Mike
Go
|
pod wplywem przeczytanego dzis artykuliku chcialbym zaczac nowy temat, mam nadzieje ze sie przyjmie choc byc moze jego miejsce w innym dziale jest a co chodzi? najpierw rzeczony artykul, a pozniej sami zrozumiecie "Zdrowy jak Masaj" Świetne zdrowie Masajow tlumaczono dotychczas tajemniczym genetycznym przystosowaniem ktore chroni tych ludzi przed chorobami serca. I mimo fatalnej diety skladajacej sie niemal wylacznie z miesa i tlustego mleka. Badania przeprowadzone w Tanzanii przez naukowcow ze szewdzkiego Karolinska Institutet obalaja te teze. Masajowie zawdzieczaja zdrowie wylacznie duzej aktywnosci fizycznej. Dzieki niej sa bardzo szczupli maja niskie cisnienie i niski poziom cholesterolu." Wprost, nr 31, 3 sierpnia 2008 pewnie kazdy cos fajnego znajdzie
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Masajowie - dumne plemię pasterskie. Każdy kto czytał JK wie czemu zawdzięczają zdrowie i sam dąży do diety pasterskiej. Gdyby jeszcze osiagnąć ich sprawność fizyczną - ach dobrze by to było
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
O jejku! Gdyby tutaj był na forum jakiś wojownik masajski .....
|
|
|
|
|
|
|
Mike
Go
|
jakbys musial spierdzielac przed jakims lwem albo lampartem to tez bylbys sprawny fizycznie ;]
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
jakbys musial spierdzielac przed jakims lwem albo lampartem to tez bylbys sprawny fizycznie ;]
jakby ci kałdun urósł to byś nie spierdzielił
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
(...) Masajowie zawdzieczaja zdrowie wylacznie duzej aktywnosci fizycznej. Dzieki niej sa bardzo szczupli, maja niskie ciśnienie i niski poziom cholesterolu." (...)
Duża aktywność fizyczna, ha, ha, ha. Znaczy pchanie kuli, czy podnoszenie ciężarów w wysokiej kategorii wagowej na olimpiadzie to nie jest aktywność fizyczna, że nie wspomnę o sumo. Ciekawe jakie ciśnienie krwi ma gość, który pada zamroczony trzymaną na ramionach 250kg sztangą, pewnie ze 400. Aktywność fizyczna TAK, ale nie przed, ani nie zamiast prawidłowego odżywiania.
|
|
|
|
|
|
|
zbynek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
Tak, to jest możliwe, trzeba po prostu w dobrym miejscu się urodzić (...) Tak ... najlepiej w miejscu gdzie dziadkowie i rodzice są na ŻO, ale to jeszcze melodia przyszłości.
|
|
|
|
|
|
|
kangur
Go
|
O jejku! Gdyby tutaj był na forum jakiś wojownik masajski .....
Zgodnie z teoria H.Clark dziecko trzymane przez osobe, ktora ona leczy swoimi zabiegami, wyzdrowieje. Jakbysmy mieli tutaj takiego Masaja Kazdy by potzymal go za jaja i bylbysmy zdrowi jak pszczolka Maja.
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
To może już lepiej coś napisz o zdrowiu i diecie aborygenów. Znasz osobiście jakiegoś?
|
|
|
|
|
|
|
kangur
Go
|
To może już lepiej coś napisz o zdrowiu i diecie aborygenów. Znasz osobiście jakiegoś?
Wywolales wilka z lasu. Mam taki watek, ale jescze nie dojrzal. Osobiscie to mnie jeden pytal o ktorej godzinie otwieraja sklep z alkoholem.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Kangur w jakiej części AU mieszkasz? (może już pisałeś,a ja nie przeczytałam)
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
I mimo fatalnej diety skladajacej sie niemal wylacznie z miesa i tlustego mleka....
Tak może było kilkadziesiąt lat temu.Teraz dowożą im cukier i ryż .Może co bardziej biedni Masajowie nie kupują tego,a reszta jak najbardziej.
|
|
|
|
|
|
|
Waldek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
sylwiazłodzi
Go
|
a MYSLAŁAM,ŻE CHODZI O ZEBY JAK PEREŁKI.
Moj Bartek w sierpniu skonczył 6 lat i ma wszystkie jak perełki. mleczne. Już o tym pisałam. Ale mam inne pytanie bo niektórzy mi mówią,że to niedobrze jak dziecko ma długo mleczaki? Jak to jest ?Adminie ty cos kiedyś pisałeś o swoim dziecku ,że był u dentysty i ,że ma takie ładne zęby. Trochę się boję bo dziecko mojej znajomej po tym jak dwie jedynki górne jej wychodziły to powikłanie było takie,że dziecko jest niepełnosprawne po tym umysłowo ciężko.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
a MYSLAŁAM,ŻE CHODZI O ZEBY JAK PEREŁKI.
Moj Bartek w sierpniu skonczył 6 lat i ma wszystkie jak perełki. mleczne.
Sylwia.Moja młodsza córka bedzie miała 7 lat niedługo i dopiero wypadł jej jeden ząbek mleczny.Ma wszystkie zdrowe .
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Starszej córce też pierwszy ząbek wypadł późno,ale muszę napisać,że moim dzieciom też "późno" wyrósł pierwszy ząbek .
|
|
|
|
|
|
|
zenon
Go
|
Ile lat ma twoja cora?
|