Strony: 1 2 [3] 4
|
|
|
Autor
|
Wtek: UWAGA PILNE. Mleko i jego prztwory (Przeczytany 236316 razy)
|
kodar
Go
|
Cudna nasza Polska cala
|
|
|
|
|
|
|
evosonic
Go
|
No coz wspolczuje wszystkim moim rodakom mieszkajacym w Polsce. Ja wiem, ze nie bede musial "trzepac" masla ani tez sam doic na polu przypadkiem pasane krowy. Dzieki bogu Dania jest pod wzgledem norm, podejrzewam, ze jednym z najrygorystyczniejszych krajow, nie boje sie uzyc slowa: SWIATA. Dlatego maslo, sery, smietana tu sa najlepszej jakosci.
Ostatnio kupilem ser, zolty, o zawartosci 38 % tluszczu. W Polsce nie moglem znalesc smietany kwasnej powyzej 30 % !!!!!!
WSzystko jest oszukane, wyjalowione.......podobne do rzadu!!!!
http://www.osm.sanok.pl/index.php?id=17 i nie tylko ...... ps. nie znajdziesz
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
afmfo
Go
|
Nie ma już dobrej śmietany. Ta z Piątnicy 36% też ma zagęstnik. Nie dość, że w śmietanie jest chemia to jeszcze ma zapach jogurtu. Masło też nie wiadomo co zawiera. Ile w nim margaryny? Co innego piszą a co innego sprzedają. Bezpieczniej jest jeść tego nie za wiele. Oj nikogo nie obchodzi, że sprzedaje truciznę byle zarobić.
|
|
|
|
|
|
|
kangur
Go
|
Nie ma już dobrej śmietany. Ta z Piątnicy 36% też ma zagęstnik. Nie dość, że w śmietanie jest chemia to jeszcze ma zapach jogurtu. Masło też nie wiadomo co zawiera. Ile w nim margaryny? Co innego piszą a co innego sprzedają. Bezpieczniej jest jeść tego nie za wiele. Oj nikogo nie obchodzi, że sprzedaje truciznę byle zarobić.
Afmfo czy ty masz kota?
|
|
|
|
|
|
|
evosonic
Go
|
problem przeczytac opakowanie ?
|
|
|
|
|
|
|
afmfo
Go
|
Afmfo czy ty masz kota? To na zdjęciu to królik baran.
|
|
|
|
|
|
|
afmfo
Go
|
problem przeczytac opakowanie ? No właśnie czytam opakowania i stwierdzam, że nie ma już dobrej śmietany.
|
|
|
|
|
|
|
evosonic
Go
|
problem przeczytac opakowanie ? No właśnie czytam opakowania i stwierdzam, że nie ma już dobrej śmietany. bylo o masle opakowanie moze cos udawac ... opis produktu chyba nie
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
To na zdjęciu to królik baran. też mamy baranka
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
problem przeczytac opakowanie ? Na opakowaniu nie pisze czym jest uzdatniane -Ja miałam teraz z Lidla promocyjne [Pilos] Nie da sie go zjeśc ze względu na zapach nafty ,czy rozpuszczalnika . Może feralna seria -ale już wiem ,ze tego prawdziwego masła już nie kupie.
|
|
|
|
|
|
|
afmfo
Go
|
Jeśli chodzi o masło to ja kieruję sie ceną. Na opakowaniu często nie piszą, że jest dodatek olejów. Stwierdziłam, że tanie masło to spewnością nie masło. Kiedys te podruby były tylko w marketach a teraz są wszędzie. Nie ma pewności czy te droższe też nie mieszane. No cóż takie czasy, mleczarnie muszą wyjść na swoje.
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
sylwiazłodzi
Go
|
Jako tako w tłumaczeniu w PL przez google też zrozumiałam. Super. Fajnie ,że coś ktoś zauważył.
|
|
|
|
|
|
|
sylwiazłodzi
Go
|
O ile dobrze zrozumiałam bo na końcu stoi coś o małej ilości tłuszczu ale może to jest negacja tych produktów jako złych, trochę fiskuje tłumaczenie ,więc mogę się domyslać.
|
|
|
|
|
|
|
Flawia
Go
|
a ja ostatnio kupowałam bitą śmietanę w sprayu, szukałam info, która najtłustsza i wiecie co? Połowa sprayów w hipermarkecie miała napis "Uwaga, to nie jest produkt mleczny" i faktycznie, były to mieszanki oleju roślinnego z cukrem.... A wszystkie kremy orzechowe też okazały się mieszaniną cukru i oleju roślinnego. I pomyśleć że wegetarianie są z siebie dumni jak to zjedzą....
|
|
|
|
|
|
|
aga
Go
|
Najlepsze są mleczarnie regionalne,mniejsze tam jest jeszcze mniej konserwantów.
|
|
|
|
|
|
|
adamel
Go
|
Nie dajmy się zwariować! Ostatnio wszedłem do sklepu z tzw "zdrową żywnością"( kiełki, miody i inne takie), rozglądam się i widzę drugą część z wielką chłodziarką, a tam jajka z gospodarstwa ekologicznego, masło tradycyjnie wyrabiane (kupiłem, chociaż 200 gr- 8,50) - spróbowałem - smakowało jak swojskie, Które kupuję na targu "u baby"( ale tu płacę 4,50 za 250 gr. Na koniec jednak "pogrążę" Adampio - śmietana 40% tłuszczu ( w tym ekologicznym sklepie), bez zagęstników, z krótkim okresem ważności, no i super w smaku. Proponuję więc szukać w tego typu sklepach, jeżeli komuś zależy na czystych produktach
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Adamel, mnie to juz w Polsce nic nie zaskoczy. Natomiast powiem Ci, tak w zaufaniu, ze owcze, ale na prawde owcze odserwatkowane mleko ma ponad 50%. Tu wystarczy znalesc kogos kto ma owce, albo lepiej kozy, kupic albo dostac od nich za darmo mleko, podgrzac na wolnym ogniu, z czego doestaniesz ser najlepszej jakosci i "wupti" masz twarog-palce lizac z zawartoscia T okolo 50 %.
Ale proba byla dobra.
Ja "zjadlek zeby" na tym.
|
|
|
|
|
|
|
dejzi9
Go
|
co do mnie nie mam zamiaru rezygnować z mleka o nie!!!!!!!!!!!!!!!!! owszem nie kupuję tego syfu ze sklepu'
biorę czyste kremowe mleko od mleczarza (i pijęje na surowo oczywiście ;] ) BEZ PORÓWNANIA Z TYMI ZE SKLEPU !! a poza tym mleko to bardzo dobre źródło wapnia bardzo potrzebnego naszym kościom
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: 1 2 [3] 4
|
|
|