Autor
|
Wtek: Paleoastronautyka, bogowie, elohim, ufo (Przeczytany 1497052 razy)
|
renia
|
Wlasnie, i to w taki sposob, zeby sie nie gryzlo z juz ustalonymi teoriami. A jak nie pasuje do teorii, to eksponat do archiwum i wymazac z pamieci. A, ze do komory "krolowej" na czworaka sie czolgac trzeba, bez krzty dostojnosci i powagi...iiiii tam Wiekszosc nauk taka, medycyna, psychologia... Czyli nauka opiera się na wierze a nie na wiedzy...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
"Poziom" wspolczesnej egiptologii czy archeologii, czy jeden pies... - Komora królewska mogła być atrapą, ponieważ najważniejszą rzeczą dla starożytnych Egipcjan było ukrycie komory grobowej – mówi. Podczas gdy Komora królewska zawierała najprawdopodobniej sarkofag Chufu, Komora królowej nie zawierała jej szczątków. http://infra.org.pl/historia-/zakazana-archeologia/1107-hieroglify-z-szybu-tajemnicNo jak czytam takie rzeczy to po prostu mozg mi sie buntuje Współczuję A jak patrzysz na atrapę chłodnicy w aucie też? A kominka? He, he, he Problem fałszu i udawania obecny jest w architekturze właściwie od zarania jej dziejów. WiąŜe się on nie tylko z fizycznymi, bezpośrednio postrzeganymi cechami danego przedmiotu, lecz sięga dalej w głąb świadomości odbiorcy architektury. WaŜna jest relacja pomiędzy przedmiotem a umysłowym obrazem tego przedmiotu powstałym u obserwatora. RozbieŜność zaistniała na tym polu wskazuje na zjawisko imitowania. Imitowanym moŜe być przedmiot architektoniczny o róŜnej wielkości – detal, element, elewacja, forma. W skrajnych przypadkach nawet cały nurt architektoniczny moze zostać uznany za imitacyjny http://www.pan-ol.lublin.pl/wydawnictwa/TArch4b/Niebrzydowski.pdfNie widze tutaj zadnego logicnego zwiazku ale widze jakies proby dopasowania "konia do chomonta" Siadaj, pala
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
Wlasnie, i to w taki sposob, zeby sie nie gryzlo z juz ustalonymi teoriami. A jak nie pasuje do teorii, to eksponat do archiwum i wymazac z pamieci. A, ze do komory "krolowej" na czworaka sie czolgac trzeba, bez krzty dostojnosci i powagi...iiiii tam Wiekszosc nauk taka, medycyna, psychologia... Czyli nauka opiera się na wierze a nie na wiedzy... Nie pamietam u kogo to czytalem ale wlasnie uzyl zdania, ze wiara z nauka dawno sie zamienily miejscami.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
"Poziom" wspolczesnej egiptologii czy archeologii, czy jeden pies... - Komora królewska mogła być atrapą, ponieważ najważniejszą rzeczą dla starożytnych Egipcjan było ukrycie komory grobowej – mówi. Podczas gdy Komora królewska zawierała najprawdopodobniej sarkofag Chufu, Komora królowej nie zawierała jej szczątków. http://infra.org.pl/historia-/zakazana-archeologia/1107-hieroglify-z-szybu-tajemnicNo jak czytam takie rzeczy to po prostu mozg mi sie buntuje Współczuję A jak patrzysz na atrapę chłodnicy w aucie też? A kominka? He, he, he Problem fałszu i udawania obecny jest w architekturze właściwie od zarania jej dziejów. WiąŜe się on nie tylko z fizycznymi, bezpośrednio postrzeganymi cechami danego przedmiotu, lecz sięga dalej w głąb świadomości odbiorcy architektury. WaŜna jest relacja pomiędzy przedmiotem a umysłowym obrazem tego przedmiotu powstałym u obserwatora. RozbieŜność zaistniała na tym polu wskazuje na zjawisko imitowania. Imitowanym moŜe być przedmiot architektoniczny o róŜnej wielkości – detal, element, elewacja, forma. W skrajnych przypadkach nawet cały nurt architektoniczny moze zostać uznany za imitacyjny http://www.pan-ol.lublin.pl/wydawnictwa/TArch4b/Niebrzydowski.pdfNie widze tutaj zadnego logicnego zwiazku ale widze jakies proby dopasowania "konia do chomonta" Siadaj, pala Czyli jak nie widzisz, to nie ma? Ultrafioletu i podczerwieni też nie widzisz... Wszystko jest w tekście, tylko czytać trza umić
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
"Poziom" wspolczesnej egiptologii czy archeologii, czy jeden pies... - Komora królewska mogła być atrapą, ponieważ najważniejszą rzeczą dla starożytnych Egipcjan było ukrycie komory grobowej – mówi. Podczas gdy Komora królewska zawierała najprawdopodobniej sarkofag Chufu, Komora królowej nie zawierała jej szczątków. http://infra.org.pl/historia-/zakazana-archeologia/1107-hieroglify-z-szybu-tajemnicNo jak czytam takie rzeczy to po prostu mozg mi sie buntuje Współczuję A jak patrzysz na atrapę chłodnicy w aucie też? A kominka? He, he, he Problem fałszu i udawania obecny jest w architekturze właściwie od zarania jej dziejów. WiąŜe się on nie tylko z fizycznymi, bezpośrednio postrzeganymi cechami danego przedmiotu, lecz sięga dalej w głąb świadomości odbiorcy architektury. WaŜna jest relacja pomiędzy przedmiotem a umysłowym obrazem tego przedmiotu powstałym u obserwatora. RozbieŜność zaistniała na tym polu wskazuje na zjawisko imitowania. Imitowanym moŜe być przedmiot architektoniczny o róŜnej wielkości – detal, element, elewacja, forma. W skrajnych przypadkach nawet cały nurt architektoniczny moze zostać uznany za imitacyjny http://www.pan-ol.lublin.pl/wydawnictwa/TArch4b/Niebrzydowski.pdfNie widze tutaj zadnego logicnego zwiazku ale widze jakies proby dopasowania "konia do chomonta" Siadaj, pala
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
"Poziom" wspolczesnej egiptologii czy archeologii, czy jeden pies... - Komora królewska mogła być atrapą, ponieważ najważniejszą rzeczą dla starożytnych Egipcjan było ukrycie komory grobowej – mówi. Podczas gdy Komora królewska zawierała najprawdopodobniej sarkofag Chufu, Komora królowej nie zawierała jej szczątków. http://infra.org.pl/historia-/zakazana-archeologia/1107-hieroglify-z-szybu-tajemnicNo jak czytam takie rzeczy to po prostu mozg mi sie buntuje Współczuję A jak patrzysz na atrapę chłodnicy w aucie też? A kominka? He, he, he Problem fałszu i udawania obecny jest w architekturze właściwie od zarania jej dziejów. WiąŜe się on nie tylko z fizycznymi, bezpośrednio postrzeganymi cechami danego przedmiotu, lecz sięga dalej w głąb świadomości odbiorcy architektury. WaŜna jest relacja pomiędzy przedmiotem a umysłowym obrazem tego przedmiotu powstałym u obserwatora. RozbieŜność zaistniała na tym polu wskazuje na zjawisko imitowania. Imitowanym moŜe być przedmiot architektoniczny o róŜnej wielkości – detal, element, elewacja, forma. W skrajnych przypadkach nawet cały nurt architektoniczny moze zostać uznany za imitacyjny http://www.pan-ol.lublin.pl/wydawnictwa/TArch4b/Niebrzydowski.pdfNie widze tutaj zadnego logicnego zwiazku ale widze jakies proby dopasowania "konia do chomonta" Siadaj, pala Czyli jak nie widzisz, to nie ma? Ultrafioletu i podczerwieni też nie widzisz... Wszystko jest w tekście, tylko czytać trza umić Lubię czytać te Wasze "sprzeczki"...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
"Poziom" wspolczesnej egiptologii czy archeologii, czy jeden pies... - Komora królewska mogła być atrapą, ponieważ najważniejszą rzeczą dla starożytnych Egipcjan było ukrycie komory grobowej – mówi. Podczas gdy Komora królewska zawierała najprawdopodobniej sarkofag Chufu, Komora królowej nie zawierała jej szczątków. http://infra.org.pl/historia-/zakazana-archeologia/1107-hieroglify-z-szybu-tajemnicNo jak czytam takie rzeczy to po prostu mozg mi sie buntuje Współczuję A jak patrzysz na atrapę chłodnicy w aucie też? A kominka? He, he, he Problem fałszu i udawania obecny jest w architekturze właściwie od zarania jej dziejów. WiąŜe się on nie tylko z fizycznymi, bezpośrednio postrzeganymi cechami danego przedmiotu, lecz sięga dalej w głąb świadomości odbiorcy architektury. WaŜna jest relacja pomiędzy przedmiotem a umysłowym obrazem tego przedmiotu powstałym u obserwatora. RozbieŜność zaistniała na tym polu wskazuje na zjawisko imitowania. Imitowanym moŜe być przedmiot architektoniczny o róŜnej wielkości – detal, element, elewacja, forma. W skrajnych przypadkach nawet cały nurt architektoniczny moze zostać uznany za imitacyjny http://www.pan-ol.lublin.pl/wydawnictwa/TArch4b/Niebrzydowski.pdfNie widze tutaj zadnego logicnego zwiazku ale widze jakies proby dopasowania "konia do chomonta" Siadaj, pala Czyli jak nie widzisz, to nie ma? Ultrafioletu i podczerwieni też nie widzisz... Wszystko jest w tekście, tylko czytać trza umić Ten tekst to jakis "naukowy" belkot Kazda proba intepretacji "sztuki" prymitywnej jest tak "naukowa, intelektualna, uduchowiona i psychologiczna", ze pewnie jakby ktos odhibernowal takiego dzikusa to ten by sie podrapal po lbie, ze on tylko chcial tylko chate zbudowac a pany architekty znalezli w jego budowli 127 kontekstow a 95% z nich to oczywiscie kulty religijne i grobowce, bo wiadomo. bez kontekstow sztuki sie nie rozpatruje Dlatego dzisiaj nawet genitalia wpisywane w zarys krzyza sa "sztuka", bo maja odpowiedni "kontekst". Nie dziekuje, odzwyczailem sie od jednej religii nie po to zeby wyznawac druga, rownie absurdalna
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
Czyli jak nie widzisz, to nie ma? Ultrafioletu i podczerwieni też nie widzisz... Wszystko jest w tekście, tylko czytać trza umić Ja bym powiedzial inaczej: jak nie ma to nie widze A jak nie widze, "grobowca" to znaczy, ze go tam "nima"
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Jak uważasz, ja takim wybitnym architektem, ani egiptologiem nie jestem... No i z logiką u mnie kruchutko
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Na wszystkim nie potrza sie znac Na pakowaniu sie znasz i styknie
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Jak na razie to czysto akademicki problem
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Podejscie "na razie" jest typowe dla wiekszosci, np "na razie jem co popadnie a jak przyjdzie raczysko to wtedy bede myslal"
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
MariuszM
Go
|
teoria jest domena homo bez sapiens... choc wielu cost tam sapie
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Podejscie "na razie" jest typowe dla wiekszosci, np "na razie jem co popadnie a jak przyjdzie raczysko to wtedy bede myslal" Paradoks Fermiego Poczytaj o równaniu Drake'a i zważ, że mówi on tylko o cywilizacjach DĄŻĄCYCH do komunikacji Ziemia ma 4,6 mld lat, a nasza cywilizacja zdolna odebrać sygnał z Kosmosu ile, 100 lat? Nie odkryliśmy nawet mikroorganizmów ekstremofilowych poza naszą planetą, a aspiracje mamy na "tysiące technicznych cywilizacji" poza Ziemią Typowa ludzka megalomania Ale oczywiście bunkierek z reaktorkiem atomowym i działkiem fazerowym mam już dziś na działce
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No coz...rownanie Drake'a to tylko w zasadczie prosty iloczyn, w ktorym wszystko po prawej stronie moge ci podac w tej chwili i nie bedziesz w stanie mi udowodnic nieprawdy. Dziwne, ze nikt nie wpadl na ulepszenie tego rownania, dodajac np f x - odsetek cywilizacji nieorganicznych zywiacych sie lawa wulkaniczna i oddychajacych skondensowanym deuterem (cokolwiek to znaczy). No taka nauka....a raczysko jest wsrod nas... Moze to wlasnie ta rasa.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
No taka nauka....a raczysko jest wsrod nas... Wśród was może i jest Ja nie mam i póki nie zobaczę, że mam, to bardziej nie mam, niż mam
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Ale bunkierek masz.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ale bunkierek masz. Życia przede mną, że hohoho Wiadomo jakie geny się uaktywnią?
|
|
|
|
|
|
|
|
|