forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.
2024-04-29, 07:32:14

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.
660611 wiadomości w 4059 wątkach; wysłane przez 27 użytkowników
Najnowszy użytkownik: startom
* Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Dieta Optymalna
| | |-+  Do p. dr Ewy
« poprzedni następny »
Strony: 1 2 [3] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Do p. dr Ewy  (Przeczytany 21536 razy)
adam319
Gość


Email
Odp: Do p. dr Ewy
« Odpowiedz #40 : 2008-09-04, 15:58:39 »

http://pl.wikipedia.org/wiki/Serwatka
Cytuj
Serwatka - ciecz prawie klarowna, będąca pozostałością po całkowitym ścięciu mleka krowiego. Zawiera do 5% laktozy, do 1% białka i do 0,5% tłuszczu

Jeśli twoja serwatka zawiera więcej białka niĹź laktozy to nie jest to serwatka tylko białko serwatkowe w proszku – odĹźywka dla kulturystĂłw.

To może już lepiej kupić laktozę w proszku?
Cool
Zapisane
Edyta
Gość


Email
Odp: Do p. dr Ewy
« Odpowiedz #41 : 2008-09-04, 16:45:44 »

Moze kangur chce zostać kulturystą?Kto wie....
Zapisane
Teresa Stachurska
Gość


Email
Odp: Do p. dr Ewy
« Odpowiedz #42 : 2008-09-04, 21:13:30 »


... Owoce to dopiero są zarobaczone, wystarczy potrzymać je kilka dni w ciepłym miejscu pod przykryciem i zobaczyć co wyleci. Podobno to właśnie jaja owadów zawarte w owocach utrzymują wegetarian nietabletkowych przy życiu, jako jedyne dla nich źródło witaminy B12...



Teza może ryzykowna? Np z cukru nic nie wyleci, ale znajdą się poza owocami i inne zagrożone żyjątkami produkty...
Zapisane
Teresa Stachurska
Gość


Email
Odp: Do p. dr Ewy
« Odpowiedz #43 : 2008-09-04, 21:19:14 »

to nie macie serwatki w stanie naturalnym??
serwatke mozna chyba tylko wypic albo dodac do nalesnikow,albo do sernika,albo namoczyc w niej mieso,by skruszalo albo nalac do kapieli Razz
Syriusz moze miec z wlasnych krowek, a ja bardzo tesknilem za swieza serwartka i znalazlem tylko te wproszku. Nie ma smaku prawdziwej swiezej serwatki. A taka mam ochote na maslanke , albo serwatke.
Maslanke probowalem kiedys pic. Ale to pomyje a nie maslanka. Serwatki w zadnym sklepie nie znalazlem. Pamietam w PRL-u jakas mleczarnia wylala serwatke do strumyka, trujac wszyskie ryby i nie tylko. Podobno zostala ukarana. Ale to bylo przelozenie pieniedzy z prawej kieszeni do lewej.


O maślankę łatwo. Jeśli jest do kupienia śmietana to po zrobieniu z niej masła pozostanie maślanka. Ze śmietany można też zrobić w domu z użyciem odrobiny kwasku cytrynowego mascarpone.
Zapisane
Strony: 1 2 [3] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Działające na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.025 sekund z 19 zapytaniami.