Autor
|
Wtek: Paleoastronautyka, bogowie, elohim, ufo (Przeczytany 1496758 razy)
|
Gavroche
|
Bo to jeden facet z deską w godzinę zrobił Dotacje chce dostać czy cuś
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Ale nie teraz! Nawet śniegu nie ma, a o łanach zbóż nawet nie wspomnę.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ale nie teraz! Nawet śniegu nie ma, a o łanach zbóż nawet nie wspomnę. A może właśnie już teraz Ozimina na polach stoi, namówić trawę, żeby w niektórych miejscach się kładła rosnąc... Na lato będzie jak znalazł Polak potrafi?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
A ta ozimina to bardzo z gruntu wystaje?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A ta ozimina to bardzo z gruntu wystaje? Kilka dni temu widziałem, to na palec Który chcesz.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ładny... Telewizor to to... ciekawe czy oni już mają kolorowe... ten to chyba jakiś na korbkę...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
A ta ozimina to bardzo z gruntu wystaje? Kilka dni temu widziałem, to na palec Który chcesz. Sam widzisz, że przy takim palcu efekt będzie mizerny.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ładny... Telewizor to to... ciekawe czy oni już mają kolorowe... ten to chyba jakiś na korbkę... Wyraźnie im się technika kręgozbożowa poprawiła przez te kilkadziesiąt lat wygłupów, fakt
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Może Oni tez nauczyli się z GPSa korzystać? Tylko nadal pozostali strasznie wstydliwi.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Może Oni tez nauczyli się z GPSa korzystać? Tylko nadal pozostali strasznie wstydliwi. Ale i tak wszyscy wiedzą, że to ONI
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Oczywiście, że są. Każda myśl o nich jest taka. O! I nie tylko o nich. Oczywiście "nauka" zaraz mnie obali. Znaczy tryknie.
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
Może są niewidzialni... Hyhy. Może nawet na pewno. Choćby dziś natknąłem się na Discovery Science na dokument o wykorzystaniu metamateriałów i coraz bliższej perspektywie stworzenia prawdziwej peleryny-niewidki. Ale nie tylko "obraz" można ukryć... można też ukryć dźwięk albo uchronić się przed falą sejsmiczną. Każdy wie, choćby z hollywoodzkich filmów, że tzw. "latające spodki" są bezgłośne i potrafią zawisnąć nieruchomo w powietrzu. Dla mnie jest do wyobrażenia to, że przybysze z innych planet mogą się bez problemu maskować przed naszymi niedoskonałymi zmysłami, w tym wypadku przed zmysłem wzroku. Człowiek tak naprawdę widzi świat w bardzo ograniczony sposób. Na szczęście trwają już pracę nad tym, aby nas odpowiednio zmodyfikować... poszerzyć nasze zdolności dzięki technologii. Prace nad egzoszkieletem bardzo mi się podobają. W przyszłości ludzie będą niscy i leciutcy, a własna siła nie będzie odgrywała znaczenia.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Może są niewidzialni... Hyhy. Może nawet na pewno. Choćby dziś natknąłem się na Discovery Science na dokument o wykorzystaniu metamateriałów i coraz bliższej perspektywie stworzenia prawdziwej peleryny-niewidki. Ale nie tylko "obraz" można ukryć... można też ukryć dźwięk albo uchronić się przed falą sejsmiczną. Każdy wie, choćby z hollywoodzkich filmów, że tzw. "latające spodki" są bezgłośne i potrafią zawisnąć nieruchomo w powietrzu. Dla mnie jest do wyobrażenia to, że przybysze z innych planet mogą się bez problemu maskować przed naszymi niedoskonałymi zmysłami, w tym wypadku przed zmysłem wzroku. Człowiek tak naprawdę widzi świat w bardzo ograniczony sposób. Na szczęście trwają już pracę nad tym, aby nas odpowiednio zmodyfikować... poszerzyć nasze zdolności dzięki technologii. Prace nad egzoszkieletem bardzo mi się podobają. W przyszłości ludzie będą niscy i leciutcy, a własna siła nie będzie odgrywała znaczenia. Phi, metamateriały, falowanie czasoprzestrzeni i wibracje strun powinni wykorzystać. I czemu widać te spodki, skoro ONI są hen, daleko przed nami...
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
Widać czasem chcą, by ich widziano.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Widać czasem chcą, by ich widziano. Pewno jak się nawalą jak stodoły, to im się klawisze filtrów mylą Mikołaja widziałeś?
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
Te "poszerzanie zdolności" jest chyba nazywane "rzeczywistością rozszerzoną", ale pewien nie jestem. Równie fajne są innowacje branży gamingowej. Rosyjska branża gamingowa stara się stworzyć grę, która będzie odczytywać i reagować na stan emocjonalny gracza. Gra będzie się dostosowywała do gracza, a dzięki temu poczuje on dużo silniejszy związek z grą, zanurzy się w niej i naprawdę poczuje, że jest jej nierozerwalną częścią. Taki gracz ma takie cudaczne ustrojstwo na głowę nałożone, co to odczytuje jego fale mózgowe czy jakoś tak. Przyszłość to e-sport.
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
Mikołaja widziałeś?
A bo to raz? O tzw. Św. Mikołaju pisał jeden z "księży" w owym czasie żyjący. Paweł Szydłowski przytacza jego słowa w jednym ze swoich filmów. Św. Mikołaj był bardzo rozpustny i uwielbiał chędożyć, a na dodatek chętnie dzielił się swoją żoną za co reszta jego konfratrów bardzo go lubiła.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Mikołaja widziałeś?
A bo to raz? O tzw. Św. Mikołaju pisał jeden z "księży" w owym czasie żyjący. Paweł Szydłowski przytacza jego słowa w jednym ze swoich filmów. Św. Mikołaj był bardzo rozpustny i uwielbiał chędożyć, a na dodatek chętnie dzielił się swoją żoną za co reszta jego konfratrów bardzo go lubiła. Właśnie To ten sam mechanizm, co latające spodki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|