Autor
|
Wtek: Paleoastronautyka, bogowie, elohim, ufo (Przeczytany 1495318 razy)
|
Krystyna*Opty*
Go
|
wojteks napisał: Nie Waldusiu kochany, ty wielokrotnie czytałeś socjotechnicznie spreparowany tekst Trojanowskiego z http://www.dobradieta.pl/kwasniewski.php i tak ci omamił ten bełkot jaźnię, że nawet nie wiesz, co napisał dr Kwaśniewski, a co wdrukowali ci w szare komórki o DO i Kwaśniewskim specjaliści od "Już nie raz słyszałem..." . Bingo! Obecny guru "dobrejdiety" jest klasycznym hipokrytą i manipulantem: 1. Zrobił biznes na bazie Żywienia Optymalnego i na nieuzasadnionej merytorycznie krytyce autora ŻO (pamiętam obrzydliwe ataki na DO i autora, tzn. sam wymyślał zasady DO i je ostro krytykował (np. że J.K. zaleca jeść tylko 20 g białka na dobę. Moje reakcje pozostały wtedy bez echa, a później Trojanowski całą tę polemikę usunął ze strony głównej "diety niskowęglowodanowej" - tak się wtedy nazywała ta strona). 2. Ułożył i sprzedaje enigmatyczną metodę/dietę nazywając ją intrygująco: Formułą 4eS (smak, samopoczucie, swoja waga i samokształcenie), a co to konkretnie oznacza? NIC Nic konkretnego! Ani nawet nic nowego w dziedzinie dietetyki! Oto g ieniusz!... Bo zaiste, trzeba być "gieniuszem" , żeby ze sloganów i zmanipulowanej krytyki Twórcy ŻO - zrobić biznes... wystarczą chwytliwe hasełka na s... 3. Nie zauważa własnych manipulacji i sam węszy "teorię spisku", a którą to "teorię spisku" krytykuje u J.K. i M.Chylińskiego: http://www.dobradieta.pl/forum/viewtopic.php?t=15476&postdays=0&postorder=asc&start=15A tak naprawdę chodziło mu wtedy o... kasę, tzn. jak sam pisał - jedna z lekarek miała podobno nie wpłacać składki do Oddziału OSBO w Częstochowie, któremu on wtedy prezesował, co spowodowało, że pan prezes się zbuntował, wylał pomyje na optymalnych i na ŻO i... zmienił poglądy dietetyczne... Oto jaka jest siła pieniądza
|
|
|
|
|
|
|
Krystyna*Opty*
Go
|
I jeszcze jedna manipulacja - obrazkowa, która zachowała się na jego stronie do dzisiaj, mimo, że Trojanowskiemu zwracałam uwagę na tę manipulację: Jak myślicie ile węglowodanów może zawierać ten kawałek brokuła na rzekomo optymalnym talerzu? Trojanowski to przemilczał i "optymalny talerz nadal straszy cukrojadów swoją tłustą wymową... i większość ulega tej obrazkowej sugestii, że praktycznie nie jemy prawie wcale warzyw (węglowodanów). A potem na różnych forach czytamy, że "pijemy wiadrami smalec i wcale nie jemy węglowodanów" http://www.dobradieta.pl/kwasniewski.php
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
No bardzo dobrze!. Jak kogoś interesują zagadnienia ufologiczne to mimochodem poczyta sobie o białku, a jak kogoś interesuje problematyka białka, to przy okazji się dowie, że jest wybitny pisarz polski - Józef Wasilik autor książki wartej przeczytania. Ale zasady Żywienia Optymalnego pozostają niezmienne, niezależnie od "ilości czarownic na czubku szpilki" Jeśli ktoś łączy te zagadnienia, to może się okazać, że w jego przypadku nawet dieta "optymalna" może być szkodliwa.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
No bardzo dobrze!. Jak kogoś interesują zagadnienia ufologiczne to mimochodem poczyta sobie o białku...
i to jest m.in. ta mądrość JK
|
|
|
|
|
|
|
wojteks
Go
|
wojteks napisał: Nie Waldusiu kochany, ty wielokrotnie czytałeś socjotechnicznie spreparowany tekst Trojanowskiego z http://www.dobradieta.pl/kwasniewski.php i tak ci omamił ten bełkot jaźnię, że nawet nie wiesz, co napisał dr Kwaśniewski, a co wdrukowali ci w szare komórki o DO i Kwaśniewskim specjaliści od "Już nie raz słyszałem..." . Bingo! Obecny guru "dobrejdiety" Ostrożnie, bo nie wiadomo czyje pieniadze stoją za sektą 4es Dan Wita A swoją drogą, czy nie szkoda czasu na takie uszczypliwe głupoty?
|
|
|
|
|
|
|
Krystyna*Opty*
Go
|
wojtes napisał: Ostrożnie, bo nie wiadomo czyje pieniadze stoją za sektą 4es Dan Wita Na przykład czyje? Bo nie kumam A swoją drogą, czy nie szkoda czasu na takie uszczypliwe głupoty? Znowu nie kumam A z Twojej strony to nie było "uszczypliwe"?: ...ty wielokrotnie czytałeś socjotechnicznie spreparowany tekst Trojanowskiego z http://www.dobradieta.pl/kwasniewski.php i tak ci omamił ten bełkot jaźnię, że nawet nie wiesz, co napisał dr Kwaśniewski, a co wdrukowali ci w szare komórki o DO i Kwaśniewskim specjaliści od "Już nie raz słyszałem..." . A więc: "czy nie szkoda Ci czasu?..." Odezwałam się nie w celu "szczypania" W.J. a jedynie w celu wyjaśnienia niezorientowanym forumowiczom tego i owego z dawnych incydentów, które w końcu doprowadziły go do własnego odkrycia dietetycznego.
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Ciekawa jestem co sadzi na ten temat Daniel,pytam dlatego,bo nie zgadzam sie z jego niektorymi pogladami.Zgadzam sie natomisst z trescia ksiazki i zycze sobie jak i wam bogactwa. W ksiazce miedzy innymi mozna znalezs takie prawdy jak:
"Zdobądź bogactwo i odnieś sukces " to druga z serii sześciu książek napisana przez Josepha Murphy'ego, doktora teologii i nauk humanistycznych, zredagowana i uaktualniona zgodnie z potrzebami XXI wieku przez Arthura R. Pella
" Czy wyobrażałeś sobie kiedyś, jak by to było cieszyć się bogactwem i luksusem? Bogactwo większości ludzi wydaje się niedostępne, ale historia pełna jest przykładów mężczyzn i kobiet, którzy własnym wysiłkiem wznieśli się na jego wyżyny.. Zacznij dostrzegać prawdziwe znaczenie pieniędzy - są one po prostu symbolem wymiany, końca niedostatku i początku bogactwa, luksusu, obfitości oraz doskonalszego życia.Ubóstwo nie jest żadną cnotą. Jest chorobą jak każda inna ułomność psychiczna. Gdybyś był chory fizycznie, uznałbyś, że coś jest z tobą nie w porządku, i szukałbyś pomocy lub natychmiast podjąłbyś jakieś działania. Podobnie można mówić o jakimś problemie, jeśli w swoim życiu nie doświadczamy ciągłego przepływu pieniędzy. Trzeba natychmiast zacząć działać. Bóg nie chce, żebyś mieszkał w ruderze albo chodził głodny. Bóg pragnie, żebyś był szczęśliwy, żeby dobrze ci się wiodło i żebyś odnosił sukcesy. Bóg zawsze odnosi -sukcesy w swoich przedsięwzięciach, niezależnie od tego, czy tworzy gwiazdę czy kosmos. Natychmiast skończ z wszelkimi przesądami na temat pieniędzy. Nigdy nie uważaj ich za złe czy brudne. Jeżeli będziesz postępował inaczej, dodasz im skrzydeł, a one od ciebie odlecą. Pamiętaj, że stracisz to, co potępiasz. W książce Zdobądź bogactwo i odnieś sukces Joseph Murphy ponownie analizuje te koncepcje i jasno pokazuje czytelnikom, że bieda nie jest naturalnym stanem człowieka, a już na pewno nie wynikiem woli Boga. Tłumaczy też, jak poprzez pozytywne myślenie, medytację, modlitwę i wiarę w swoją istotę, która wiąże się z Bogiem, osiągnąć sukces i dobrobyt."
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
To proste, jak będziesz miłował Boga i postępował z zgodnie jego przykazaniami, to nie będziesz żyć w biedzie, a wręcz przeciwnie Bóg dołoży ci "inwentarza" (bogactwa) stosownie do twoich umiejętności. Tylko pamiętaj, że musisz nim dobrze gospodarować, bo inaczej złamiesz przykazania i Bóg odbierze ci wszystko. Bogactwo, to nie uciecha, rozkosz, zabawa, to obowiązek, rozwaga, troska.
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Ruler
Go
|
Ja tylko czekam, aż pojawią się takie fakty istnienia cywilizacji pozaziemskich(bo na pewno się pojawią) z którymi cenzura, Kościół i ignorancja wielu ludzi nie będą mogli się nie zgodzić... zobaczymy wtedy kto wyjdzie na głupka
|
|
|
|
|
|
|
kangur
Go
|
Ja tylko czekam, aż pojawią się takie fakty istnienia cywilizacji pozaziemskich(bo na pewno się pojawią) z którymi cenzura, Kościół i ignorancja wielu ludzi nie będą mogli się nie zgodzić... zobaczymy wtedy kto wyjdzie na głupka Niektorzy twierdza, ze juz dawno sie takie fakty pojawily. Mysle tu o "Zielonych Ludkach" z lat 60. I podobno najwiekszym ich przysmakiem byly lody z truskawkami. Ciekawe czy to byly lody optymalne. Pozdr Kangur ☛"Ogon, nerki i caly tluszcz z barana to najswietsza rzecz dla Aarona kaplana" streszczenie Lev.VII.
|
|
|
|
|
|
|
Ruler
Go
|
Z tym UFEM to coś sie wg mnie dużego święci bo środki masowego przekazu od jakiegoś czasu pokazują podobne informacjie jak ta dzisiajesza z onetu: http://wiadomosci.onet.pl/1501105,2679,1,kioskart.htmlTak jak by to miało jakoś przygotowywać opinię publiczną krok po kroku na jakiś przełom. Bo co innego filmy science-fiction które od lat są dostępne i pokazują to i tamto a co innego wiadomości w powszechnie znanym źródle, nawet jeśli nie mówią że UFO na pewno istnieje, tylko wysnuwają pewne teorie i przypuszczenia.
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
Warto tu wspomnieć o książce „Zakazana Archeologia”. Ciekawe czy można znaleźć złoty łańcuszek w bryle węgla, skamieniały odcisk buta, czy monetę w skałach osadowych sprzed wielu tysięcy lat. Na pewno warto przeczytać, nawet przy sceptycznym podejściu typu „co byłoby gdyby”, a nie wierząc w 100% w każde opisane tam zdarzenie. Niestety nie używam torentów więc nie pomogę w poszukiwaniach tej książki w necie. Wersję bez obrazków chyba uda się znaleźć jako plik pdf przy pomocy zwykłej wyszukiwarki bez zniżania się do torentowania.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
Bardzo dobry link do cytowania bo ma format tekstu, do czytania warto z szacunku do siebie postarać się o wersję z obrazkami, tabelkami, wykresami. Parę lat temu widziałem tę książkę jako folder jpg-ów, ale nie na swoim komputerze, nie skopiowałem i teraz nie mam
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
...Mnie się ostatnio spodobały wydłużone czaszki, nie są takie jak czaszki ludzkie. Sporo ich ostatnio pokazano. A mnie dzieci-dzbany Nie wiecie, kto to robi współcześnie, może? Wiem kto się do dzisiaj upodabniał . Możesz podać przykład przywiązywania deseczek i tem podobne metody u dzikich/pół-dzikich plemion, ale to tak nie działa co łatwo wykazać przy porównaniu.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
...Mnie się ostatnio spodobały wydłużone czaszki, nie są takie jak czaszki ludzkie. Sporo ich ostatnio pokazano. A mnie dzieci-dzbany Nie wiecie, kto to robi współcześnie, może? Wiem kto się do dzisiaj upodabniał . Możesz podać przykład przywiązywania deseczek i tem podobne metody u dzikich/pół-dzikich plemion, ale to tak nie działa co łatwo wykazać przy porównaniu. Nie zamierzam. Wystarczy poczytać badania tych wysokich czaszek na DNA mitochondrialne. Są ludzkie.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
A my jesteśmy w 98% szympansami. Podobni genetycznie, a jednak inne istoty. Przecież to zupełnie inne czaszki, nie ta objętość, nie ta ilość płyt... Deformacja wygląda inaczej - http://youtu.be/JnERUZNqwbcCiekawe dlaczego u ludzi nie ma starych linii mitochondrialnych, które są u małp. Czyż nie?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A my jesteśmy w 98% szympansami. Podobni genetycznie, a jednak inne istoty. Przecież to zupełnie inne czaszki, nie ta objętość, nie ta ilość płyt... Deformacja wygląda inaczej - http://youtu.be/JnERUZNqwbcCiekawe dlaczego u ludzi nie ma starych linii mitochondrialnych, które są u małp. Czyż nie? Czytałem o tym na jakimś kanadyjskim forum. Podobno ilość płyt ta sama, tylko proporcje i rozmieszczenie inne. A głowy dzieci owijano pasami materii. A szyje kobiet z niektórych plemion, wydłużane pierścieniami? Gdyby nie było ich współcześnie, twierdziłbyś, że kosmiczne żyrafy maczały palce, nie? A o DNA mitochondrialnym hominidów to poczytaj całość, a nie tylko część spreparowaną do podobnych dyskusji. To bardzo ciekawe.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Jak obejrzysz film, to są tam trzy różne czaszki. Jedna z nich jest zniekształcona tak jak piszesz. A czaszka z prawej strony jest zupełnie inna, brakuje "skrzyżowania" płyt na szczycie. No i więcej miejsca na mózg.
|
|
|
|
|
|
|
|
|