Autor
|
Wtek: Wódka, Piwo, Wino (Przeczytany 108187 razy)
|
renia
|
A może by tak się napić?...
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Dlaczego -nie siedze właśnie przy kielonku i srozmyslam o Morgano . cokolwiek by nie myśleć odszedł za wcześnie .
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A może by tak się napić?... Jednak wybrałam inny sposób na poprawę nastroju.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
A może by tak się napić?... Jednak wybrałam inny sposób na poprawę nastroju. Bylas w zlym nastroju? Czy cos sie stalo?
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dodam tylko, że to wszystko przez biegi, żebyś czasami nie miał żadnych wątpliwości.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Dodam tylko, że to wszystko przez biegi, żebyś czasami nie miał żadnych wątpliwości. Okey dokey
|
|
|
|
|
|
|
PanGłodówka
Go
|
Pytanka
Jestem świeży w tym całym ŻO. Może ktoś mi podać wiarygodne dane piwa jasne pełne i wina czerwonego wytrawnego? Moje ulubione trunki 8)ale gdzie nie spojże to co innego piszą. Czy wegiel z piwa lub wina liczy sie do całości BTW ŻO?
Pozdr.
|
|
|
|
|
|
|
daniol
Go
|
mysle ze napewno sie liczy szczegolnie z piwa bo jest tego sporo
|
|
|
|
|
|
|
przemo
Go
|
Pytanka
Jestem świeży w tym całym ŻO. Może ktoś mi podać wiarygodne dane piwa jasne pełne i wina czerwonego wytrawnego? Moje ulubione trunki
Gdy nadużywałem zbóż też lubiałem piwo. Teraz jest dla mnie ochydne, ten słodko-gorzki smak i zapach słodu jęczmiennego.. błeee
|
|
|
|
|
|
|
PanGłodówka
Go
|
Mi nadal smakuje piwo w zasadzie 2 to moge w locie wypić i się elegancko oblizać po spożyciu tegoż trunku. Jednak utrzymac wegle na niskim poziomie pijąc piwo to w zasadzie niemożliwe. Dobrze że jest wino i wódka . Czy te dane są poprawne bo znalazłem wiele sprzecznych. Na 100g Piwo jasne pełne btw 0,1/0,4/4,8 Wino czerwone wytrawne 0/0/0,3 Wódka 0/0/0
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
same %% tez sie wlicza do dziennej dawki W, nie tylko zawartosc W w danym trunku poszukaj sobie, co "toan" pisal na ten temat
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Mi nadal smakuje piwo w zasadzie 2 to moge w locie wypić i się elegancko oblizać po spożyciu tegoż trunku. Jednak utrzymac wegle na niskim poziomie pijąc piwo to w zasadzie niemożliwe. Dobrze że jest wino i wódka . Czy te dane są poprawne bo znalazłem wiele sprzecznych. Na 100g Piwo jasne pełne btw 0,1/0,4/4,8 Wino czerwone wytrawne 0/0/0,3 Wódka 0/0/0 Piwo o zawartosci alkoholu 4,5 % = 2,7 g W w 100 gr. Im wyzsza zawartosc alkoholu tym wieksza ilosc W, co potwierdza teorie, ze w wodce jest duzo weglowodanow. Tu tez zalezy od koloru wodki ; im ciemniejsza tym wiecej weglowodanow. Dla przykladu piwo o zawartosci 7,2 % zawiera okolo 5 gr W w 100 gr. Wino wytrawne to okolo 1,5 gr W w 100 gr. Tu tez zalezy od kategorii wina:wytrawne, wytrawne slodkie i wytrawne polslodkie, im slodsze tym wiecej W. W chwili obecnej sa bardzo popularne cydry ( nie wiem jak po polsku apple cider ). "bardzo zdrowe" tylko, ze w 100 gr jest 8 gr W.
|
|
|
|
|
|
|
|
PanGłodówka
Go
|
Osobiście to można zgłupieć za duża ropzbieżność w tych W. Dwa dni temu kupiłem książke "Księga kalorii i miar" i ona podaje wina czerwone - wytrawne 0,3w, słodkie 8,1, półsłodkie 0,8w, czerwone 0,2 wina białe - wytrawne0,6 półw 3,7, słodkie 5,9, musujace 1,4. Czyli najkorzystniej w wychodzi na czerwonym wytrawnym piwo jasne 3,8, jasne pełne 4,8 ( nie chce mi sie w to wierzyc). Na DD forum ktoś napisał(mam nadzieje że miał sprawdzone zródło) że Lech Premium ma 2,7g W a Debowe Mocne 3,7 (7% alk, 14,5 wag czyli sporo)to gdzie tu te 4,8 Nie rozumiem że podajecie wódka zawiera W jezeli w w/w książce napisane czarno na białym wódka czysta, słodka takze whisky, koniak, brandy i wszedzie same zera. Wielu alkoholików (ja narazie nie jestem w temacie) to typowe szczupaki (chodzi mi o nadużywających wódke nie piwo). Chyba że każdy liczy jak mu pasuje to ja też tak umiem . Ja jak sobie popije wódki to praktycznie waga leci z 2 kilo w dół. Pijąc oczywiście przy kotlecie i innej zagrysce jak dotąd korytkowej . Dlatego wątpie że % powinno się przeliczac dodatkowo na W. Mi się wydaje że alkohol spala nadmiar białka albo W. Nie chce się wymądrzac bo to tylko odczucia z doświadczeń a nie tezy czyms poparte ale ja % napewno nie dolicze do W Piwo to inna bajka nie da się ukryć ma te W jak nic. Mam mały mięsiń piwny to wiem też z doświadczenia. Chociaż nie jestem jak tu wielu pisało o pijących piwo "prostakiem z pod sklepu" LOL
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
wodka nie zawiera weglowodanow, albo inaczej... zawiera "0"g weglowodanow - dla wszystkich ktorzy tak lubia te liczbe w zasadzie to nie rozumiem, po co pytasz, jak nie przyjmujesz do wiadomosci tego co jest napisane czarne na bialym... a raczej czarne na fioletowym najlepiej nie licz, nie pij, i bedziesz szczesliwszy, gwarantowane
|
|
|
|
|
|
|
Waldemar
Go
|
Dlatego wątpie że % powinno się przeliczac dodatkowo na W
Nikt nie odpowiada bo tego tematu nie rozumie. Alkohol to trucizna niszcząca organizm. Ktoś kto pije to chory człowiek jest. Lepiej codziennie pić śmietanę.
|
|
|
|
|
|
|
Chcębyćzdrowy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
PanGłodówka
Go
|
Nie chce się stać jakimś przodownikiem % ale to jest tego tego typu temat "Wódka, Piwo, Wino" . Dlatego dyskutuje się Panie Waldku o gorzale winie itd.. itp.. a nie o śmietanie. Jak Pan nie chce to nie a ja np tak. Można tu pisać żle dobrze siak w spak byle odnośnie tematu. Tak to bywa na forach. Jak będe w temacie śmietany to też się zastanowie czy jest zdrowa np lekarze twierdzą że jest nie zdrowa i co. Ale to temat o śmietanie. Tyle plusów co minusów odnośnie śmietany jak to w życiu http://zdrowie.med.pl/alkohol/alk_01.html
|
|
|
|
|
|
|
|
|