Autor
|
Wtek: Paleoastronautyka, bogowie, elohim, ufo (Przeczytany 1496552 razy)
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Byłem tam Prawie... ale na filmie "Grawitacja" i to w 3D!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Eee, tam, mam lęk wysokości
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Ja też i do tego grawitacji na powierzchni ziemii.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dlatego nie napisałem "zestarzała" Ma pół wieku.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
Hmmm, potrzebny mi był artykuł z Wiki o Nassimie, ale zniknął... a przecież to znany i ceniony i nagradzany fizyk. Zacząłem guglać i natknąłem się na coś takiego: http://monitorpolski.wordpress.com/2012/01/08/ujawnienie-tajemnicy-majow-czy-kolejne-medialne-oszustwo/Z czego mnie osobiście najbardziej zainteresowało: "(...)czyli 21 grudnia 2012, kiedy to podobno kończy się 5,126-letni cykl i zaczyna następny." "w swoim kalendarzu Majowie nie opisywali przepowiedni ale koniec cyklu 13 baktunów ( 1 baktun = 144,000 lat), który jest równoważny okresowi 5,125 lat, a także początek nowego cyklu. Ta kultura miała kołowe określenie czasu, co oznacza, że historia będzie się powtarzać od pewnego momentu” "Dlaczego na temat tak sensacyjnych dowodów jak piramidka z Ekwadoru było cicho i dopiero teraz, w 2012 roku ktoś uchyla rąbka tajemnicy? Udział znanego fizyka nadaje tej całej historii wiarygodności. Jeśli wyciek tych informacji miałby być niepożądany, to na pewno Haramein stałby się persona non-grata. Haramein mógł się spodziewać ataku, dlatego prosił o nie nagrywanie – ktoś jednak zamieścił je w sieci. Sprawdziłem informacje zawarte w komentarzu pod filmikiem – wpis o szwajcarskim fizyku irańskiego pochodzenia Nassimie Harameinie faktycznie usunięto z Wikipedii! Nie ma już nawet zamieszczonej kopii artykułu. Co więcej, pojawiły się publikacje dyskredytujące jego naukowe osiągnięcia, jak np. tutaj: http://azureworld.blogspot.com/2010/02/nassim-haramein-fraud-or-sage-part-2.html Czyżbyśmy mieli faktyczną sensację z inskrypcjami Majów?" ----- To, że 21.XII.2012 skończył się jakiś okres a zaczął następny, to wiedziałem. Ale "5,125 lat" mi umknęło. Zgodnie z Biblią, wyliczył to Paweł Szydłowski, Potop miał miejsce niecałe 6000 lat temu; w książce napisał, że było to 12 000 lat temu, ale w kolejnych latach zbadał i przeliczył to dokładniej, bo te 12 000 lat nie było zgodne z Biblią, gdy zliczy się kolejne pokolenia patriarchów, a jak to mawia Paweł: Biblia jest precyzyjna i nigdy się nie myli.
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
Oczywiście nie chcę straszyć kolejnym Potopem. W końcu Elohim obiecali nam, że już więcej żadnemu "ciału niebieskiemu" nie pozwolą dosięgnąć Ziemi.
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
Miejmy więc nadzieję, że skutecznie je wszystkie "pozbijają" i nic większego w nas nie walnie.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Oczywiście nie chcę straszyć kolejnym Potopem. W końcu Elohim obiecali nam, że już więcej żadnemu "ciału niebieskiemu" nie pozwolą dosięgnąć Ziemi. No to możemy spokojnie chodzić bez kapoku i bez kasku...
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
W każdym razie niewykluczone, że zaczęła się dla nas "kosmiczna jesień" a taka "kosmiczna pogoda" może być wietrzna i burzliwa.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Oczywiście nie chcę straszyć kolejnym Potopem. W końcu Elohim obiecali nam, że już więcej żadnemu "ciału niebieskiemu" nie pozwolą dosięgnąć Ziemi. Na znak zgody postawili tecze a my ja wlasnie spalilismy....
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
wyliczył to Paweł Szydłowski, Potop miał miejsce niecałe 6000 lat temu; w książce napisał, że było to 12 000 lat temu, ale w kolejnych latach zbadał i przeliczył to dokładniej, bo te 12 000 lat nie było zgodne z Biblią, gdy zliczy się kolejne pokolenia patriarchów, a jak to mawia Paweł: Biblia jest precyzyjna i nigdy się nie myli. Tylko Pawel sie ciagle myli, najpierw wyliczyl 12 potem 6, w kolejnej ksiazce bedzie to, ekstrapolujac - 3?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
W każdym razie niewykluczone, że zaczęła się dla nas "kosmiczna jesień" a taka "kosmiczna pogoda" może być wietrzna i burzliwa. A wiesz coś o wpływie komety ISON na nas?
|
|
|
|
|
|
|
|
|