Strony: 1 2 [3] 4
|
|
|
Autor
|
Wtek: Trudne początki (Przeczytany 45892 razy)
|
adosb
Go
|
... albo wspomniane piwko
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
No oczywiście.Ja już wspomniałam ,że piwo jest dla osób zdrowych,a nie chorych
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Dodam,jeszcze że piwo jednak przestaje później smakować. Może ludzie na poczatku piją z przyzwyczajenia ,to samo jest z jabłkami itp .
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
M. sokol, rosoły, woda, nisko- lub bezwęglowodanowe płyny (zupy, herbaty, zioła). Prosi się o pomidory, ogórki, cebulę (lub inne cebulowe), chrzan, kapustne, rzepy, rzodkiewki, sałata, seler... Co lubisz. Ja jestem przeciwnikiem chleba z otrębami i orkiszowego i innych glutenowych wynalazków. Do zbóż bezglutenowych mam mniej negatywne nastawienie. Nie polecam ich dorosłym.
|
|
|
|
|
|
|
m.sokol1
Go
|
Dziękuję za rady.Najgorsze jest to ,że jeszcze myślę o słodyczach i owocach.mam nadzieję ,że niedługo przestanę myśleć o jedzeniu. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
adosb
Go
|
Dziękuję za rady.Najgorsze jest to ,że jeszcze myślę o słodyczach i owocach.mam nadzieję ,że niedługo przestanę myśleć o jedzeniu. Pozdrawiam a ja o słodyczach nie przestałem myśleć, przy czym zaznaczam że nawet przed ŻO jadałem ich mało, no chyba że ktoś przede mną postawił, na ŻO zastąpiłem je po prostu słodyczami optymalnymi i moje potrzeby są w tym zakresie zaspokojone z nawiązką, jadam jednak ich mało bo nie chce mi się ich robić
|
|
|
|
|
|
|
m.sokol1
Go
|
Ja na razie próbuję opracowac jakiś jadłospis w miare prosty,z produktów ,które lubię .Duzo czytam na temat Żo i nie mam czasu na przyrządzanie bardziej skomplikowanych potraw.ale jak juz wpadnę w rytm ,sądzę ,że pomyśle nad jakimis smakołykami optymalnymi.Na razie koncentruje sie na mojej dużej nawadze. Mam tez w rodzinie chorego ojca-dializowanego-ale niestety nie sądzę ,ze go przekonam do Żo,a szkoda.
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Dziękuję za rady.Najgorsze jest to ,że jeszcze myślę o słodyczach i owocach.mam nadzieję ,że niedługo przestanę myśleć o jedzeniu. Pozdrawiam A może by tak trufle Daniela? Dobrze rugują ochotę na słodycze. Jak Ci smutno to zjedz czekoladę (z orzechami?). Na DO wszystko się ustabilizule i znika potem ochota na czekoladę. Owoc (jak jestes młoda) też poprawia nastrój. Się nie przejmuj . Najważniejsze jest wsparcie. Szukaj go. Jak go nie ma zostaje ... przyroda, spacer, sport, ksiązka - to co sprawia radość.
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Przeczytaj ostatnie posty Hana - proponuje bardzo proste i dobre posilki.
|
|
|
|
|
|
|
m.sokol1
Go
|
CZytam wszystkie nowe posty.Hana wybrała dobre proste produkty ,które lubie.Czy stosunek 100 g B-150 g T-i 50 g W bedzie dla mnie odpowiedni?? Aktualna waga 82 ,wzrost 168 ,chce dojśc do wagi 65 kg
|
|
|
|
|
|
|
martyna opty
Go
|
bardzo prosze o odpowiedź czy dopuszczalna jest aby zjeśc chociaż dwie kostki pełnomlecznej czekolady dziennie?jestem też ciekawa czy w miare upływu stosowania żo apetyt na słodycze zanika?mam takie dni że nie czuje w ogule ochoty na słodycze a czasem jest taki dzień że w mojej głowie "siedzi"myśl żeby zjeśc batonika i cały dzień ze sobą walcze żeby tego nie zrobic czuje sie wtedy jak narkoman na głodzie
|
|
|
|
|
|
|
martyna opty
Go
|
obecnie jestem na etapie kiedy często muszę walczyc ze sobą z pokusami, to ciężka walka ale mam silną wole.Kiedy jest mi ciężko i mam ochote zjeśc coś niedozwolonego wtedy biore do ręki książkę dr.Kwaśniewskiego i setny raz ją czytam i uwierzcie że przechodzi.Wiem że początki są zawsze trudne,mam znajomego który na diecie jest już 5 lat i dzięki temu że go znam wiem że można pokonac pokusy.
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
bardzo prosze o odpowiedź czy dopuszczalna jest aby zjeśc chociaż dwie kostki pełnomlecznej czekolady dziennie?jestem też ciekawa czy w miare upływu stosowania żo apetyt na słodycze zanika?mam takie dni że nie czuje w ogule ochoty na słodycze a czasem jest taki dzień że w mojej głowie "siedzi"myśl żeby zjeśc batonika i cały dzień ze sobą walcze żeby tego nie zrobic czuje sie wtedy jak narkoman na głodzie
odp.znajdziesz w postach LEKARKI,jak wyzej
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
M.sokol1, B - z jaj - ok. 4 jaja/8 żółtek; jak zjesz wiecej/mniej - nie ma sprawy. T - ok 90g/dobę; jak zjesz więcej - najwyżej będziesz wolniej chudła. W - ok. 50g/dobę (pomidory, ogórki, sałata, cebula, kapustne, seler, rzepa, cukinia, ziemniak) .
Na zachcianki mam sok pomidorowy, kiszonki, łyżeczkę smalcu ze skwarkami, ogórka zielonego...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
Dlatego ludzie w totka grają, ino "większa" większość za krótko żyje.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|