Autor
|
Wtek: Fakty w Ciechocinku (Przeczytany 44247 razy)
|
maf
Go
|
Dodam jeszcze cos. Ignorancja mediow, ktore napewno wyciely wypowiedz JK, na zjawisko jakim jest DO, mnie przeraza. Dziwie sie, ze to zrobilo TVN, ktorej haslem jest "Fakty", "Fakty po faktach" ; pokazuja niby rzeczywistosc. Czesto bez komentarzy. W tym materiale, ktory obejrzelismy dzisiaj, widzimy mit diety srodziemnomorskiej. Jako jedynie slusznej diety. Jedyna sluszna. Skad my to znamy? Ja nie wiem kogo to jest wina, ze o DO mozna sie dowiedziec tylko z internetu lub "od sasiadki". Tysiace, lub setki tysiecy ludzi stosujace DO , nowy system odzywiania, byc moze powinni pokazac na wieksza skale. Co prawda JK napisal w ksiazcze, ze do DO nie nalezy namawiac, byc moze jest to dieta dla wybrancow, ktorzy zrozumieli. To na tyle pozdr maf
|
|
|
|
|
|
|
Waldek
Go
|
Trochę krótkie ale argument z tuczeniem gęsi praktycznie nie do obalenia.
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Admin., jeśli to możliwe proszę by nam podać ile czasu nagrywano wywiad z Janem Kwaśniewskim i na jak wiele pytań doktor odpowiedział.
Właśnie wyjeżdżam do Ciechocinka i pewnie uda mi się czegoś więcej dowiedzieć. http://content.nejm.org/cgi/content/full/359/3/229 - tu link do tych badań o odchudzaniu. Ciekawe ile lat jeszcze minie zanim potwierdzą, że Złota Proporcja jak nazwał ją prof. Lutz - nie tylko odchudza, ale jest przyczynowym leczeniem wielu "nieuleczalnych" chorób?.
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
to wszysto to gowno , naprawde , nawet JK ma tak w tym tak jakby mial downa niusa oceniam na zeroo Mnie taka ocena nie przeszkadza, a po statystykach odwiedzin www.dr-kwasniewski.pl wynika zupełnie coś przeciwnego!. Wczoraj został pobity rekord wyświetleń, a i dziś - oby się serwer nie zblikował...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Wczoraj został pobity rekord wyświetleń, a i dziś - oby się serwer nie zblikował... właśnie miałem się Ciebie o to zapytać i widzicie i to jest cały Kwaśniewski wiedział, że będzie przedstawiony w złym świetle, że maksymalnie poskracają wypowiedź lub powyrywają coś z kontekstu, a tu proszę - sezon ogórkowy, a jednak ludzi to zaintrygowało
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
to wszysto to gowno , naprawde , nawet JK ma tak w tym tak jakby mial downa niusa oceniam na zeroo Mnie taka ocena nie przeszkadza, a po statystykach odwiedzin www.dr-kwasniewski.pl wynika zupełnie coś przeciwnego!. Wczoraj został pobity rekord wyświetleń, a i dziś - oby się serwer nie zblikował... Stosownie do deklaracji o programie powiadomiłam znajomych (ponad 100 osób, choć wątpię by każda wiadomość przeczytała przed emisją programu będąc np w pracy) a także blogowiczów "Gotuj się" (tu w ciągu dnia zagląda i tysiąc czytelników) ze strony "Polityki" - http://adamczewski.blog.polityka.pl/?p=553#comment-72616 . Bez informacji nie ma organizacji, więc komu mogę to podsyłam, bo może wcześniej czy póżniej się przyda. Traktuję to jako mój obywatelski wkład w naprawę służby zdrowia w naszym kraju, że o wyrazie uznania dla pracy doktora Kwaśniewskiego nie wspomnę. Pozdrawiam, Teresa
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Z pewnością należy się Pani za to nagroda.Komplet noży i "zestaw majsterkowicza"- myslę,że to trafny wybór
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Pani Edyto, nic mi po Pani nagrodzie. Z jednej strony Pani wie, że wielu ludzi przedwcześnie umiera, bo im medycyna konwencjonalna pomóc nie umie, wie Pani też jak ciężko ludzie chorują zbędnie, z drugiej dziwne żarty (?) są Pani miłe. Samo się zmieni? Doktor nie trzyma swojej wiedzy w piwnicy w słoiku, wystawił ją na widok publiczny i udostępnił możliwość korzystania z opracowań. Pani też może zaangażować się w słusznej sprawie, choćby tak skromnie jak ja.
|
|
|
|
|
|
|
Krystyna*Opty*
Go
|
maf napisał: Dodam jeszcze cos. Ignorancja mediow, ktore napewno wyciely wypowiedz JK, na zjawisko jakim jest DO, mnie przeraza. Dziwie sie, ze to zrobilo TVN, ktorej haslem jest "Fakty", "Fakty po faktach" ; pokazuja niby rzeczywistosc. Czesto bez komentarzy. W tym materiale, ktory obejrzelismy dzisiaj, widzimy mit diety srodziemnomorskiej. Jako jedynie slusznej diety. Jedyna sluszna. Skad my to znamy? Ja nie wiem kogo to jest wina, ze o DO mozna sie dowiedziec tylko z internetu lub "od sasiadki". Tysiace, lub setki tysiecy ludzi stosujace DO , nowy system odzywiania, byc moze powinni pokazac na wieksza skale. Masz rację. Właśnie ta większa skala (szersze forum) jest na stronie TVN, napisz tam swój powyższy tekst - tam więcej osób przeczyta, niż tu.
|
|
|
|
|
|
|
Krystyna*Opty*
Go
|
Blackent napisał: właśnie miałem się Ciebie o to zapytać i widzicie i to jest cały Kwaśniewski wiedział, że będzie przedstawiony w złym świetle, że maksymalnie poskracają wypowiedź lub powyrywają coś z kontekstu, a tu proszę - sezon ogórkowy, a jednak ludzi to zaintrygowało Nieważne, że tak mało udało się dr. Kwaśniewskiemu powiedzieć, ważne że generalnie nareszcie dietę J.K. potraktowano serio, nie tak jak kiedyś, z nutką ironii.
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
to wszysto to gowno , naprawde , nawet JK ma tak w tym tak jakby mial downa niusa oceniam na zeroo
No dobra, ostra krytyka, ale zero wskazania co mozna by bylo poprawic Pamietasz evosonic kilka ostatnich "programow" z udzialem znanego z lat "komuny" trenera pilkarskiego Kazimierza Górskiego czy o nim tez napisalbys, ze "tak jakby mial downa niusa oceniam na zeroo"??? Generalnie wszystko mozna zrobic " lepij lob gozej" i potem spijac to " piwo ktore sie nawarzylo"
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Pamietasz evosonic ...napisałbyś....
evosonic ,to dziewcze przecudnej urody ,o niebanalnej inteligencji ,kiedyś "gwiazda forum"
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
Pani Edyto, nic mi po Pani nagrodzie. Z jednej strony Pani wie, że wielu ludzi przedwcześnie umiera, bo im medycyna konwencjonalna pomóc nie umie, wie Pani też jak ciężko ludzie chorują zbędnie, z drugiej dziwne żarty (?) są Pani miłe. Samo się zmieni? Doktor nie trzyma swojej wiedzy w piwnicy w słoiku, wystawił ją na widok publiczny i udostępnił możliwość korzystania z opracowań. Pani też może zaangażować się w słusznej sprawie, choćby tak skromnie jak ja.
Teresa w dzisiejszych czasach " wystawienie na widok publiczny" musi wygladac nieco inaczej W rozwazaniach nad "strategia" zawsze niestety musimy uwzglednic "Ludzi i ich Pieniadze"inaczej z tego wychodzi " historyczny romantyzm"
|
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
No nie mam .Może by wkleiła
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
ile czasu nagrywano wywiad z Janem Kwaśniewskim i na jak wiele pytań doktor odpowiedział. Surówki wypadło około 23-25 min., a więc gotowego materiału nagrali na 18-20 min. programu do emisji. JK wyjaśnił rodzaje otyłości, przyczyny otyłości (wszytko jest dokładnie opisane w "Jak nie chorować?"), wyjaśnił również dlaczego niektórzy nie chudną i co robić, aby zaczęli tracić na wadze... Pozdrowił również wszystkich SERDECZNIE na zakończenie, życząc zdrowia oczywiście... . Nie udało mi się namówić Taty na nagranie materiału na stronę, ale to było do przewidzenia i zrozumiałe, bo nie wybrałem się do Ciechocinka sam!.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Dziękuję bardzo za informacje. 18 minut to nie jest 18 sekund. Dobrze, że choć o niezawodnym sposobie na to by utyć TVN wyemitowała. Swoją drogą mają oni niezły sport: nagrać 20 minut, a potem z tego postawić na jedno zdanie i je wybrać... Ileż nieporozumień musi tą petodą powstawać i jakie mocne nerwy muszą mieć, zanim się przyzwyczają, osoby z którymi te wywiady się robi.
|
|
|
|
|
|
|
maf
Go
|
Witam Wczorajszy dzien to napewno nie przypadek. Rano zawsze robie zakupy i pytam Ole na co ma ochote. Ola mowi, zeberka gotowane -zupa a'la krupnik. /Zawsze pytam i zawsze okazuje sie, ze i tak kupuje wg swojego gustu, ale wczoraj utrafilem/ Mowie po co zeberka skoro wiem, ze lubisz stopki wieprzowe na goraco. Kupie 2 stopki, jedna swieza golonke, warzywa, ziemniaki, do smaku paczke grzybow suszonych i bedzie zupa. I znowu wyszlo na moje, 3 stopki i 1 golonka swieza. Zawsze kupuje tez 4 grupe plastry /1 cm/ salcesonu bialego w moim ulubionym sklepiku. Stopki sie gotowaly z 3 godziny. Aha, jeszcze kupilem swiezy boczek i zrolowany upieklem w piekarniku. Pozniej czytam forum, a tam info o wywiadzie z naszym mistrzem. Godz 19 to czas naszego 2 posilku. Przypadkowo przyszlo kilku znajomych, stopki, boczek, golonka, salceson byly hitem wieczoru. Pozniej odtworzylem im nagrany wywiad z TVN. Wpadlismy na pomysl wspolnych optymalnych kolacji. Kazdy przygotowuje jakis zestaw i zaprasza pozostalych. Przypomnialo mi sie, ze mam od Krystyny /dziekuje Krysiu/ na kasecie video wszystkie wyklady Dr Kwasniewskiego. Nagram je na DVD i bedziemy przypominac sobie, "co jest najwazniejsze" To tyle Pozdr maf
|
|
|
|
|
|
|
maf
Go
|
Aha, jeszcze dodam ze trafilem 2 trojki w lotto./na jednym kuponie/ Pozdr maf
|
|
|
|
|
|
|
lj19
Go
|
jeśli chodzi o te gęsi to....tego typu przykładów dr JK zawarł mnóstwo w swoich książkach i artykułach bo dr JK wie ,ze prostota jest doskonałością każdego wynalazku...ale dr JK tez wie ,ze...co też mnóstwo razy przytaczał,że wadą tej prostoty jest to,że jest często i zwykle niezrozumiana ..pewnie z czasem się to zmieni!
|
|
|
|
|
|
|
|
|