teri
Go
|
proszę forumowiczów o wypowiedzi na temat nietrzymania moczu u kobiet po menopauzie . To bardzo wstydliwy i jednocześnie utrudniający życie problem . Czy żywienie optymalne jest w stanie coś poprawić w tej dolegliwości ?
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Poprawić na pewno tak, a nawet całkowicie wyleczyć. Wiem to z doświadczenia więc nie są to puste słowa.
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
... Czy żywienie optymalne jest w stanie coś poprawić w tej dolegliwości ?...
Prawidlowa odpowiedz na to pytanie brzmi: TAK Podstawowy jednak warunek to koniecznosc oplacenia dobrego lekarza, ktory odpowiednio pomoze zastosowac DO W innym wypadku, jest bardzo prawdopodobne, pogorszenie stanu zdrowia
|
|
|
|
|
|
|
teri
Go
|
Halino, bardzo dziękuję za odpowiedz. Zrozumiałam ,że wiesz na ten temat sporo i może doradzisz coś więcej . Co do nastepnej opinii to myślę , że na razie sama spróbuję stosować DO bez opłacania lekarza optymalnego , którego zresztą nie mam w pobliżu . Mam nadzieję , że może na forum wypowie się lekarz, o co bardzo proszę .
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
Zrób serie prądów selektywnych /SVU/-pomogą napewno!!!
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Jeżeli doskwiera Ci tylko nietrzymanie moczu to po trzech mies. DO zastosuj prądy selektywne jak wyżej w poście. Czytaj JK i jedz jak Bóg przykazał, a wkrótce zapomnisz, że coś Ci dolegało.
|
|
|
|
|
|
|
teri
Go
|
Mam jeszcze dwa pytania . 1. Czy badanie urodynamiczne , na które mam skierowanie , ale jeszcze go nie zrobiłam pomoże lepiej zdiagnozować owo nietrzymanie moczu , czy może go lepiej wcale nie robić , bo sobie bardziej zaszkodzę ? 2. Czy lek o nazwie "Ovestin" w postaci globulek dopochwowych jest tu pomocny ? Jeżeli jakiś lekarz czytający to forum zechce mi odpowiedzieć , to z góry dziękuję .
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Badania raczej nie szkodzą. Są pomocne. Ovestin pomaga na suchość w pochwie. Nie masz nadwagi?
|
|
|
|
|
|
|
teri
Go
|
Dziękuję za szybką odpowiedz . Rozumiem ,że należy zrobić to badanie . Tak , mam nadwagę -( 80kg przy wzroście 169 ) . Zawsze byłam szczupła , ale od dwóch lat odkąd zaczęła się menopauza nie mogę utrzymać prawidłowej wagi . Jak stosować DO aby szybko schudnąc ? Poza tym cierpię na migrenę od wielu lat .
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
By zaradzić obu problemom wolę zalecać jadanie produktów mlecznych tylko 1 x w tygodniu. Na tej poradzie chudnie się i migrena staje się wspomnieniem . Dalej proszę stosować Dietę Optymalną, jednak T - (głównie smalec) ok. 1,5g/kg/dobę.
|
|
|
|
|
|
|
|