Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wtek: Alergie (Przeczytany 14553 razy)
|
MarCia
Go
|
Witam, przeszukałam forum, ale mojego problemu nie znalazłam. Otóż na DO jest obecnie moja mama z bratem. Chciałabym się do nich przyłączyć, lecz mam wielki problem - alergię. Jestem uczulona na praktycznie wszystko - mleko, mięso kurze i wieprzowe, niektóre owoce, żółtko kurze - wiele by wymieniać. Od 17 lat żywię się na sałacie, rzodkiewce, kluskach... Alergia objawia się bardzo różnie: puchnięcie, wysypki, stany poddenerwowania. Nie biorę leków. Mam teraz dylemat, bo obawiam się, że jak zjem coś na co jestem uczulona alergia da po sobie znać.. Słyszałam, że ŻO usówa problem jakim jest alergia, tylko jak uniknąć efektów ubocznych?
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Słyszałam, że ŻO usówa problem jakim jest alergia, tylko jak uniknąć efektów ubocznych?
Mowa o efektach ubocznych ŻO? Jeśli tak, to chciałabyś ich uniknąć?Ja tam nie,bo efektem ubocznym ŻO jest samo zdrowie!
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
tylko jak uniknąć efektów ubocznych?
przede wszystkim przeczytać dowolna książkę doktora Kwaśniewskiego lub przynajmniej zaznajomic się ze stroną http://www.dr-kwasniewski.pl/ . Tak w mega skrócie - ŻO nie jest lekarstwem aby miały się ujawnić jakiekolwiek efekty uboczne to prawidłowy sposób zaopatrywania swój organizm w niezbedne składniki (budulec, energia)
|
|
|
|
|
|
|
Waldek
Go
|
Jestem uczulona na praktycznie wszystko - mleko, mięso kurze i wieprzowe, niektóre owoce, żółtko kurze To pozostaje ci starożytny pierwowzór diety optymalnej "dla kapłanów Izraela". Znanym faktem jest, że baranina jest najmniej alergennym mięsem. Również najzdrowsze w obecnych czasach wątroby, serca czy nerki to z jagnięcia. Co do owoców, mleka i żółtek to marketowy chłam można sobie spokojnie odpuścić, ale spróbój jeszcze wiejskich jaj wybiegowych tzw "zerówek", te nie powinny uczulać.
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Witam, przeszukałam forum, ale mojego problemu nie znalazłam. Otóż na DO jest obecnie moja mama z bratem. Chciałabym się do nich przyłączyć, lecz mam wielki problem - alergię. Jestem uczulona na praktycznie wszystko - mleko, mięso kurze i wieprzowe, niektóre owoce, żółtko kurze - wiele by wymieniać. Od 17 lat żywię się na sałacie, rzodkiewce, kluskach... Alergia objawia się bardzo różnie: puchnięcie, wysypki, stany poddenerwowania. Nie biorę leków. Mam teraz dylemat, bo obawiam się, że jak zjem coś na co jestem uczulona alergia da po sobie znać.. Słyszałam, że ŻO usówa problem jakim jest alergia, tylko jak uniknąć efektów ubocznych?
przede wszystkim zacznij jesc tluszcz,wyrzuc kluchy i inne makarony,naturalnie to wszystko ,co ma w swym skladzie zboza i mleko jak rowniez cytrusy. Jadaj te produkty z listy J.Kwasniewskiego na ktore masz ochote i te ktore lubisz. Jadaj jeden rodzaj bialka na dzien,kazdego dnia inaczej,inne bialko i pamietaj posilek ma smakowac. Alergia minie bezpowrotnie jezeli pozostaniesz na DO. Wiecej znajdziesz tutaj na Forum
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Jadaj jeden rodzaj bialka na dzien,kazdego dnia inaczej,inne bialko i pamietaj posilek ma smakowac.
ja wiem, że to nie do mnie, ale zaintrygowało mnie to mozesz cos wiecej na temat napisać?
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Jadaj jeden rodzaj bialka na dzien,kazdego dnia inaczej,inne bialko i pamietaj posilek ma smakowac.
ja wiem, że to nie do mnie, ale zaintrygowało mnie to mozesz cos wiecej na temat napisać? a co cie interesuje???a najbardziej??
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
a co cie interesuje???a najbardziej?? no te białko co to każdego dnia inne może jakis przykład?
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
a co cie interesuje???a najbardziej?? no te białko co to każdego dnia inne może jakis przykład? masz ochote na jajko to jesz np.jajko z majonezem,a nie smazone na boczku albo na szynce;moze byc jajecznica smazone na sloninie, w innym dniu masz ochote na karkowke,to jadasz tego dnia tylko wieprzowine,boczek,podgardle; masz ochote na ser,to jadasz w tym dniu wszystkie inne produkty,ktore w swym skladzie zawieraja mleko,itd.itp
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
to takiego kotleta mielonego już nie mogę? albo omlecika na masełku ech trudna jest ta dieta
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
to takiego kotleta mielonego już nie mogę? albo omlecika na masełku ech trudna jest ta dieta alez mozesz,jezeli jestes mniej zasmiecony albo nic ci nie dolega. Modyfikacje dotycza tych,ktorzy bedac na diecie nie wyleczyli chorob.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Modyfikacje dotycza tych,ktorzy bedac na diecie nie wyleczyli chorob. biedni Ci wszyscy, którzy nie rozumieją generalnej zasady i głównych zaleceń JK i najgorsze, że to nie jest ich wina! widocznie nie każdemu pisane?
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Znanym faktem jest, że baranina jest najmniej alergennym mięsem. Dokładnie. Słonina też nie powinna Ci krzywdy wyrządzić. Jak tolerujesz boczek, karczek, ziemniaki?
|
|
|
|
|
|
|
Teresz
Go
|
Przy testach z krwi wyszło igg lekko podwyższone na żółtko jaja czyli 10 a norma jest do 8 Czy można dalej normalnie zjadać żółtka na tej diecie?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Takie testy można sobie wsadzić w rabatkę.
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|