forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-28, 19:54:21

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.
669819 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Wolne tematy
| | |-+  Paleoastronautyka, bogowie, elohim, ufo
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 109 110 111 112 113 [114] 115 116 117 118 119 ... 168 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Paleoastronautyka, bogowie, elohim, ufo  (Przeczytany 1504151 razy)
renia
Hero Member
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72260

Odp: Paleoastronautyka, bogowie, elohim, ufo
« Odpowiedz #2260 : 2014-12-19, 12:49:57 »

Nie wiem jak wy ale ja kociej mordy dostaje z ciekawosci zaczytujac sie w takie rzeczy
http://radtrap.wordpress.com/2011/11/05/podziemia-pod-piramida-w-gizie/

Też lubię tematy łączące starożytność z kosmologią. Nawet wczoraj z jednym panem doktorem (nota bene wielkim biznesmenem) na UG rozmawiałam. No i beton totalny. Nic do niego nie dociera. Ufo jest wymyślone dla robienia sensacji, były minister obrony kanady kłamie, że mają sporo dowodów na istnienie cywilizacji pozaziemskich, piramidy to nic wielkiego - obecna technologia by nie miała z tym żadnego problemu, a kręgi zbożowe "Stasio w nocy traktorem robi" dla zabawy...
Pytałam się - tylko po co ci wszyscy ludzie by kłamali? Jakie korzyści by z tego mieli?
Mówi, że dla kariery. Powiedziałam, mu, że przez takie informacje, to prędzej można karierę stracić, niż ją zyskać.
Świat naukowy siedzi w dogmatach po uszy i nie jest otwarty na żadne alternatywy. Confused
Niedawno czytalem wywiad z jakims mistrzem Qi-gong i on w ogole mowil, ze te wszystkie prastare sztuki wschodu na temat energii, medycyny, zdrowia, wszelkich sztuk walko, jogi, cwiczen ciala i umyslu etc odchodza w zapomnienie i niebyt wlasnie z powodu tego, ze zostala stworzona "nauka" zeby to wszystko "naukowo" powyjasniac, bo teraz tak ma byc, zeby czlowiek byl glupi, myslal co co mu kaza i takie tam. A faktu, ze wiekszosc tych starozytnych technik dziala nie bierze sie pod uwage, bo to wszystko wiedza za darmo.
A to akurat bzdura, bo dawne techniki medyczno-filozoficzno-utylitarne nie są sprzeczne z dxisiejszą wiedzą Very Happy
A akupunktura, akupresura, tak chi i joga są uznane i popularne przecież.
http://natemat.pl/66609,akupunktura-na-bol

I może jeszcze powiesz, że DO działa? Shocked Laughing

Gavroche
Hero Member
wiadomoci: 41595

« Odpowiedz #2261 : 2014-12-19, 12:51:10 »

Nie wiem jak wy ale ja kociej mordy dostaje z ciekawosci zaczytujac sie w takie rzeczy

Też lubię tematy łączące starożytność z kosmologią. Nawet wczoraj z jednym panem doktorem (nota bene wielkim biznesmenem) na UG rozmawiałam. No i beton totalny. Nic do niego nie dociera. Ufo jest wymyślone dla robienia sensacji, były minister obrony kanady kłamie, że mają sporo dowodów na istnienie cywilizacji pozaziemskich, piramidy to nic wielkiego - obecna technologia by nie miała z tym żadnego problemu, a kręgi zbożowe "Stasio w nocy traktorem robi" dla zabawy...
Pytałam się - tylko po co ci wszyscy ludzie by kłamali? Jakie korzyści by z tego mieli?
Mówi, że dla kariery. Powiedziałam, mu, że przez takie informacje, to prędzej można karierę stracić, niż ją zyskać.
Świat naukowy siedzi w dogmatach po uszy i nie jest otwarty na żadne alternatywy. Confused
Bardzo lubię tego pana doktora, mimo, że go nie znam Cool

Pewnie byś mu "pionę przybił"... Laughing
No jacha, bo to nic innego jak nowa religia, tylko zamiast Jezuska są Ufoki, a zamiast Całunu z Turynu i drabiny Jakubowej są piramidy i strefa 51 Laughing
Jak zwykle chodzi o to, by wyciągnąć kasę z kieszeni zagubionych Wink
Zyon
Hero Member
wiadomoci: 25643

pindżar ryskow wyszy

« Odpowiedz #2262 : 2014-12-19, 12:53:44 »

No jasne, bo to taki biznes co na nim sie krocie zarabia  Laughing Laughing

Work Buy Consume Die
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #2263 : 2014-12-19, 12:55:01 »

Niedawno czytalem wywiad z jakims mistrzem Qi-gong i on w ogole mowil, ze te wszystkie prastare sztuki wschodu na temat energii, medycyny, zdrowia, wszelkich sztuk walko, jogi, cwiczen ciala i umyslu etc odchodza w zapomnienie i niebyt wlasnie z powodu tego, ze zostala stworzona "nauka" zeby to wszystko "naukowo" powyjasniac, bo teraz tak ma byc, zeby czlowiek byl glupi, myslal co co mu kaza i takie tam. A faktu, ze wiekszosc tych starozytnych technik dziala nie bierze sie pod uwage, bo to wszystko wiedza za darmo.
A to akurat bzdura, bo dawne techniki medyczno-filozoficzno-utylitarne nie są sprzeczne z dxisiejszą wiedzą Very Happy
Czakry nie sa sprzecznie? Bioenergoterapia nie sa spczeczne i takie tam? Nie widizalem w zadnej ksiazce medycznej czegokolwiek o energii i jej formach.
Bo nie umiesz czytać Laughing
W Harpreku jest mnóstwo o energii, a jak zajrzysz do linka, to przeczytasz, że starożytna sztuka nakłuwania punktów energetycznych, zwanych czakrami czy meridianami , jest stosowana w warszawskim, normalnym szpitalu Confused
Radzio
Go

Email
« Odpowiedz #2264 : 2014-12-19, 12:59:22 »

Laughing
Czekam cierpliwie na pierwsze wieści z kosmosu o boskich jajcach, "po wiejsku"- o kryptonimie: przepis KK-700 037. Szefu mój. Wink Mr. Green Laughing Laughing Laughing*
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #2265 : 2014-12-19, 13:03:07 »

Wystarczy napisać książkę, wystarczy rozpuścić plotkę, by w dane miejsce zjeżdżali ludzie, wystarczy nakręcić film, wystarczy powiedzieć parę bzdurek o piramidach, by turyści ściągali tłumnie, to jest mała kasa?
Spytaj kogoś, kto napisał kilka książek, jak długo się odcina od tego kupony i jakie to sumki.
A Daniken idiotę z siebie robił dla przyjemności?
Pewno dopłacał jeszcze do swoich książek. Laughing
Zyon
Hero Member

pindżar ryskow wyszy

« Odpowiedz #2266 : 2014-12-19, 13:05:28 »

Czakry nie sa sprzecznie? Bioenergoterapia nie sa spczeczne i takie tam? Nie widizalem w zadnej ksiazce medycznej czegokolwiek o energii i jej formach.
Bo nie umiesz czytać Laughing
W Harpreku jest mnóstwo o energii, a jak zajrzysz do linka, to przeczytasz, że starożytna sztuka nakłuwania punktów energetycznych, zwanych czakrami czy meridianami , jest stosowana w warszawskim, normalnym szpitalu Confused

Czakra to centrum energetyczne a meridian to kanal energetyczny tak gwoli scislosci i wywodza sie z dwoch roznych kultur.

To dobrze, ze w takim razie znieczulaja w szpitalach, mniemam, ze maja okrojone budzety na srodki znieczulajace z farmacji Very Happy
No w kazdym razie nie chce mi sie dzielic wlosa na czworo w tym wypadku, wiadomo o co chodzi.

Work Buy Consume Die
renia
Hero Member
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72260

« Odpowiedz #2267 : 2014-12-19, 13:28:29 »

Wystarczy napisać książkę, wystarczy rozpuścić plotkę, by w dane miejsce zjeżdżali ludzie, wystarczy nakręcić film, wystarczy powiedzieć parę bzdurek o piramidach, by turyści ściągali tłumnie, to jest mała kasa?
Spytaj kogoś, kto napisał kilka książek, jak długo się odcina od tego kupony i jakie to sumki.

Piramidy wybudować to taki pikuś? Dla turystów, dla zysku?

Radzio
Go

Email
« Odpowiedz #2268 : 2014-12-19, 13:41:48 »

Laughing
W kazamatach piramid znaleziono zmyślnie opracowany plan. Uwagę naukowców zwróciła kulka od łożyska, którego praojcem był Leonardo, a ten, jak powszechnie wiadomo zajmował się również kosmologią, pominąwszy zupełnie fakt posiadania umiejętności podglądania i cech naśladowczych. Oto owa, zagadkowa mapa:
 Wink Mr. Green Laughing*
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #2269 : 2014-12-19, 13:58:29 »

Tak, czeski Cmentarz Żydowski czy nasze Powązki też dla turystów powstały Wink
Radzio
Go

Email
« Odpowiedz #2270 : 2014-12-19, 14:04:06 »

Laughing
Dla tych z kosmosu. Laughing*
Zyon
Hero Member

pindżar ryskow wyszy

« Odpowiedz #2271 : 2014-12-19, 14:08:33 »

Tak, czeski Cmentarz Żydowski czy nasze Powązki też dla turystów powstały Wink
Ach, znaczy sie te piramidy to grobowce?  Shocked Wszystko jasne  Laughing

Work Buy Consume Die
Radzio
Go

Email
« Odpowiedz #2272 : 2014-12-19, 14:10:19 »

Laughing
We wszystkich przypadkach mają dziś kosmiczne wprost znaczenie. Laughing*
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #2273 : 2014-12-19, 14:15:45 »

Laughing
W kazamatach piramid znaleziono zmyślnie opracowany plan. Uwagę naukowców zwróciła kulka od łożyska, którego praojcem był Leonardo, a ten, jak powszechnie wiadomo zajmował się również kosmologią, pominąwszy zupełnie fakt posiadania umiejętności podglądania i cech naśladowczych. Oto owa, zagadkowa mapa:
 Wink Mr. Green Laughing*
"Pierwotniaki" robiły krzemienne narzędzia o ostrości większej niż dzisiejsze skalpele, już w głębokim paleo.
A i dzisiaj obsydianowe skalpele są używane przez chirurgów, bo są ostrzejsze niż najostrzejsza stal Very Happy
Pełno na tym świecie zadziwiających rzeczy, ale po co w to mieszać siły nadludzkie?
Swoją drogą to bardzo ludzkie Wink
http://archeowiesci.pl/2010/08/10/skalpel-sprzed-4-tysiecy-lat/
Radzio
Go

Email
« Odpowiedz #2274 : 2014-12-19, 14:22:52 »

Laughing
Które można wyrazić w "liczbach wymienialnych". Laughing Laughing Laughing*

Dot. również mieszania sił nadludzkich. Very Happy
Radzio
Go

Email
« Odpowiedz #2275 : 2014-12-19, 14:51:48 »

Laughing
Ma to się do Wietrzychowic!
Tyle, że nie znalazłem informacji z czego zbudowane były wiertła do trepanacji czaszki, czy do wiercenia skał.
Widocznie badacze byli idealistami i nie dostrzegali potęgi monetarnej takiej wiedzy. Laughing*
No popa tylko tak:
"Otwory po kujawskich wiertłach zasklepiają się szybciej w obecności tatrzańskiego** powietrza". Laughing Laughing Laughing*

**- napisałbym śląskiego, ale- kociołek- optymalny jestem. Laughing*

Dot. przedziału 1,7-5tys lat. Very Happy
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #2276 : 2014-12-19, 14:58:10 »

W czaszkach czy skałach?

Dot. zasklepiania dziur.
Radzio
Go

Email
« Odpowiedz #2277 : 2014-12-19, 15:08:57 »

Laughing
No popa, jeszcze więcej można ugrać, tym sposobem. Laughing Laughing Laughing*
RafałS
Sr. Member
Pe: Mczyzna
wiadomoci: 18146

« Odpowiedz #2278 : 2014-12-19, 22:51:09 »

Unikaty...

http://youtu.be/LXL-Es53ldc
http://youtu.be/NnE9S25IbHM

A dlaczego unikaty? Zrozumie kto raczej z dala od sensacyj modnych. Bardziej-tym, jeśli ignoranta czy wichrzyciela postawą niezajęty i trud/nietrud doświadczenia prawdziwie z wolą tematu zgłębienia przedsię na się weźmie lub już sobie ówdziej podjąłł. Tako w szczególe jak i w ogóle. Wszak smakowicie jawią się te skały, świetną technologią selektywnie topione niczym serek czy maseło. Kujmy i zgarniajmy kamienie póki gorejące bo za chwilę stężeją i nie rozdrabniajmy się jako to czynią jutubczający się na mieliznach nośności w zalewie sensacyj. Dziękuję!  Cool
Radzio
Go

Email
« Odpowiedz #2279 : 2014-12-20, 09:07:54 »

Laughing
Ignoranci. Wichrzyciele**. Znam? Laughing Laughing Laughing*
Z obu filmów wywlokłem takie, pozbawione seksu, spostrzeżenie- gdyby ludzie mieli czas, toby zdrowsi nieco byli. Laughing*

**- jest i taki, który ciało sobie tatuażami wichrzy, albo, albo w mięcho obkłada- ... na przykład! Wink Laughing Laughing Laughing*
Strony: 1 ... 109 110 111 112 113 [114] 115 116 117 118 119 ... 168 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.068 sekund z 20 zapytaniami.