Autor
|
Wtek: Paleoastronautyka, bogowie, elohim, ufo (Przeczytany 1504151 razy)
|
renia
|
Też lubię tematy łączące starożytność z kosmologią. Nawet wczoraj z jednym panem doktorem (nota bene wielkim biznesmenem) na UG rozmawiałam. No i beton totalny. Nic do niego nie dociera. Ufo jest wymyślone dla robienia sensacji, były minister obrony kanady kłamie, że mają sporo dowodów na istnienie cywilizacji pozaziemskich, piramidy to nic wielkiego - obecna technologia by nie miała z tym żadnego problemu, a kręgi zbożowe "Stasio w nocy traktorem robi" dla zabawy... Pytałam się - tylko po co ci wszyscy ludzie by kłamali? Jakie korzyści by z tego mieli? Mówi, że dla kariery. Powiedziałam, mu, że przez takie informacje, to prędzej można karierę stracić, niż ją zyskać. Świat naukowy siedzi w dogmatach po uszy i nie jest otwarty na żadne alternatywy. Niedawno czytalem wywiad z jakims mistrzem Qi-gong i on w ogole mowil, ze te wszystkie prastare sztuki wschodu na temat energii, medycyny, zdrowia, wszelkich sztuk walko, jogi, cwiczen ciala i umyslu etc odchodza w zapomnienie i niebyt wlasnie z powodu tego, ze zostala stworzona "nauka" zeby to wszystko "naukowo" powyjasniac, bo teraz tak ma byc, zeby czlowiek byl glupi, myslal co co mu kaza i takie tam. A faktu, ze wiekszosc tych starozytnych technik dziala nie bierze sie pod uwage, bo to wszystko wiedza za darmo. A to akurat bzdura, bo dawne techniki medyczno-filozoficzno-utylitarne nie są sprzeczne z dxisiejszą wiedzą A akupunktura, akupresura, tak chi i joga są uznane i popularne przecież. http://natemat.pl/66609,akupunktura-na-bolI może jeszcze powiesz, że DO działa?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Też lubię tematy łączące starożytność z kosmologią. Nawet wczoraj z jednym panem doktorem (nota bene wielkim biznesmenem) na UG rozmawiałam. No i beton totalny. Nic do niego nie dociera. Ufo jest wymyślone dla robienia sensacji, były minister obrony kanady kłamie, że mają sporo dowodów na istnienie cywilizacji pozaziemskich, piramidy to nic wielkiego - obecna technologia by nie miała z tym żadnego problemu, a kręgi zbożowe "Stasio w nocy traktorem robi" dla zabawy... Pytałam się - tylko po co ci wszyscy ludzie by kłamali? Jakie korzyści by z tego mieli? Mówi, że dla kariery. Powiedziałam, mu, że przez takie informacje, to prędzej można karierę stracić, niż ją zyskać. Świat naukowy siedzi w dogmatach po uszy i nie jest otwarty na żadne alternatywy. Bardzo lubię tego pana doktora, mimo, że go nie znam Pewnie byś mu "pionę przybił"... No jacha, bo to nic innego jak nowa religia, tylko zamiast Jezuska są Ufoki, a zamiast Całunu z Turynu i drabiny Jakubowej są piramidy i strefa 51 Jak zwykle chodzi o to, by wyciągnąć kasę z kieszeni zagubionych
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No jasne, bo to taki biznes co na nim sie krocie zarabia
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Też lubię tematy łączące starożytność z kosmologią. Nawet wczoraj z jednym panem doktorem (nota bene wielkim biznesmenem) na UG rozmawiałam. No i beton totalny. Nic do niego nie dociera. Ufo jest wymyślone dla robienia sensacji, były minister obrony kanady kłamie, że mają sporo dowodów na istnienie cywilizacji pozaziemskich, piramidy to nic wielkiego - obecna technologia by nie miała z tym żadnego problemu, a kręgi zbożowe "Stasio w nocy traktorem robi" dla zabawy... Pytałam się - tylko po co ci wszyscy ludzie by kłamali? Jakie korzyści by z tego mieli? Mówi, że dla kariery. Powiedziałam, mu, że przez takie informacje, to prędzej można karierę stracić, niż ją zyskać. Świat naukowy siedzi w dogmatach po uszy i nie jest otwarty na żadne alternatywy. Niedawno czytalem wywiad z jakims mistrzem Qi-gong i on w ogole mowil, ze te wszystkie prastare sztuki wschodu na temat energii, medycyny, zdrowia, wszelkich sztuk walko, jogi, cwiczen ciala i umyslu etc odchodza w zapomnienie i niebyt wlasnie z powodu tego, ze zostala stworzona "nauka" zeby to wszystko "naukowo" powyjasniac, bo teraz tak ma byc, zeby czlowiek byl glupi, myslal co co mu kaza i takie tam. A faktu, ze wiekszosc tych starozytnych technik dziala nie bierze sie pod uwage, bo to wszystko wiedza za darmo. A to akurat bzdura, bo dawne techniki medyczno-filozoficzno-utylitarne nie są sprzeczne z dxisiejszą wiedzą A akupunktura, akupresura, tak chi i joga są uznane i popularne przecież. http://natemat.pl/66609,akupunktura-na-bolCzakry nie sa sprzecznie? Bioenergoterapia nie sa spczeczne i takie tam? Nie widizalem w zadnej ksiazce medycznej czegokolwiek o energii i jej formach. Bo nie umiesz czytać W Harpreku jest mnóstwo o energii, a jak zajrzysz do linka, to przeczytasz, że starożytna sztuka nakłuwania punktów energetycznych, zwanych czakrami czy meridianami , jest stosowana w warszawskim, normalnym szpitalu
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
No jasne, bo to taki biznes co na nim sie krocie zarabia Wystarczy napisać książkę, wystarczy rozpuścić plotkę, by w dane miejsce zjeżdżali ludzie, wystarczy nakręcić film, wystarczy powiedzieć parę bzdurek o piramidach, by turyści ściągali tłumnie, to jest mała kasa? Spytaj kogoś, kto napisał kilka książek, jak długo się odcina od tego kupony i jakie to sumki. A Daniken idiotę z siebie robił dla przyjemności? Pewno dopłacał jeszcze do swoich książek.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Też lubię tematy łączące starożytność z kosmologią. Nawet wczoraj z jednym panem doktorem (nota bene wielkim biznesmenem) na UG rozmawiałam. No i beton totalny. Nic do niego nie dociera. Ufo jest wymyślone dla robienia sensacji, były minister obrony kanady kłamie, że mają sporo dowodów na istnienie cywilizacji pozaziemskich, piramidy to nic wielkiego - obecna technologia by nie miała z tym żadnego problemu, a kręgi zbożowe "Stasio w nocy traktorem robi" dla zabawy... Pytałam się - tylko po co ci wszyscy ludzie by kłamali? Jakie korzyści by z tego mieli? Mówi, że dla kariery. Powiedziałam, mu, że przez takie informacje, to prędzej można karierę stracić, niż ją zyskać. Świat naukowy siedzi w dogmatach po uszy i nie jest otwarty na żadne alternatywy. Niedawno czytalem wywiad z jakims mistrzem Qi-gong i on w ogole mowil, ze te wszystkie prastare sztuki wschodu na temat energii, medycyny, zdrowia, wszelkich sztuk walko, jogi, cwiczen ciala i umyslu etc odchodza w zapomnienie i niebyt wlasnie z powodu tego, ze zostala stworzona "nauka" zeby to wszystko "naukowo" powyjasniac, bo teraz tak ma byc, zeby czlowiek byl glupi, myslal co co mu kaza i takie tam. A faktu, ze wiekszosc tych starozytnych technik dziala nie bierze sie pod uwage, bo to wszystko wiedza za darmo. A to akurat bzdura, bo dawne techniki medyczno-filozoficzno-utylitarne nie są sprzeczne z dxisiejszą wiedzą A akupunktura, akupresura, tak chi i joga są uznane i popularne przecież. http://natemat.pl/66609,akupunktura-na-bolCzakry nie sa sprzecznie? Bioenergoterapia nie sa spczeczne i takie tam? Nie widizalem w zadnej ksiazce medycznej czegokolwiek o energii i jej formach. Bo nie umiesz czytać W Harpreku jest mnóstwo o energii, a jak zajrzysz do linka, to przeczytasz, że starożytna sztuka nakłuwania punktów energetycznych, zwanych czakrami czy meridianami , jest stosowana w warszawskim, normalnym szpitalu Czakra to centrum energetyczne a meridian to kanal energetyczny tak gwoli scislosci i wywodza sie z dwoch roznych kultur. To dobrze, ze w takim razie znieczulaja w szpitalach, mniemam, ze maja okrojone budzety na srodki znieczulajace z farmacji No w kazdym razie nie chce mi sie dzielic wlosa na czworo w tym wypadku, wiadomo o co chodzi.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
No jasne, bo to taki biznes co na nim sie krocie zarabia Wystarczy napisać książkę, wystarczy rozpuścić plotkę, by w dane miejsce zjeżdżali ludzie, wystarczy nakręcić film, wystarczy powiedzieć parę bzdurek o piramidach, by turyści ściągali tłumnie, to jest mała kasa? Spytaj kogoś, kto napisał kilka książek, jak długo się odcina od tego kupony i jakie to sumki. A Daniken idiotę z siebie robił dla przyjemności? Pewno dopłacał jeszcze do swoich książek. Piramidy wybudować to taki pikuś? Dla turystów, dla zysku?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
No jasne, bo to taki biznes co na nim sie krocie zarabia Wystarczy napisać książkę, wystarczy rozpuścić plotkę, by w dane miejsce zjeżdżali ludzie, wystarczy nakręcić film, wystarczy powiedzieć parę bzdurek o piramidach, by turyści ściągali tłumnie, to jest mała kasa? Spytaj kogoś, kto napisał kilka książek, jak długo się odcina od tego kupony i jakie to sumki. A Daniken idiotę z siebie robił dla przyjemności? Pewno dopłacał jeszcze do swoich książek. Piramidy wybudować to taki pikuś? Dla turystów, dla zysku? Tak, czeski Cmentarz Żydowski czy nasze Powązki też dla turystów powstały
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Dla tych z kosmosu. *
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No jasne, bo to taki biznes co na nim sie krocie zarabia Wystarczy napisać książkę, wystarczy rozpuścić plotkę, by w dane miejsce zjeżdżali ludzie, wystarczy nakręcić film, wystarczy powiedzieć parę bzdurek o piramidach, by turyści ściągali tłumnie, to jest mała kasa? Spytaj kogoś, kto napisał kilka książek, jak długo się odcina od tego kupony i jakie to sumki. A Daniken idiotę z siebie robił dla przyjemności? Pewno dopłacał jeszcze do swoich książek. Piramidy wybudować to taki pikuś? Dla turystów, dla zysku? Tak, czeski Cmentarz Żydowski czy nasze Powązki też dla turystów powstały Ach, znaczy sie te piramidy to grobowce? Wszystko jasne
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Radzio
Go
|
We wszystkich przypadkach mają dziś kosmiczne wprost znaczenie. *
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
"Pierwotniaki" robiły krzemienne narzędzia o ostrości większej niż dzisiejsze skalpele, już w głębokim paleo. A i dzisiaj obsydianowe skalpele są używane przez chirurgów, bo są ostrzejsze niż najostrzejsza stal Pełno na tym świecie zadziwiających rzeczy, ale po co w to mieszać siły nadludzkie? Swoją drogą to bardzo ludzkie http://archeowiesci.pl/2010/08/10/skalpel-sprzed-4-tysiecy-lat/
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Ma to się do Wietrzychowic! Tyle, że nie znalazłem informacji z czego zbudowane były wiertła do trepanacji czaszki, czy do wiercenia skał. Widocznie badacze byli idealistami i nie dostrzegali potęgi monetarnej takiej wiedzy. * No popa tylko tak: "Otwory po kujawskich wiertłach zasklepiają się szybciej w obecności tatrzańskiego** powietrza". * **- napisałbym śląskiego, ale- kociołek- optymalny jestem. * Dot. przedziału 1,7-5tys lat.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
W czaszkach czy skałach?
Dot. zasklepiania dziur.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Unikaty... http://youtu.be/LXL-Es53ldchttp://youtu.be/NnE9S25IbHMA dlaczego unikaty? Zrozumie kto raczej z dala od sensacyj modnych. Bardziej-tym, jeśli ignoranta czy wichrzyciela postawą niezajęty i trud/nietrud doświadczenia prawdziwie z wolą tematu zgłębienia przedsię na się weźmie lub już sobie ówdziej podjąłł. Tako w szczególe jak i w ogóle. Wszak smakowicie jawią się te skały, świetną technologią selektywnie topione niczym serek czy maseło. Kujmy i zgarniajmy kamienie póki gorejące bo za chwilę stężeją i nie rozdrabniajmy się jako to czynią jutubczający się na mieliznach nośności w zalewie sensacyj. Dziękuję!
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|