Autor
|
Wtek: Paleoastronautyka, bogowie, elohim, ufo (Przeczytany 1496675 razy)
|
|
anakin
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Fakt. Logiczny! Niewiary godne. Nie mam na to rady, gdy o godności prawią.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Z witryny pierwszego lepszego sklepiku: (Napiszę z pamięci, a co! ) "...Teoria jest wtedy, gdy wiemy, że powinno działać, a nic nie działa. Z praktyką jest tak: działa, ale nikt nie wie dlaczego. Nadludzkim wysiłkiem zrównoważyliśmy oba te zjawiska! Nic nie działa i nikt nie wie dlaczego..."
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
E, to z kolei jakas historia ktora razem w tomie z ewolucjonizmem pewnie jest Ancient Stories
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Radzio
Go
|
Z witryny pierwszego lepszego sklepiku: (Napiszę z pamięci, a co! ) "...Teoria jest wtedy, gdy wiemy, że powinno działać, a nic nie działa. Z praktyką jest tak: działa, ale nikt nie wie dlaczego. Nadludzkim wysiłkiem zrównoważyliśmy oba te zjawiska! Nic nie działa i nikt nie wie dlaczego..." Tyle wiem o wszystkich teoriach z praktycznego punktu widzenia. Bowiem powszechnie jest wiadomo, że jaka teoria, taka praktyka. A mnie, o ile pamiętam, to uczono chodzić wyprostowanym- praktycznie, a teoretycznie zaś nie powinienem mieć żadnych szans- żeby się tej sztuczki nauczyć.
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
MariuszM
Go
|
Czyli wiedza,ze nic nie wiedza...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Wazne, ze jest teoria. Fakty sie dopaasuje pozniej
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
renia
|
Natknęłam się na taki (moim zdaniem ciekawy) fragment...
"...ci, którzy tworzyli naszą rasę, znali dobrze nasz przyszły brak wstrzemięźliwości w piciu i jedzeniu: wiedzieli, że nasze gardło przekroczy znacznie granice tego, co jest odpowiednie i konieczne, aby zatem rodzaj ludzki nie uległ zniszczeniu wskutek chorób, i aby nie zginął, gdy będzie jeszcze w stanie niedoskonałym, bogowie złożyli w dolnej części brzucha rodzaj spichlerza dla napojów i pokarmów zbytecznych; sprawili, że się tam rodzą kiszki i sami je nawieli jedne na drugie, aby pożywienie nie przechodziło zbyt szybko i nie zmuszało również ciała do odczuwania dość szybko potrzeby szukania nowego pożywienia; aby nie rodziła się nim nienasycona żarłoczność i nie czyniła przez swą chciwość całego rodzaju ludzkiego obcym filozofii i sztuce, a buntownikiem przeciw części najbardziej boskiej nas samych” .
(Platon, Timajos, Paweł Siwek, 72 E; 73 A-B.)
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Pojawiło się coś nowego? Ewolucja stanęła, ISON coś przyniósł, a może Konstruktorzy się ujawnili? Nuda taka...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|