolucji człowieka", a nie naukowym faktem. Nazywa się to antropogeneza. Albo ogólnie syntetyczną teoria ewolucji w odniesieniu do życia na ziemi. Nie ma i nigdy nie było czegoś co się nazywa "teorią ewolucji człowieka", bo co wtedy z formami przedludzkimi?
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Co z tym ogniwem? Umknęło mi chyba...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Witaj Anakin- mościsz sobie tutaj, dobrze nam tak. Jesień idzie, nie masz na to jeszcze rady.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Aha, sugeruję przeczytać o paradoksach Zenona z Elei, zwłaszcza ewolucyjny paradoks Zenona Prosze cie Moze poczytajmy jeszcze 10 przykazan i przepisy BHP zeby fajniej bylo?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
|