Strony: 1 [2] 3 4
|
|
|
Autor
|
Wtek: UWAGA PILNE. Mleko i jego prztwory (Przeczytany 236321 razy)
|
zenon
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Ruler
Go
|
Ja już od dawna jak ktoś mi stara się zamydlać na temat tego jakie to mleko jest dobre mam jedną odpowiedź, MLEKO JEST DOBRE DLA CIELĄT!
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
Ja już od dawna jak ktoś mi stara się zamydlać na temat tego jakie to mleko jest dobre mam jedną odpowiedź, MLEKO JEST DOBRE DLA CIELĄT!
jesteś miszka w błędzie to w kartonie nawet dla cieląt jest szkodliwe
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
To jest takie..."naiwne gadanie"
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
mleko jako bezjądrzasty przesącz surowiczy jest najlepszym "półproduktem" dla "niebieskookich" z wyjątkiem żółtek, szpiku, podrobów, wodnych wyciągów mięsnych i wieprzowiny z rusztu!
Mleko to „półprodukt” bo nie ma dobrych proporcji, jest za słodkie i zawiera nie najlepszej jakości białko. Co jednak powinno w nim interesować to tłuszcz mleczny (masło).Pomiędzy masłem, a tłuszczem kokosowym czy oliwą z oliwek jest potężna różnica oczywiście na korzyść masła. Masło nie nadaje się jednak do smażenia, jak smażyć to tylko w oparciu o tłuszcz wieprzowy. Masło można dodać do gotowej już potrawy.
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
Masło jest w sensie potrzeb ludzkiego organizmu koncentratem odżywczym (w przeciwieństwie do smalcu, który można uważać za czyste paliwo) więc należy go używać nie na siłę tylko ze smakiem. Masło szybko i znacząco poprawia widocznie stan skóry i oczu. (to tak na wszelki wypadek gdyby ktoś zechciał się wczuwać czy mu lepiej czy gorzej po maśle). Jeśli chodzi o mnie to na dwa tygodnie używam 200g masła i 500g śmietany 30%. Z tym, że nie codziennie po troszeczku, a raczej są to takie mleczne dwa dni. Nie jest to efekt stosowania zasad „rotacji”, po prostu uważam, że organizm powinien zgłosić zapotrzebowanie na dany składnik, po czym zapotrzebowanie powinno być w pełni zaspokojone. Zwiększa to stabilność ustroju, czyli zdolność do opierania się siłą chcącym go wytrącić trwale z równowagi metabolicznej (czyli w sumie zabić).
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
(to tak na wszelki wypadek gdyby ktoś zechciał się wczuwać czy mu lepiej czy gorzej po maśle).
Misiek więc muszę poprawić.Gdy odczuwamy jakiś dyskomfort ze strony skóry oraz oczy nie widzą tak ostro i nieco pobolewają to szybko działającym środkiem może być w tym wypadku masło lub śmietana. Warto spożyć w ciągu jednego dnia powiedzmy 150g masła w formie dodatku do gniecionych ziemniaków lub kalafiora, śmietanę można po prostu wypić tak jak jest lub stosować ją razem z przegotowaną gorącą wodą tworząc jakby mleko do bezpośredniego spożycia. Do smaku można dorzucić dosłownie parę ziarenek kawy rozpuszczalnej. Tak napełniony w ciągu jednego dnia tłuszczem maślanym organizm, ma go dosyć na przynajmniej tydzień, a my możemy się cieszyć poprawą stanu skóry i oczu. Nic nie stoi na jednak na przeszkodzie codziennemu spożywaniu wrzątku ze śmietanką, jako napoju który ma szansę zastąpić i kawę i rosół z proszku czy kostki.
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
... Misiek więc muszę poprawić.... Wyobrazilem sobie cala "ceremonie" przygotowywana przez "mlotkowego"i nastepujacy po niej "proces wczuwania"i o malo nie dostalem "arytmii" ze smiechu.!!! Adam, Twoje posty sa coraz bardziej "rozweselajace"
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Chłopak nareszcie się trochę "wyluzował"
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
Wyobrazilem sobie cala "ceremonie" przygotowywana przez "mlotkowego"i nastepujacy po niej "proces wczuwania"i o malo nie dostalem "arytmii" ze smiechu.!!! To, rzeczywiście zabawne jeśli potraktować w takim właśnie ujęciu. Ja mam raczej przed oczami gościa co waży żółtka, masło i mięso i cierpi głód. „Wczuwanie” jest chore jeśli odbywa się podobnie jak wróżenie z fusów. Należy jednak pamiętać, że są też mierzalne reakcje organizmu takie jak ostrość widzenia, wilgotność rogówki, ciśnienie krwi, częstotliwość oddechów, wilgotność skóry, szybkość gojenia się !przypadkowych! zadrapań, występujące zmiany na skórze, bolesność czy to stawów, czy mięśni, czy organów wewnętrznych. I takie to właśnie sygnały warto brać pod uwagę oceniając, czy posiłek zdał egzamin czy nie. Organizm daje wyraźne sygnały co mu jest potrzebne i należy na nie reagować zaspokajając zapotrzebowanie. Niestety „ceremoniał” przygotowania skomplikowanych posiłków powoduje taką różnorodność w przewodzie pokarmowym, że próby wyciągnięcia konstruktywnych wniosków skazane są na niepowodzenie. Ja to zwykle robię tak:U „pacjenta” występuje wysokie ciśnienie krwi, pacjent chce sięgnąć po leki, ja mówię, że wysokie ciśnienie nie jest po to by sięgać po leki tylko po to by zaopatrzyć tkanki organizmu w potrzebne składniki, i że pewnie występuje dlatego, że aktualnie krew jest w nie bardzo uboga. Zalecam zmierzenie ciśnienia, następnie podaję tłusty wywar z mięsa z żółtkami. Po 30 minutach „pacjent” mierzy ciśnienie po raz kolejny i jest zdziwiony, że ciśnienie spadło bez pomocy lekarstw. Formułuję wniosek, że zamiast się truć, rozszerzać lekami tętnice czy ogłupiać serce wystarczy po prostu zadbać o zaopatrzenie organizmu we właściwe pożywienie. A czy „pacjent” następnym razem sięgnie po leki, czy jedzenie to już jego wybór. No a teraz czekam na satyryczny komentarz Grizzly’ego.
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
Masło jest w sensie potrzeb ludzkiego organizmu koncentratem odżywczym Jeśli chodzi o mnie to na dwa tygodnie używam 200g masła i 500g śmietany 30%. Z tym, że nie codziennie po troszeczku, a raczej są to takie mleczne dwa dni. Nie jest to efekt stosowania zasad „rotacji”, po prostu uważam, że organizm powinien zgłosić zapotrzebowanie na dany składnik, po czym zapotrzebowanie powinno być w pełni zaspokojone. Zwiększa to stabilność ustroju, czyli zdolność do opierania się siłą chcącym go wytrącić trwale z równowagi metabolicznej (czyli w sumie zabić). no to ja wymiękam nie zawsze mi wystarcza 2l śmietany i 2 kostki masła na tydzień
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
no to ja wymiękam nie zawsze mi wystarcza 2l śmietany i 2 kostki masła na tydzień
Zdarza się, że kupię 4 kostki masła i po tygodniu już ich nie ma, ale wtedy to mam go serdecznie dosyć na dłużej niż dwa tygodnie. „Nadmiar” masła to „odczuwam” poza niechęcią do niego jako nie tyle ból głowy co odczucie napięcia i w oczach i w głowie – to tak, żeby fachowcy od odczuć mieli co obśmiać. No i smalec / słonina to wychodzi taniej niż masło / śmietana.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Zdarza się, że kupię 4 kostki masła i po tygodniu już ich nie ma
Czy nie jest przypadkiem tak,ze bierzesz kostkę masła w rękę i ją zajadasz pisząc posty? PS.Przypuszczam,że to uczucie napięcia w oczach i głowie,to od nauki "pisma obrazkowego" . Za bardzo się wczuwasz
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
No i smalec / słonina to wychodzi taniej niż masło / śmietana. Wiedziałam ,że Tobie najbardziej zależy na tanim jedzeniu.To dlatego w Chinach odżywiałeś się tanimi jugurtami
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
No coz wspolczuje wszystkim moim rodakom mieszkajacym w Polsce. Ja wiem, ze nie bede musial "trzepac" masla ani tez sam doic na polu przypadkiem pasane krowy. Dzieki bogu Dania jest pod wzgledem norm, podejrzewam, ze jednym z najrygorystyczniejszych krajow, nie boje sie uzyc slowa: SWIATA. Dlatego maslo, sery, smietana tu sa najlepszej jakosci.
Ostatnio kupilem ser, zolty, o zawartosci 38 % tluszczu. W Polsce nie moglem znalesc smietany kwasnej powyzej 30 % !!!!!!
WSzystko jest oszukane, wyjalowione.......podobne do rzadu!!!!
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
No coz wspolczuje wszystkim moim rodakom mieszkajacym w Polsce.
ło jejj, aż strach sie bać ps duńskie krowy nie są unijne? ile razy do roku widzą pastwisko?
|
|
|
|
|
|
|
kangur
Go
|
„Wczuwanie” jest chore jeśli odbywa się podobnie jak wróżenie z fusów.
Należy jednak pamiętać, że są też mierzalne reakcje organizmu takie jak ostrość widzenia, wilgotność rogówki, ciśnienie krwi, częstotliwość oddechów, wilgotność skóry, szybkość gojenia się !przypadkowych! zadrapań, występujące zmiany na skórze, bolesność czy to stawów, czy mięśni, czy organów wewnętrznych. I takie to właśnie sygnały warto brać pod uwagę oceniając, czy posiłek zdał egzamin czy nie.
Organizm daje wyraźne sygnały co mu jest potrzebne i należy na nie reagować zaspokajając zapotrzebowanie. Niestety „ceremoniał” przygotowania skomplikowanych posiłków powoduje taką różnorodność w przewodzie pokarmowym, że próby wyciągnięcia konstruktywnych wniosków skazane są na niepowodzenie.
Ja to zwykle robię tak: U „pacjenta” występuje wysokie ciśnienie krwi, pacjent chce sięgnąć po leki, ja mówię, że wysokie ciśnienie nie jest po to by sięgać po leki tylko po to by zaopatrzyć tkanki organizmu w potrzebne składniki, i że pewnie występuje dlatego, że aktualnie krew jest w nie bardzo uboga.
Zalecam zmierzenie ciśnienia, następnie podaję tłusty wywar z mięsa z żółtkami. Po 30 minutach „pacjent” mierzy ciśnienie po raz kolejny i jest zdziwiony, że ciśnienie spadło bez pomocy lekarstw. Formułuję wniosek, że zamiast się truć, rozszerzać lekami tętnice czy ogłupiać serce wystarczy po prostu zadbać o zaopatrzenie organizmu we właściwe pożywienie.
A czy „pacjent” następnym razem sięgnie po leki, czy jedzenie to już jego wybór.
Adampio! Czy domyslasz sie dlaczego masz pic sok pomidorowy przed plywaniem?
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
smalec kupiłam w batonie -7,80 za kilogram słonina dzisiaj -6,80 za kilogram . chyba ludzie olali oleje Ciężko będzie smalcojadom Adam -dzięki ,ze o maśle tak dokładnie opisałeś ,bo w zasadzie traktowałam go na równi ze smalcem Patrzałki, zawodzą ale to chyba od długiego przesiadywania nockami przed monitorkiem.
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
No coz wspolczuje wszystkim moim rodakom mieszkajacym w Polsce. Ja wiem, ze nie bede musial "trzepac" masla ani tez sam doic na polu przypadkiem pasane krowy. Dzieki bogu Dania jest pod wzgledem norm, podejrzewam, ze jednym z najrygorystyczniejszych krajow, nie boje sie uzyc slowa: SWIATA. Dlatego maslo, sery, smietana tu sa najlepszej jakosci.
Ostatnio kupilem ser, zolty, o zawartosci 38 % tluszczu. W Polsce nie moglem znalesc smietany kwasnej powyzej 30 % !!!!!!
slabo szukales Jestem zachwycona mozliwoscia zakupu roznorodnych i tlustych smietan,tlustych serow i masla. Kupowalam nawet wiejskie jajka,wystawiane na sprzedaz bezposrednio przed domostwem.
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: 1 [2] 3 4
|
|
|