Autor
|
Wtek: Paleoastronautyka, bogowie, elohim, ufo (Przeczytany 1496878 razy)
|
Zyon
|
Myślę, że lwia część to naciąganie, szarlataneria i historie typu: jak oni to zrobili, skoro my teraz nie potrafimy... Lecz jakby tego mocno nie odcisnąć coś tam zostanie... I fajnie Ja mysle, ze lwia czesc to ciekawosc. A jak porownywac to przecietny czlowiek z karabinem vs przecietny czlowiek z dzida, bo tutaj postew w technologii zabijania widac jak na dloni.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Myślę, że lwia część to naciąganie, szarlataneria i historie typu: jak oni to zrobili, skoro my teraz nie potrafimy... Lecz jakby tego mocno nie odcisnąć coś tam zostanie... I fajnie Ja mysle, ze lwia czesc to ciekawosc. A jak porownywac to przecietny czlowiek z karabinem vs przecietny czlowiek z dzida, bo tutaj postew w technologii zabijania widac jak na dloni. Pod warunkiem, że ten z karabinem ma amunicję i wie jak odbezpieczyć broń. Jeśli nie, dzida o całe niebo lepsza. A w naszej analogii nie ma pojęcia jak zaostrzyć lufę karabinu, by działała lepiej od dzidy...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Jak nie? Bagnetem. Takie bagno!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jak nie? Bagnetem. Takie bagno! Kosmicznym chyba
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Może być kosmicznym, ale w rękach ludzi.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
...Tudzież kosmicznych brzdąców.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Daliście sobie wmówić tych kosmitów A to przecież krasnoludy z równoległej rzeczywistości
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Tak się składa że krasnoludy to potomkowie cywilizacji z układu KRAS-1010101.
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
RafałS
|
Widziałem. A jeszcze moje przemyślenie takie, kapłanów egipskich sprzed wieków dotyczące... Nie mogę oprzeć się myśli iż był to "naród" niezwykle szczwany. Tak iżby nawet początków piramid nie znali to i tak historię o nich dla autorytetu swego i dla Herodotu przekazania złożyli by. Czyż nie?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Widziałem. A jeszcze moje przemyślenie takie, kapłanów egipskich sprzed wieków dotyczące... Nie mogę oprzeć się myśli iż był to "naród" niezwykle szczwany. Tak iżby nawet początków piramid nie znali to i tak historię o nich dla autorytetu swego i dla Herodotu przekazania złożyli by. Czyż nie? A jacy kapłani nie są szczwani? A przynajmniej cwańsi od otoczenia
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
... czytales?... Nie, żem nie zainteresował się jeszcze.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
RafałS
|
Hmmm, nie bardzo, na razie... . Ostatnio nie czytuję nic. O! a czas i tak mi zmyka . Zaledwie obrazki ruchome podpatruję.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No to chociaż obserwuj niebo... jak coś się pojawi to dawaj cynk...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Cynk z nieba ? Cynku mam w rurach i bateriach trochę.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
No to chociaż obserwuj niebo... jak coś się pojawi to dawaj cynk... Największą sztuczką diabła, jaką kiedykolwiek wyciągnął, to przekonał świat, że nie istnieje.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|