Autor
|
Wtek: Paleoastronautyka, bogowie, elohim, ufo (Przeczytany 1497236 razy)
|
RafałS
|
A bo pisują że właśnie o te piramidy gra toczyła się.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
A to się wyjaśniło, potrzebują wyjścia awaryjnego i szybkiej ewakuacji jak Sikor z Kaczorem Donaldem będą szarżować na Moskwę. Będą w nich rzucać dobrymi polskimi jabłkami.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Hmm... W tego Kaczora Sikora znaczy się?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Bo karty rozdaje Włodzimierz, a do tego nie lubi jabłek...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
I dobrze
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Ale dlaczego ja mam więcej płacić za gaz, tylko dlatego, że Sikory jeździły niechciane na Majdan? A wraku smoleńskiego się tu nie doczekają nawet za trzy pokolenia. Z Włodzimierzem rozmawia się po słowiańsku, a nie po żydowsku, aby osiągnąć sukces.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ja tez nie wiem dlaczego, moze dlatego, ze to niedouczony, glupi i chorobliwie ambitny idiota nie znajacy historii ze sklonnoscia do efekciarstwa. Ukraince ssaja nienawisc do polakow z mlekiem matki, buduja rocznie kilkadziesiat pomnikow banderze a nasze prostaki ciagle rozgrywaja zagranica pod katem krajowej polityki.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Dasna
Go
|
Ja tez nie wiem dlaczego, moze dlatego, ze to niedouczony, glupi i chorobliwie ambitny idiota nie znajacy historii ze sklonnoscia do efekciarstwa. Ukraince ssaja nienawisc do polakow z mlekiem matki, buduja rocznie kilkadziesiat pomnikow banderze a nasze prostaki ciagle rozgrywaja zagranica pod katem krajowej polityki.
Zyon, to te twoje stwierdzenia zupełnie jak żydowskie, że Polacy antysemityzm tez dostają z mlekiem matki. Wszyscy. Ja tam nie lubię uogólnień.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Nie do konca, ale Juszczenko uznal bandere za bohatera narodowego przy sprzeciwie Polski i Rosji, i stawiaja mu rocznie kilkadziesiat pomnikow, nawet gdzies ostatnio o tym czytalem spore opracowanie. Wiec co tu zostaje niedopowiedzianego?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Dasna
Go
|
Nie do konca, ale Juszczenko uznal bandere za bohatera narodowego przy sprzeciwie Polski i Rosji, i stawiaja mu rocznie kilkadziesiat pomnikow, nawet gdzies ostatnio o tym czytalem spore opracowanie. Wiec co tu zostaje niedopowiedzianego?
Tak, tak. Juszczenko i świetojeb..... Julka, ale Ukraina to nie Juszczenko. Całe szczęście.Piszesz o zachodniej Ukrainie. Dlatego nie lubię uogólnień.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Tak czy siak maja problem z uznaniem bandery za nacjonalistycznego zbrodniarza i przeproszeniem za jego "uslugi" na Wolyniu. Dlatego nic a nic mi nie szkoda tego kraju
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Dasna
Go
|
Tak czy siak maja problem z uznaniem bandery za nacjonalistycznego zbrodniarza i przeproszeniem za jego "uslugi" na Wolyniu. Dlatego nic a nic mi nie szkoda tego kraju Kraju. A ludzi? A dzieci? Powtarzam, to w Polsce sami antysemici, a na Ukrainie sami banderowcy. Generalizujesz.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Fakty sa takie, ze pomniki zbrodniarza ciagle powstaja, ktos jest stawia, ktos inicjuje te inicjatywy, ktos daje fundusze, wladze sie zgadzaja i nikt nie protestuje. Dzieci sie ucza, ze ten pan co ma pomniki to bohater i wyrastaja na takich co ich pelno w prawym sektorze. Po prostu widac wyrazny opor do rozliczenia sie z historyczna przeszloscia. Tak ja to widze. A, ze wybieraja wlasnie takich wladcow co bandere uznaja bohaterem to tez cos znaczy.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Radzio
Go
|
Dzieci w szkołach uczą? Dzieci? +1
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Fakty sa takie, ze pomniki zbrodniarza ciagle powstaja, ktos jest stawia, ktos inicjuje te inicjatywy, ktos daje fundusze, wladze sie zgadzaja i nikt nie protestuje. Dzieci sie ucza, ze ten pan co ma pomniki to bohater i wyrastaja na takich co ich pelno w prawym sektorze. Po prostu widac wyrazny opor do rozliczenia sie z historyczna przeszloscia. Tak ja to widze. A, ze wybieraja wlasnie takich wladcow co bandere uznaja bohaterem to tez cos znaczy.
Zyon, wybrali, bo reprezentował podczas "pomarańczowej rewolucji" nowe spojrzenie na ekonomikę. Był przeciwwagą dla Janukowycza. Nie został wybrany 100% głosów. Ja tez byłam za nim. Kto mógł się spodziewać , że tak mu odbije i zamiast zająć się reformami, walką z korupcją itp, zacznie przepychanki z tą aktorka Julką, kto ważniejszy i uzna Banderę za bohatera narodowego.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No niestety i dlatego taki przekaz idzie w swiat, czego jestem przykladem A ze za obecnoscia Sikora nasi "najlepsi, wschodni sojusznicy" nawet sie nie zajakneli, bo maja go gleboko w rzyci, to teraz wlasnie mamy jak mamy. Od poczatku mowilem osrac ukraine i gadac z wladkiem Teraz my zostaniemy z embargiem a ukraina swoja rzepke jakos uskrobie, oczywiscie ani sie zajakajac o swoim wielkim "sojuszniku"
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Dasna
Go
|
Prawy sektor nie odzwierciedla myśli całego społeczeństwa. A jak mieli wyrwać się spod Janukowycza? Janukowycz nie stawiał pomników Banderze, pierwsze co zrobił to odebrał tytuł , bohatera Ukrainy i co z tego?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
No niestety i dlatego taki przekaz idzie w swiat, czego jestem przykladem A ze za obecnoscia Sikora nasi "najlepsi, wschodni sojusznicy" nawet sie nie zajakneli, bo maja go gleboko w rzyci, to teraz wlasnie mamy jak mamy. Od poczatku mowilem osrac ukraine i gadac z wladkiem Teraz my zostaniemy z embargiem a ukraina swoja rzepke jakos uskrobie, oczywiscie ani sie zajakajac o swoim wielkim "sojuszniku" A to, to już zupełnie co innego. Ukraina zawsze ciągnęła do Niemiec. A my to "kurica nie ptica, Polsza nie zagranica" Ale Władek to tez ma nas głęboko........
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
Nie lubię obu narodów: Rosji i Ukrainy, bo to w większości dzicz i swołocz. Ale rozumiem, że "sramy się" tak o Ukrainę, bo to nasz sąsiad i mamy interes w tym, aby rosyjskie wpływy nie podeszły bliżej naszych granic.
Gdyby Ukraina i Rosja leżały gdzie indziej, to pozwoliłbym się im spokojnie powybijać wedle zasady: patrz, ale nie dotykaj.
|
|
|
|
|
|
|
|
|