Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wtek: ŻO a zdrowie (Przeczytany 5643 razy)
|
Iza
Go
|
od 3 tygodni odżywiam sie zgodnie z zasadmi ŻO i musze przyznac ze dosc dobrze sie czuje (mam wiecej energii, ważne troche mniej...)ale...
prawie od początku diety mam problemy ze skórkami u paznokcii (chciałam dodac ze staram sie regularnie jesc bakalie:orzechy laskowe, słonecznik, migdały, a nawet nasiona z dyni, które ponoc zawierają duzo cynku... i nic) co to moze znaczyc????
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
od 3 tygodni odżywiam sie zgodnie z zasadmi ŻO i musze przyznac ze dosc dobrze sie czuje (mam wiecej energii, ważne troche mniej...)ale...
prawie od początku diety mam problemy ze skórkami u paznokcii (chciałam dodac ze staram sie regularnie jesc bakalie:orzechy laskowe, słonecznik, migdały, a nawet nasiona z dyni, które ponoc zawierają duzo cynku... i nic) co to moze znaczyc????
Iza, czy ty myslisz, ze ZO to czarodziejska rozdzka? Ze zaczniesz jeszc optymalnie i nagle wszystko sie zmieni? Pozwol swojemu organizmowi przestawic sie na ten sposob zywienia !!! Pamietaj tez, ze te wszystkie pestki i nasiona, ktore jesz, musza byc wliczone w dzienne BTW....wszystkie z nich maja duzo wegla, ktorego na ZO/DO spozywa sie bardzo malo. Jedz wiecej tluszczu dostarczajac skorze kolagenu a skorki w okol paznokci beda w lepszym stanie.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Tak.Skórki wokół paznokci to straszna rzecz. Ja bym się wybrała do lekarza od skór wokół paznokci.Ponoć te skóry są usuwane operacyjnie z bardzo dobrym skutkiem .Wracają jedynie u 68% operowanych młodych kobiet.Owszem zdarzają sie powikłania w postaci usuniętych całych palców w wyniku błędów lekarskich,ale to tylko 10% operowanych przypadków. No,ale o urode trzeba dbać
|
|
|
|
|
|
|
jurek46
Go
|
Iza a czy rozpoczynając ten rodzaj żywienia liczyłaś na to,że uzyskasz nie tylko wymierne korzyści w postaci oszczędności z tytułu artykułów żywnościowych,ale również oszczędności z tytułu ,nie dbania o swoje skórki .Jednak na to najlepsze lekarstwo to jest manikiurzystka,ale niestety tych zabiegów nie zwraca NFZ.
|
|
|
|
|
|
|
Iza
Go
|
dzieki ADAMPIO za podpowiedz, po podliczeniu ilości tłuszczu w dziennym spożyciu prawie na pewno mogło chodzic o niedobór tłuszczu... a jesli chodzi o wizytę u kosmetyczki) to w kwestii związanej z rozdwajaniem sie skórek wizyta u kosmetyczki jest na pewno NIEWSKAZANA - nie muszę juz chyba rozwijac wątku dlaczego...
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|