Autor
|
Wtek: Dławienie w gardle (Przeczytany 316747 razy)
|
Dario Ronin
Go
|
lekarko , może ty masz dla mnie jakąś radę ? zauważyłem że lepiej sypiam po kolacji z WW np. frytki , Dar
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Majka
Go
|
Piszę jeszcze raz. Bardzo dziękuję za zainteresowanie i pomoc. Adam traktuję to co napisałeś jako życzliwy głos w dyskusji. Może Twoje rady są pomocne w każdym razie bardzo trafne spostrzeżenia. Wydawało mi się , że już mogę ograniczyć białka i zaczęłam ograniczać, tym bardziej, że to dławienie i wątroba. Dolegliwości są jakby mniejsze. Masz rację, czuję się niedojedzona i chętnie bym podjadła. Ważniejsze też jest dobre samopoczucie niż waga. Nie wiem co zrobię. Pomyślę
Lekarko, czytam Cię bardzo, bardzo uważnie. Nie wszystko rozumiem. Nie wiem co to jest RR.
Tak, budzę się w nocy koło 1 i nie mogę zasnąć 3,4, godz. Sen niespokojny, bez koszmarów. Nie widzę związku z psychiką. Załaczam jadłospis. I dzień śniadanie:omlet z 32g żółtek, białko 44g na 20g oleju kokos.+ 7g dżemu + kawa obiad:Galaretka z nóżek z mięsem z golonkii skórką z nóżki-50g +placki ziemn. z ziemniaki 170g +2 jajka+smalec15g+ cebula 30g,+ kawa potem dojadłam tłuszcze Boczek wędzony 23g+słonina 13g Kolacja: grapefruit 90 g+ śliwka 34g BTW 36,102,46 II dzień śniadanie:jajecznica z 27g żółtek, jajko 57g na słoninie 41g.+ 11g boczk wędz.+ cebula 10g+ bułka grahamka 10 g+kiełbasa krak. 9g + kawa obiad:Galaretka z nóżek z mięsem z golonkii skórką z nóżki-50g +rosół wołowy100g+ziemniaki + żoładkii serca kurz 100g +brokuły 200g,+ kawa potem dojadłam tłuszcze smalec 35g Kolacja: grapefruit 100g BTW 42,96,44 III dzień śniadanie:omlet z 27g żółtek, białko 44g na 17g oleju kokos.+ 10g dżemu + kawa obiad:Galaretka z nóżek z mięsem z golonkii skórką z nóżki-50g +rosół wołowy100g+ziemniaki100g + wołowina rozbratel 50g + buraczki zasm. na 20g oleju kokos. 200g,+ kawa potem dojadłam tłuszcze smalec 17g i boczek wedz. 50g Kolacja: grapefruit 100g BTW 25,99,43
dzień dzisiejszy śmietanowy w nocy o 3 jak nie moglam spać zjadłam 2 kostki czek. gorzkiej - uwzględnione w BTW śniadanie:ser biały tłusty +30g śmietany30% +masło 40g + kawa ze śmiet. 30g obiad: ziemniaki100g +papryka nadziewana wołowiną 50g + kawa ze śmiet. 30g+ sernik optym (8g B, 20G T, 4g W) potem dopiłam 50 g śmietany BTW 29,117, 40
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adam319
Go
|
Moim zdaniem o odchudzaniu czyli ograniczeniu białka i tłuszczów możesz pomyśleć dopiero wtedy gdy znikną wszelkie dolegliwości poza nadwagą.
Lekarka skarciła mnie za pomysł żółtek z cukrem, a u ciebie widzę jajecznicę z dżemem!
Jestem ostatni, który w ciągu jednego dnia chciałby zjeść tłuszcz wieprzowy i olej kokosowy brrr.
Masz uczulenie na żółtka? Po co ci to białko jaja? Po prostu dodaj więcej żółtek i o białku zapomnij. Pamiętaj, że po posiłku masz być syta do następnego posiłku.
Co to jest papryka nadziewana wołowiną! Ani to papryka ani tłuste mięso. Papryka nie jest taką niewinną jarzynką – przynajmniej mój organizm tak ją ocenia. Nie lepiej zjeść po prostu porcję duszonej karkówki? Postaraj się ograniczyć ilość dziwnych dodatków w ciągu dnia (dziwne dodatki to wszystko poza żółtkami, wieprzowiną, smalcem i masłem).
Z doświadczenia wiem, że jedzenie nóżek wieprzowych dzień po dniu to nie jest najlepszy pomysł. Weź sobie uduś powiedzmy kilo karkówki i trzymaj w lodówce. Będziesz ją mogła użyć w razie głodu szybko zamiast kiełbasy. Kiełbasa to nieporozumienie, do jej produkcji używane są dodatki, które czynią ją niejadalną na DO.
Nie musisz, a nawet nie powinnaś wygłodniała czekać na kolejny posiłek!
Żeby znaleźć kompromis z lekarką napiszę: zjedz na śniadanie tyle żółtek sadzonych na odrobinie smalcu na ile masz ochotę bez dodatków, a zwłaszcza bez dżemu!
Na obiad niech będzie kawałek wieprzowiny z jedną neutralną jarzyną może być kalafior. Skoro nie możesz jeść cukru (dżem to najgorszy cukier!), ani mlecznych (dwie szklanki mleka rozwiązałyby problem węglowodanów) to jesteś skazana na sporą porcję ziemniaków do obiadu.
Kolacja: no moim zdaniem to same węglowodany można podać gdy ma się uczucie sytości, gdy jest się głodnym węglowodany przed snem nie pomagają, a wręcz pogarszają sytuację, bo po kilku godzinach masz za niski poziom cukru we krwi co nawet może powodować koszmary. Jak jesteś głodna to lepiej sięgnij do lodówki po kawałek duszonej karkówki, a potem po grapefruita.
Generalnie dogadaj się z lekarką jak jeść by nie czuć głodu.
Zjedzenie tłustego mięsa wieprzowego do syta jest tu pewnie kluczem. Jeśli w godzinę po posiłku odczuwasz głód to jest niedobrze.
Wolałbym widzieć B80 T200 W50 w fazie leczenia z dolegliwości niż takie głodowe porcje jakie opisujesz. Skąd wiadomo, że masz jeść tak mało białka! w tym to bezwartościowe białko z białka jaj.
Co do odchudzania to moim zdaniem znacznie lepsza droga prowadzi przez zjedzenie do syta i zwiększenie odstępu między posiłkami niż przez odchodzenie od stołu z uczuciem głodu i zagryzanie zębów do kolejnego posiłku.
Z doświadczenia wiem, że brak potrzeby snu występuje gdy białka jest za mało. Ja sobie z tym radzę dusząc szybko w mikrofalówce kilka kurzych skrzydełek, które zawsze mam w zamrażalniku, i od razu lepiej.
Na zakończenie powtórzę: Dogadaj się z lekarką jak jeść by nie czuć głodu.
Pozdrawiam serdecznie, Adam
@lekarka Jak myślisz, że mieszam Majce w głowie zaburzając terapię to przyjmuję ten osąd z pokorą, bo nie mam wiedzy na temat jej uczulenia na tłuszcz i cukier mleczny.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adam319
Go
|
A teraz już mniej roztropnie, a bardziej forumowo: Głód na oleju kokosowym, kawie, dżemie i grapefruicie. Koszmar, a nie DO.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
kangur
Go
|
Z doświadczenia wiem, że brak potrzeby snu występuje gdy białka jest za mało. Ja sobie z tym radzę dusząc szybko w mikrofalówce kilka kurzych skrzydełek, które zawsze mam w zamrażalniku, i od razu lepiej.
Adas! Wszystkie rady sa optymalne z wyjatkiem mikrofalowki. Czy masz jakies dowody, ze przetwarzanie produktow w mikrofalowce nie ma wplywu na ich wartosc? JK pisze, ze ziemniak z mikrofalowki jest niejadalny. I nie tylko Jk tak uwaza.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
sylwiazłodzi
Go
|
lekarko , może ty masz dla mnie jakąś radę ? zauważyłem że lepiej sypiam po kolacji z WW np. frytki , Dar
Gdzieś już lekarka pisała na przykładzie swojej córki,że zjada na kolację np. frytki jak jest głodna przed snem i mówi,że jej się teraz będzie dobrze spało. Więc chyba spoko z tymi frytkami. Pozdrawiam.Sylwia
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adam319
Go
|
Wszystkie rady sa optymalne z wyjatkiem mikrofalowki. Czy masz jakies dowody, ze przetwarzanie produktow w mikrofalowce nie ma ujemnego wplywu na ich wartosc?
Tak swoje zdrowie. Morgano uzywa mikrofalówki, admin używa mikrofalówki, ja używam mikrofalówki. Niektórzy badacze zajmujący się rozdrabnianiem białka, tłuszczu i węglowodanów na czynniki pierwsze nie używają, mnie to nie przeraża. Dla porządku powtórzę, że nie zalecam mikrofalowania produktów zawierających chemię spożywczą bo mogą powstać dziwne związki (co nie przeszkadzało adminowi odgrzewać parówki dla syna w mikrofali). Jak chcesz skrytykować mikrofale to opisz konkretnie dlaczego, a nie jakieś tam „bo wszyscy boją się napromieniowanego jedzenia.” JK pisze, ze ziemniak z mikrofalowki jest niejadalny. I nie tylko Jk tak uwaza.
JK pisze, że ziemniak jest bezwartościowy jako taki. http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=32 Zamiast chleba można przyrządzić placuszki z białego sera i jaj, smażone na smalcu, czy margarynie, zamiast ziemniaków, kaszy, makaronu - kluski serowe z białego sera i jaj. Dla człowieka niejadalne są w stanie surowym takie produkty, jak ziemniaki, ryż, kasza, żyto, pszenica, fasola, groch, kukurydza, buraki cukrowe i wiele innych podobnych produktów. Nie mogą też one być wartościowe dla organizmu człowieka po przetworzeniu na smaczne nawet posiłki. W zamian poproszę o cytat z JK jak to mikrofalówka psuje jedzenie.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adam319
Go
|
zjada na kolację np. frytki jak jest głodna przed snem i mówi, że jej się teraz będzie dobrze spało.
Z tego co się orientuję frytki to nie są przede wszystkim węglowodany a raczej tłuszcz z węglowodanami, więc na głodno przed snem mają sens. Same węglowodany (grapefruit) na głodno przed snem moim zdaniem to kiepski pomysł. Proszę tylko nie na oleju kokosowym, ani na margarynie te frytki tylko normalnie na smalcu.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
kangur
Go
|
W zamian poproszę o cytat z JK jak to mikrofalówka psuje jedzenie. Zamiast cytatu JK proponuje zapoznac sie z tym ponizej: The Alarming Effects of Microwave Apparatus on Food and Humans WILLIAM P KOPP / Perceptions May96 Microwave cooking ovens were originally researched and developed by German scientists to support mobile operations during the invasion of the Soviet Union. Had they perfected electronic equipment to prepare meals on a massive scale, the Nazis could have eliminated the logistical problems connected with cooking fuels while producing edible products in far less time than they could using traditional campfires. After the war, the Allies discovered the medical research and documentation concerning these apparatuses. The papers and experimental microwave equipment were transferred to the US War Department and classified for reference and scientific investigation. The Soviet Union also retrieved some of the devices and began to experiment on them separately. The Russians - who have done the most diligent research into the biological effects of microwave ovens - have outlawed their use and issued an international warning about the biological and environmental damage that can result from the use of this and similar-frequency electronic apparatus. Medical research summary The most significant German research concerned with the biological effects of microwaves was done at the Humbolt-Universitat zu Berlin in 1942-43, during the Barbarossa military campaign. Beginning in 1957 and continuing up to the present, Russian studies in the field have been conducted at the Institute of Radio Technology. In most research, the foods were exposed to microwave propagation at an energy potential of 100 kilowatts per cubic centimetre per second, to the point considered acceptable for sanitary, normal ingestion. The observations made by the German and Russian microwave researchers will be presented here in three categories: cancer-causing effects, destruction of nutritive value and biological effects of direct exposure of humans to microwave emissions. 1. Microwaved Foods Cause TumorsThe following effects have been observed when foods are subject to microwave emissions. Effects on the foods themselves Meats: Heating prepared meats sufficiently to ensure sanitary ingestion creates d-nitrosodiethanolamine, a well know cancer-causing agent. Proteins: Active-protein, biomolecular compounds are destabilised. Increase in radioactivity: A "binding effect" between the microwaved food and any atmospheric radioactivity is created, causing a marked increase in the amount of alpha and beta particle saturation in the food. Milk and cereals: Cancer-causing agents are created in the protein-hydrolysate compounds in milk and cereal grains. Frozen foods: Microwaves used to thaw frozen foods alter the catabolism (breakdown) of the glucoside and galactoside elements. Resulting effects on the human body Digestive system: The unstable catabolism of microwaved food alters their elemental food substances, causing disorders in the digestive system. Lymphatic system: Due to chemical alterations within food substances, malfunctions occur in the lymphatic system, causing a degeneration of the body's ability to protect itself against certain forms of neoplastics (cancerous growths). Free radicals: Certain trace-mineral molecular formations in plant substances - in particular, raw root vegetables - form cancer-causing free radicals. Increased incidence of stomach and intestinal cancers: A statistically higher percentage of cancerous growths result in these organs, plus a generalised breakdown of the peripheral cellular tissues and a gradual degeneration of digestive and excretory functions. 2. Microwaves Reduce Food ValueMicrowaves exposure caused significant decreases in the nutritive value of all foods studied. The following are the most important findings to date. Vitamins and minerals made useless: In every food tested, the bioavailability of the following vital nutrients decreased: vitamin B complex, vitamins C and E, essential minerals and lipotropics. Vital energy fields devastated: The vital energy field content of all tested foods dropped 60-90%. Digestibility of fruits and vegetables reduced: Microwaving lowers the metabolic behaviour and integration-process capability of alkaloids, glucosides, alactosides and nitrilosides. Meat proteins worthless: It destroys the nutritive value of nucleoproteins in meats. All foods damaged: It greatly accelerates the structural disintegration of all foods tested. 3. Biological Effects of MicrowavesExposure to microwave emissions also has a negative effect upon the general biological welfare of humans. This was not discovered until the Russians experimented with highly sophisticated equipment and discovered that humans can be adversely affected without even ingesting the food that have been subjected to microwave emissions. Merely entering the energy field of the food causes harmful side-effects that the Soviets outlawed all such microwave apparatus in 1976. Here are the effects observed in humans having "direct" exposure to microwaves, that is, without their having consumed the irradiated food substances: Life-energy field breakdown: Persons near microwave ovens in operation experience a breakdown of their life-energy fields which increases relative to the length of exposure. Cellular energy decreases: The cellular-voltage parallels of individuals using the apparatus degenerate - especially in their blood and lymphatic serums. Destabilized metabolism: The external-energy activated potentials of food utilisation are both destabilised and degenerated. Cell damage: Internal cellular-membrane potentials during catabolic processes into the blood serum from the digestive process degenerate and destabilise. Brain circuitry destruction: Electrical impulses in the junction potentials of the cerebrum degenerate and break down. Nervous system: Nerve/electrical circuits degenerate and break down while energy-field symmetry is lost in the neuro-plexuses (nerve centres) in both the front and rear of the central and autonomic nervous systems. Loss of bioelectric strength: The bioelectric strengths within the ascending reticular activating system (the system which controls the function of waking consciousness) go out of balance and lose their proper circuiting. Loss of vital energies: Humans, animals and plants located within a 500-metre radius of the equipment in operation suffer a long-term, cumulative loss of vital energies. Nervous and lymphatic systems damage: Long-lasting residual magnetic "deposits" become located throughout the nervous system and lymphatic system. Hormone imbalances: The production of hormones and the maintenance of hormonal balance in both males and females becomes destabilised and interrupted. Brainwave disruptions: Levels of disturbance in alpha-, delta- and theta-wave signal patterns are markedly higher than normal. Psychological disorders: Because of the disarranged brain waves, negative psychological effects also result. These include loss of memory and ability to concentrate, suppressed emotional threshold, deceleration of intellective processes and interruptive sleep episodes in a statistically higher percentage of individuals subjected to continual range-emission field effects of microwave apparatus, from either cooking apparatus or transmission stations. Potential Use In Mind Control Due to the creation of random, residual magnetic deposits and binding within the biological systems of the body (nervous and lymphatic systems damage) which can ultimately affect the neurological systems (primarily the brain and nerve centres), longer-term depolarisation of tissue neuroelectronic circuits can result. Because these effects can cause virtually irremissible damage to the neuroelectrical integrity of the various components of the nervous system, ingestion of microwaved foods is clearly contraindicated in all respects. Their residual magnetism effect can render the psychoneural-receptor components of the brain more subject to influence by artificially induced, microwave-radio-frequency fields from transmission stations and TV relay networks. Soviet neuropsychologists at Uralyera and Novosibirsk have theorised the possibility of psychotelemetric influence (i.e., affecting human behaviour by transmitting radio signals at controlled frequencies), causing subjects to comply - involuntarily and subliminally - with commands received through microwave transmissions acting upon their psychological energy fields. For this reason, and due to the 28 other contradications listed above, the use of microwave apparatus in any form is definitely ill-advised. Present scientific opinion in many countries clearly opposes them, as exemplified by the mentioned Soviet ban. Many thanks for reprinting this article to Truth Campaign Magazine 1/2 Microwave Madness source: http://www.vegan.swinternet.co.uk/articles/health/mw_madness.html 7nov02
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Majka
Go
|
Adaś319 Ostro się po mnie przejechałeś, ale dziękuję. Człowiekowi się wydaje, że wszystkie rozumy pozjadał, a tu żywienie optymalne wygląda trochę inaczej niż sobie myślał. Dzisiaj zgodnie z Twoją radą i nie naruszając zasad Lekarki zjadłam jajecznicę z 1 jajko + 3 żółtka na 27 g smalcu (wolałabym mniej) + 20 g cebuli i poczułam się dużo lepiej. To znaczy czuję trochę wątrobę. Nie czuję jeszcze głodu. Jajecznica czy omlet bez jednego białka nie wychodzi. Może powinnam wywalić cebulę? Dla porządku podkreślam, że nie jestem na rotacji zbożowych i cukru, tylko na mlecznych. Na obiad mam świeży chudy raczej boczek i brokuł. Na kolację zgodnie z sugestiami lekarki placki ziemniaczane z żółtkami na smalcu. Zobaczymy.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
kangur
Go
|
Dla tych co nie kumaja po angiesku w skrocie:
Niemcy stosowali te technologie podczas II Wojny Swiatowej. Dokumentacja po kapitulacji Niemiec dostala sie w rece Amerykanow, a same kuchenki w rece Rosjan. Rosjanie przebadali te technologie i stwierdzili co nastepuje: 1.Jedzenie z mikrofalowek powoduje powstawanie guzow nowotworowych 2.Jedzenie przygotowywane w mikrofalowkach traci wartosci odzywcze od 60 do 90% 3.Przebywanie w poblizu piecykow mikrofalowych jest niebezpieczne dla zdrowia.
Na podstawie tych badan w Rosji jest zakaz produkcji i stosowania tych urzadzen.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adam319
Go
|
Adam319 Ostro się po mnie przejechałeś, ale dziękuję.
Czasami mnie ponosi jak czytam o głodzie na DO bo to takie wewnętrznie sprzeczne, przepraszam za może małą delikatność, ale na tym forum to człowiek się hartuje. Dzisiaj zgodnie z Twoją radą i nie naruszając zasad Lekarki zjadłam jajecznicę z 1 jajko + 3 żółtka na 27 g smalcu (wolałabym mniej) + 20 g cebuli i poczułam się dużo lepiej.
Żółtko samo w sobie ma dobre proporcje, nie trzeba go na silę otłuszczać, tyle tłuszczu na ile masz ochotę, lepiej dołożyć jedno żółtko więcej. Cebula to trudne jedzenie, ale bezpieczne to znaczy jak masz ochotę to jedz, jak nie to nie. Jajecznica czy omlet bez jednego białka nie wychodzi.
5 zółtek (bez białek) roztrzepać w miseczce z łyżeczką mąki (zamiast dżemu!). Smażyć na mocno rozgrzanym, ale jeszcze nie dymiącym smalcu na patelni. Uzupełniać smalec gdy żółtko go wchłonie. Może to być kilka placuszków zależnie jak dużą masz patelnię. Masę omletową wlewać cienką warstwą tak by jeszcze ewentualnie rozprowadzić łyżeczką. Udało mi się tym karmić nawet nieoptymalnych, stwierdzali, że placuszki są OK. Na upartego można je przechowywać w lodówce, na zimno też smakują. Wtedy warto usmażyć więcej by mieć na zapas i używać w każdym przypadku głodu jako najlepsze możliwe jedzenie. Dla porządku podkreślam, że nie jestem na rotacji zbożowych i cukru, tylko na mlecznych. Na obiad mam świeży chudy raczej boczek i brokuł. Na kolację zgodnie z sugestiami lekarki placki ziemniaczane z żółtkami na smalcu. Zobaczymy.
No nie wiem, jakbyś tak zasmakowała w tych omlecikach i dodawała do nich nieco więcej mąki to może nie musiałabyś jeść ziemniaków. Skrobia z tych placuszków to chyba się wchłania łagodniej niż ziemniaki. Wtedy na obiad mogłabyś sobie podjeść wieprzowinki z jarzyną bez ziemniaków, a na kolację przegryźć kilka placuszków z lodówki. Kombinuj, aż znajdziesz właściwe dla siebie rozwiązanie. Pozdrawiam serdecznie, Ada m
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Edyta
Go
|
JK pisze, że ziemniak jest bezwartościowy jako taki.
Dodam,że to bezwartosciowy "zapychacz" . W zamian poproszę o cytat z JK jak to mikrofalówka psuje jedzenie. Jan Kwasniewski nie musi pisać ,że Ziemia nie jest płaska, wszak o tym wiadomo.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adam319
Go
|
Kangur, Lubię Cię, masz dużo czasu, nieużywanie kuchenki mikrofalowej na pewno Ci nie zaszkodzi, więc mogę tylko powiedzieć, że właśnie zjadłem przepyszne nereczki wieprzowe mikrofalowane pod przykryciem mocą 180W 10min + 100W 50min. Nie dodałem kropli wody a z dwóch nerek miałem pół szklanki super wywaru, nereczki były mięciutkie i zachowały czerwoną skórkę a w środku były jasne. Dzwoniłem też z telefonu komórkowego, który działa na podobnej częstotliwości co mikrofalówka z tym, że mikrofalówka jest zbudowana tak by promieniowanie się na zewnątrz nie wydostawało, a telefon wręcz przeciwnie. Moc promieniowania telefonu mierzona w środku oka jest wielokrotnie większa niż moc mikrofalówki więc trzeba się z tym pogodzić. Co do kancerogenów zwłaszcza tych domniemanych lub urojonych to mam taki stosunek jak do bakterii, nie warto ich za wszelką cenę unikać tracąc zbyt wiele w zamian, a warto wykazywać odporność do czego akurat ŻO się jak najbardziej przyczynia.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
sylwiazłodzi
Go
|
Adam319 sorry,że to napiszę ale znając i stosując rotację lekarki i jej zalecenia. Jesli Majka napisała,że rotuje mleczne to ja rozumiem,że zbóż nie je w ogóle na razie . To nie oferuj jej mąki w placuszkach nawet łyżeczki . Bo jeśli założenie Lekarki było takie aby przekonać się czy o mąka Majce szkodzi to na razie używać jej nie może/ nie powinna. Chyba Majka,że rotacja mlecznych a zboża możesz jeść do woli ale to przyznam bym sie szczerze zdziwiła i chętnie przeczytała nowości ,które wymyśliła Pani Ewa tj. Lekarka a o których jeszcze nie wspomniała. Pozdrawiam. Sylwia.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adam319
Go
|
Sylwio widziałem grahamkę, widziałem dżem, widziałem grapefruita. To ośmieliłem się zaproponować łużeczkę mąki w formie najmnien/najwolniej strawnej zamiast tego dżemu. Załaczam jadłospis. „ grahamka 10 g”
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
kangur
Go
|
........ więc mogę tylko powiedzieć, że właśnie zjadłem przepyszne nereczki wieprzowe mikrofalowane pod przykryciem mocą 180W 10min + 100W 50min. Nie dodałem kropli wody a z dwóch nerek miałem pół szklanki super wywaru, nereczki były mięciutkie i zachowały czerwoną skórkę a w środku były jasne. Dzwoniłem też z telefonu komórkowego,........ Co do kancerogenów zwłaszcza tych domniemanych lub urojonych to mam taki stosunek jak do bakterii, nie warto ich za wszelką cenę unikać tracąc zbyt wiele w zamian, a warto wykazywać odporność do czego akurat ŻO się jak najbardziej przyczynia. Tez uzyskiwalem doskonaly rosolek z nerek baranich, ale gotujac je w malej ilosci wody na piecyku elektrycznym. Wladze lokalne postawily warunek, ze w reinstalowanym domu (taki sobie zafundowalem) czynnikiem energetycnym cieplej wody ma byc energia sloneczna albo gas. Poniewaz w tym domu juz byl piec gazowy, wiec i ciepla wode zrobilem na gaz (LPG z butli). Takie same nereczki zaczalem gotowac na gazie. Roznica w smaku wielka. Na korzysc gazu. I tu wierze Cygance Huldzie Clark, ze potrawy powinne byc przygotowywane na otwartym ogniu. Jesli chodzi o piecyki elektryczne, to moze gdyby byly zasilane pradem stalym (jeden przewod +, a drugi - ) a nie zmiennym (50Hz w Polsce, 60Hz w Ameryce), to zmiany w przygotowywanym pozywieniu moglyby nie zachodzic pod wplywem zmiennego pola elektromagnetycznego. Ty Adasiu lubisz wyzwania. Ja juz z tego wyroslem i nie bede wiecej igrac, testujac swoje mozliwosci odpornosciowe mojego organizmu. Napisalem to, bo odczuwam taka potrzebe, aby uprzedzic tych co nie wiedza. Jesli chodzi o telefony komorkowe, to nie chce prorokowac, ale moze sie okazac tak jak ze zbozami w naszej diecie. Пожиём увидим. ( Czy u Was wyszla cyrulika, czy krzaki?)
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adam319
Go
|
>igrac, testujac swoje mozliwosci odpornosciowe mojego organizmu.Fajna definicja życia. >Пожиём увидим. (Czy u Was wyszla cyrulika, czy krzaki?)Ruskie czcionki wyglądają poprawnie. Pozdrawiam
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
jurek46
Go
|
Kangur, Lubię Cię, masz dużo czasu, nieużywanie kuchenki mikrofalowej na pewno Ci nie zaszkodzi, więc mogę tylko powiedzieć, że właśnie zjadłem przepyszne nereczki wieprzowe mikrofalowane pod przykryciem mocą 180W 10min + 100W 50min. Nie dodałem kropli wody a z dwóch nerek miałem pół szklanki super wywaru, nereczki były mięciutkie i zachowały czerwoną skórkę a w środku były jasne. Dzwoniłem też z telefonu komórkowego, który działa na podobnej częstotliwości co mikrofalówka z tym, że mikrofalówka jest zbudowana tak by promieniowanie się na zewnątrz nie wydostawało, a telefon wręcz przeciwnie. Moc promieniowania telefonu mierzona w środku oka jest wielokrotnie większa niż moc mikrofalówki więc trzeba się z tym pogodzić. Co do kancerogenów zwłaszcza tych domniemanych lub urojonych to mam taki stosunek jak do bakterii, nie warto ich za wszelką cenę unikać tracąc zbyt wiele w zamian, a warto wykazywać odporność do czego akurat ŻO się jak najbardziej przyczynia. Adam pomimo ,że ja przygotowuje swoje menu na gazie,to zapewniam że najlepszy smak osiąga się gotując na kuchni węglowej. niewiem jak to tłumaczyć , dlaczego jest wyczówalna ta różnica ,ale ona jest ,i to każdy potwierdza. Ja swoje dzieło budowałem 22 lata temu i nie przewidziałem komina węglowego i to jest największy błąd . Dzisiaj widze coraz więcej ludzi buduje dom w którym komin węglowy w kuchni jest w zapasie,a moja siostra to nawet wstawiła kuchne węglową w miejscu gdzie zaprojektowano jej miejsce na piec CO gazowy i tam zaprojektowano jej dodatkowy otwór kominowy.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Ziemniaki są dobre by uzyskać dłuższe i głębsze spanie.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|