forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.
2024-04-19, 03:58:04

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.
659784 wiadomości w 4058 wątkach; wysłane przez 27 użytkowników
Najnowszy użytkownik: startom
* Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Ĺťywienie Optymalne
| | |-+  Ajerkoniak, Advocaat, Adwokat,
« poprzedni następny »
Strony: 1 [2] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Ajerkoniak, Advocaat, Adwokat,  (Przeczytany 28218 razy)
maf
Gość


Email
Odp: Ajerkoniak, Advocaat, Adwokat,
« Odpowiedz #20 : 2008-08-19, 16:30:27 »

Witam serdecznie, co do ajerkoniaku to mam taki przepis dla tych, co mogą jeść pr.mleczne.Ajerkoniak ten po wykonaniu schładza się w zamrażalniku i można go potem jeść łyżeczką jak masełko.

Składniki: 100 ml spirytusu
                 5 żółtek
                 3 łyĹźeczki cukru pudru
                 5 g cukier waniliowy
              250 ml śmietany 30%
Można wykonać go sposobem Teresy Stachurskiej.Ja nie ubijam żółtek na parze ani w wysokiej temperaturze tylko wszystkie składniki mieszam w shakerze, a następnie schładzam.Jest pyszny jak ma się czasem na takie coś ochotę ale uwaga: po jednej łyżeczce już kręci się w głowie Very Happy Pozdrawiam.
Witam
ostatnio "odkurzylem" moje nagrania video. Mam m.inn. wyklad prof. Trziszki.
Podal przepis na ajerkoniak. /wlasciwie przepis "skad wziasc najlepiejj przyswajalne wapno".
Otorz najlepsze wapno jest podobno w skorupkach jaj.
Przepis /bez proporcji, trzeba wykombinowac/
Jaja w skorupkach zalac sokiem z cytryny, gdy skorupki sie rozpuszcza, dodac pozostale skladniki do ajerkoniaku/mowil o miodzie/, spirytus itd. i zmiksowac. Wydaje mi sie, ze mozna dodac te skladniki co podala Krystyna. W tym przepisie chodzi o latwo przyswajalne wapno.
Pozdrawiam
maf
Zapisane
Gwidon
Gość


Email
Odp: Ajerkoniak, Advocaat, Adwokat,
« Odpowiedz #21 : 2008-10-31, 11:01:37 »


halo !  zna  ktos  jeszcze  jakis  przepis  na   optymalny w  miare  ajerkoniak  albo   kakalowke ?
Zapisane
Strony: 1 [2] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Działające na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.023 sekund z 19 zapytaniami.