renia
|
Mnie już się przejadły te pasztety swojskiej roboty...
|
|
|
|
|
|
|
jukor
Go
|
Renie, nie wymiękaj.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
nie przesadzaj. Zmielić wątrobę (może być sparzona) , zmielić ugotowane podgardle, jajka oraz dodać przyprawy , cebulę, wymieszać i zapiec w piekarniku. Ale Zosi nie mam
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Renie, nie wymiękaj. Musi trochę wody upłynąć, aby znowu zaczęły mi smakować. Trochę za dużo wątróbki do nich dawałam i goryczkę za mocno było w nich czuć...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Mnie akurat brakuje takich frykasów
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Pewnie na Święta przyjedziesz do Polski na frykasy...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Nie ,zostaje do końca stycznia ,taki kontrakt mam ,święta po niemiecku trzeba będzie przerobić . Ale ja za świętami nie przepadam ,to dlatego sobie tak ustawiłem
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Doskonale! Tak trzymać...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
500 + komuś przyniesie dochodów wzrost, a komuś spadek. Więcej pieniędzy w portfelach Polaków może zahamować ekspansję drobiu. Powinna skorzystać wieprzowina.
Program 500+ przełoży się na wzrost konsumpcji, w tym na spożycie mięsa czerwonego, które jest droższe niż drób – uważa Dariusz Formela, prezes Polskiego Koncernu Mięsnego Duda.
W ostatnich latach, m.in. ze względu na niższe ceny, mięso drobiowe odbierało krajowy rynek głównie wieprzowinie. Jeszcze w 2011 r. jego udział w łącznym spożyciu mięsa w Polsce wynosił ok. 34 proc. W ubiegłym roku było to blisko 38 proc. W tym samym czasie udziały wieprzowiny stopniały z 58 proc. do 53 proc.
Do boomu na krajowym rynku wieprzowiny nie dojdzie jednak raczej jeszcze w tym roku. W 2016 r. spożycie wieprzowiny per capita może zmaleć do 39,5 kg wobec 40 kg w 2015 r. Jeszcze w 2011 r. sięgało 42,5 kg – podaje PKM Duda.
Prawie zupełnie z polskich stołów zniknęła wołowina. Jej udział w spożyciu mięsa nad Wisłą wynosi ok. 2 proc. – Rynek wołowiny jest mało perspektywiczny – mówi Dariusz Formela.
Jak dodaje, słabiej, niż się można było spodziewać, rozwija się eksport wołowiny na takie rynki jak Turcja. Dlatego też PKM Duda zdecydował się zakończyć produkcję wołowiny w Hucie i szuka chętnych na ten zakład (wartość księgowa to kilka milionów złotych).
http://www.rp.pl/Przemysl-spozywczy/305119887-Wiecej-pieniedzy-w-portfelach-Polakow-moze-zahamowac-ekspansje-drobiu.html
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Będzie boom miażdżycowy, bo nic tak pięknie nie rozwija miażdżycy na diecie mieszanej, jak wieprzowina. Spaść za to może pandemia nowotworów, ale nie moja w tym głowa, tylko Konstantyna i kompanii medycznej ...
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Oni jak PiS, co innego mówią i robią, a co innego jest faktycznie.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale że na takie spędy ludziska się dają namówić! I to w państwie prawa i sprawiedliwości!
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|