Autor
|
Wtek: Paleoastronautyka, bogowie, elohim, ufo (Przeczytany 1496275 razy)
|
Radzio
Go
|
To co takie gwałtowne było... Procesy... Oj, bo Radzio mnie zmęczył. Masz rację, sam już nie wiem co chciałem powiedzieć Gamoń ze mnie taki. A o Netii nic więcej złego. Obaj PLUmciu mój jesteśmy winni "jej" chociaż wdzięczność. Ty, bo z pewnością już odpocząłeś, ja bo sen spokojny mi gwarantuje. O gwałtownych procesach... w środę Was poproszę.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
...a nie byli wegeterianami? Przecież to jest "naturalny" sposób odżywiania się ludzi... Ludź, czy nieludź...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...oto jest pytanie...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
To co takie gwałtowne było... Procesy... Oj, bo Radzio mnie zmęczył. Masz rację, sam już nie wiem co chciałem powiedzieć Gamoń ze mnie taki. A o Netii nic więcej złego. Obaj PLUmciu mój jesteśmy winni "jej" chociaż wdzięczność. Ty, bo z pewnością już odpocząłeś, ja bo sen spokojny mi gwarantuje. O gwałtownych procesach... w środę Was poproszę. Skrócę, bowiem sędziowanie dzieciarni mi się rozpoczęło. Złodziejstwo wszelakie zimą, gdy mroźna im się wydawała, skracało sobie drogę przez morza, jeziora, rzeki- dobra wszelakie wywożąc. Na przykład po wojnie, w znacznym odstępie czasu (dla wieczności jest prawdopodobne, że jednak gwałtownym) można było dobyć z pod wody sporo ciekawostek wydostać i to w nie naruszonym stanie. A jak było do tego naoliwione, to czas ten jeszcze mniej był gwałtowny- w stosunku do wieczności. Rozumiem- o żelastwie wspominam, ale czy tylko, bowiem gdyby pozostałości skarbów też porządnie naoliwić... Co Wy na to?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
...a nie byli wegeterianami? Przecież to jest "naturalny" sposób odżywiania się ludzi... Ludź, czy nieludź... Ludź, jasne. Strasznie pociągający dla mnie jest pomysł równoległego istnienia, dwóch odrębnych gatunków Homo. Bez możliwości krzyżowania i potrzeby eksterminacji. Strasznie fajny kierunek rozwoju tolerancji i empatii. Niestety Neandertalczyk nie wytrzymał
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To co takie gwałtowne było... Procesy... Oj, bo Radzio mnie zmęczył. Masz rację, sam już nie wiem co chciałem powiedzieć Gamoń ze mnie taki. A o Netii nic więcej złego. Obaj PLUmciu mój jesteśmy winni "jej" chociaż wdzięczność. Ty, bo z pewnością już odpocząłeś, ja bo sen spokojny mi gwarantuje. O gwałtownych procesach... w środę Was poproszę. Skrócę, bowiem sędziowanie dzieciarni mi się rozpoczęło. Złodziejstwo wszelakie zimą, gdy mroźna im się wydawała, skracało sobie drogę przez morza, jeziora, rzeki- dobra wszelakie wywożąc. Na przykład po wojnie, w znacznym odstępie czasu (dla wieczności jest prawdopodobne, że jednak gwałtownym) można było dobyć z pod wody sporo ciekawostek wydostać i to w nie naruszonym stanie. A jak było do tego naoliwione, to czas ten jeszcze mniej był gwałtowny- w stosunku do wieczności. Rozumiem- o żelastwie wspominam, ale czy tylko, bowiem gdyby pozostałości skarbów też porządnie naoliwić... Co Wy na to? Dla mnie bomba, gdybym poniał
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
... A jak było do tego naoliwione, to czas ten jeszcze mniej był gwałtowny- w stosunku do wieczności. Rozumiem- o żelastwie wspominam, ale czy tylko, bowiem gdyby pozostałości skarbów też porządnie naoliwić... Co Wy na to? Jestem za, naoliwiajmy.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
"Tylko piec osob sposrod Stworcow: Noe, jego zona Mechuta i ich synbowie: Sem, Cahm i Jafet. Z synami byly poslubione przed potopem ich zony z ludu tubylczego. Potomstwo tych trzech par - trzech boskich Annunakow i trzech - byc moze Buszmenek podaje az do chyba osmiu pokolen Pismo Swiete nie nazywajac go atoli herosami ani mieszancami. Ale nie to, cyfry mowia same za siebie. Sem zyl 600 lat, jego pierworodni potomkowie, syn Arfachsad, wnuk Selech i prawnuk Heber zyli po ok. 430-460 lat, praprawnuk Peleg, prapraprawnuk Rehu i praprapraprawnuk Sarug po ok. 230-240 lat. Tak duzo Noe ma tych pokolen po potopie, mimo iz w czasie potopu mial juz ok 600 lat. Dzieje sie tak dlatego, ze herosi zaczynaja miedzi dzieci, gdy ukoncza ok 30-35 lat, podczas gdy Annunaki robili to dopiero po ukonczeniu 65 i wiecej lat. Noe jeszcze nie umiera, ale gry Sarugowi urodzil sie Nachor, a Nachorowi- Tareg i gdy staremu stuknelo juz 820 lat zaczal myslec o napisaniu kroniki krolewskiego rodu Annunakow od Adama do Noego, a scislej do jego syna Sema oraz kroniki herosow popotopowych z linii synow Neonowych Sema, Chama i Jafeta. Nie wiedzial ten wspanialy kosmita, ze zostalo mu jeszcze 130 lat zycia. W tym czasie Noe byl jedynym oprocz jego zony i synow- kosmita na Ziemi. Starcy z azylow w rodzaju Wyspy Wielkanocnej juz dawno powymierali, wszyscy innni kosmici w czasach tuz po potopie. Noe byl krolem bez poddanych, ale dobrze pamietal, bo znal osobiscie monarchow z szesciu pokolen: ojca Lamecha, dziadka Matuzalema, pradziadka Enocha, prapradziadka Jareda, praprapra- Mahalaleela i jeszcze Kenana o wiekszej o 1 liczbie "pra". Nie znal jedynie Enosa, Seta i Adama. ale z pewnoscia wszystko o nich wiedzial. Noe znal tez osobiscie ma sie rozumiec po 8 pokolen herosow z linii kazdego ze swoich synow. Nie widac innego. Neo jest jedynym, ktory mogl tak dokladnie spisac kronike rodowa wladcow szczepu Annunakow od ich przybycia na Ziemie az do potopu, a jednoczesnie napisac rodzaj kroniki czasow popotopowych obejmujacej 9 pokolen herosow z linii kazdego ze swoich trzech synow. Zyl boiwem Noe 600 lat przed potepem i 350 lat po potopie. Mogl to zrobic i zrobil to. Dowodem jest Biblia, a autor Genesis sam nie wymyslalby przeciez takich historii, ktore nijak nie pasowaly do koncepcji stworzenia czlowieka przez jedynego Boga Jahwe. Byl wiec nasz kochany Noe pierwszym pisarzem na kuli ziemskiej tysiace lat przed egipskimi hieroglifami i sumeryjskim pismem klinowym. Po smierci Noego i po smierci Sema kroniki zaktualizowal i uzupelnil syn Noego Jafet, jak mozna przypuszczac."
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Czyli Bóg stworzył świat w tydzień?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Pytaj tych co w boga wierza
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
Rownie wielka gloria nalezy sie - jak sadze - ostatniemu krolowi bialego szczepu kosmitow, Noemu, pierwszemu pisarzowi na Ziemi, ktory przezyl potop, nie chcial przenosic sie na inna planete i sporzadzil kroniki krolewskiego rodu, kroniki trzech rodow popotopowych herosow. Najwieksza wdziecznosc nalezy wyrazic niezyjacemu juz od ok 3 tysiecy lat autorowi pierwszej ksiegi Piecoksiagu, ksiegi Genesis. Ten sprytny Zyd dokonal wyczynu niemozliwego. Przez dopisanie maskujacych dodatkow o stworzeniu Adama z prochu ziemi a Ewy z zebra, o tym, ze ci zyjacy po 900 lat od Adama do Noego to bylo jakoby ludzie oraz przez gmatwajace przekladanie akapitow o zwierzetach, cialach, duszach zyjacych, o czlowieku, o ludziach, o Bogu i o Panu, tak skutecznie zabeltal blekit w glowie cenzorom, ze udalo mu sie przemycic arcywazne informacje od jak sie wydaje Noego i Jafeta.
Dzieki wspomnianym wczesniej zabiegom - na szczescie dla autora nie zostal on rozszyfrowany i ukamieniowany i - co najwazniejsze - ksiega Genesis nie zostala spalona a weszla w sklad Pisma uznanego pozniej za swiete
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Wspaniała jest ta "interpretacja" i kodowanie Takiej czynności mózgu nie będę miał nawet za miliard lat.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Bo to jest tak jak z tym wyzej, jak nie chcesz to nie zauwazysz. Jest tak: synbowie: Sem, Cahm i Jafet. Czyli sa 2 literowki. Usunalem ich wczesniej kilkadziesiat za kazdym razem coraz mniej i mniej az w koncu uznalem, ze ich nie ma, choc przeczytalem to przed wyslaniem kilkanascie razy po kazdej korekcie. A teraz widze, ze sa choc wczesniej bym przysiagl, ze ich nie bylo. Ale one byly tylko ja ich nie widzialem.Widac albo cos sie stalo, ze teraz widze albo, ze wczesniej nie widzialem. Ale jakis proces nastapil.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Bo to jest tak jak z tym wyzej, jak nie chcesz to nie zauwazysz. Jest tak: synbowie: Sem, Cahm i Jafet. Czyli sa 2 literowki. Usunalem ich wczesniej kilkadziesiat za kazdym razem coraz mniej i mniej az w koncu uznalem, ze ich nie ma, choc przeczytalem to przed wyslaniem kilkanascie razy po kazdej korekcie. A teraz widze, ze sa choc wczesniej bym przysiagl, ze ich nie bylo. Ale one byly tylko ja ich nie widzialem.Widac albo cos sie stalo, ze teraz widze albo, ze wczesniej nie widzialem. Ale jakis proces nastapil. Radzio?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Wspaniała jest ta "interpretacja" i kodowanie Takiej czynności mózgu nie będę miał nawet za miliard lat. To sie staraj, bo na razie kiepsko Szydlowski tez cos wspomina o kodowaniu, z paru przyczyn. Zeby zaczaic bral po 8-10 zoltek. Moze zamiast zelaza sprobuj taki zimowy cykl 8-10 zoltek dziennie, 3 serie po 12 krzyzowek z serii "Rozrywka - Jolki"
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Wspaniała jest ta "interpretacja" i kodowanie Takiej czynności mózgu nie będę miał nawet za miliard lat. To sie staraj, bo na razie kiepsko Szydlowski tez cos wspomina o kodowaniu, z paru przyczyn. Zeby zaczaic bral po 8-10 zoltek. Moze zamiast zelaza sprobuj taki zimowy cykl 8-10 zoltek dziennie, 3 serie po 12 krzyzowek z serii "Rozrywka - Jolki" Odpowiednio potraktowana działaniami matematycznymi długość biurka, przy którym siedzę, pokaże Ci co tylko chcesz. Odległość od Księżyca, wymiary piramidy Chejhopsa czy starożytną elficką miarę długości. A jak coś się nie będzie zgadzało, to można powiedzieć, że się zeschło skubane, albo, że za długie w Ikei zrobili, choć wg matrycy miało być inne, ale to taki genialny wybieg pana Rode, by ich więcej w Polsce spylić... Już dawno mówiłeś, że Cię ciągnie do takich pierdół, to teraz masz Jednocześnie krytykujesz naukę, że naciągana i pobożnożyczeniowa Jak o taką czynność chodzi, to ja dziękuję, ale fajnie, że się niektórym to wszystko "składa" w głowach...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No ale co sie sklada, jak to akurat stoi w ksiegach, wszystkie pokolenia i kto z kogo. Co tu do skladania? W cytowanym tekscie sa jakies ukryte cyfry, zlote podzialy czy inne "odleglosci"?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
|