Autor
|
Wtek: Psiankowate (Przeczytany 180699 razy)
|
adampio
Go
|
ja dziś zas.pokoiłam chęć na słodkości marchewką na gęsto do mielonego. Dawno jej takiej nie jadłam. Jesienią kiedy są wykopki jest najsmaczniejsza . Co do tematu ,być może że psiankowate wypłukują wańpń z zębów i kości. Ale nie u mnie całe życie jadłam dośc dużo ziemniaków i uwielbiam pomidory .Robiłam kiedys badanie na gęstośc kości. Pani powiedziała mi że tego składnika w kościach mam za dużo . Pytam i co dalej ?. Kazała mi iśc do lekarza ponieważ przy takim wyniku w przyszłosci ,kości moje mogą się deformować. Oprócz małego haluksa w jednej nodze ,nie mam nic poza tym . Mam 55 lat i brakuje mi tylko 3 zęby , a palce dłoni mam bardzo proste. Także nie zawsze jest tak jak piszą Myślę że wszystko zależy od tego jak człowiek się żywi ,i jak wchłania organizm. Mimo tego że przez całe życie żywiłam się pastwiskowo to dbałam też o podaż białka. Bo bardzo rzadko miałam jakiekolwiek zachcianki. Nie licząc czterech ciąż. pozdrawiam wszystkich
U nie podobnie....ziemniaki kocham w kazdej postaci a pomidory uwielbiam. Kazdego ranka pije zmiksowana puzke pomidorowa...tzn sam miksuje zawartosc puszki 350 ml. Moze i psiankowate wyplukuja ....ale co nie wyplukuje. Nalezy tez zwrocic uwage na to, ze w pomidorach jest duzo cennego potasu, bez ktorego tez nie mozna zyc. Ja nauczylem sie brac pod uwage zachcianki organizmu...."prosi" o ziemniaki to dostaje ziemniaki, chce nalesnika...dostaje nalesnika, nie chce smietany... to jej nie dostanie itd. Oczywisci caly czas biorac pod uwage BTW. Ciastek/sta bie jem, maki nie znam.....rotuje naturalnie (sluchajc podszeptow), uprawiam sport, mam sie dobrze....
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Go
|
W tej chwili bym zjadła słodkie lukrowane pieniczki, które kupiłam na wszelki wypadek, jak ktoś przyjdzie na kawę. Najchętniej wszystkie. I to jest jeden z podstawowych bledow "naszego zywienia"--kupujemy "niejadalne produkty" z masla o Kims --a zjadamy same, bo sa w domu, pod reka, bo nas "ciagnie"--reakcja lancuchowa--pozwole sobie --zjem tylko jeden--przeciez nie zaszkodzi--A WLASNIE, ZE ZASZKODZI --bo cukier dziala jak narkotyk--troszke, duzo, wiecej, jeszcze wiecej .... .
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Dlatego ,gdy moim dzieciom kiedyś chciało się "słodkiego" i jak słyszałam ,żebym im to dała,bo ich organizm tego potrzebuje to szlag mnie trafiał. to pytanie słyszę codziennie "Mamuś, czy mogę coś słodkiego?" i nie ma problemu, (dzieci potrzebują cukrów prostych) czemu nie? Bo... w naszym domu panuje pełna wolność i każdy sam może sobie wybrać z tej tabelki http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=76 to na co ma ochotę do syta Jako uzupełnienie menu jadalnego mogą być przeróżne śmieci (zachciewajki), z których energia w ogólnym bilansie nie przekracza 10%. No, ale kto by tam liczył? Ja nie liczę - nawet nie wiem o co chodzi
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Najgorzej jest jak chowa się przed dziećmi słodycze.Wtedy jak znajda to zjadłyby wszystkie,bo wiedzą ,że może im to zostac odebrane-tak robią w domach moich znajomych. U mnie w domu też są słodycze,może to za duzo powiedziane,ale jakas zawsze czekolada z orzechami,śliwki w czekoladzie,marcepanki -oczywiscie nie stosy. Leży to wszystko w kuchni na widoku i od czasu do czasu ktoś "skubnie" trochę -może to leżeć o leżeć i nikt tego nie dotyka. Ostatnio dzieci jak zaczęły chodzić na basen to miały apetyt na więcej jajek w postaci omletów-nie jadły słodyczy chyba ze dwa tygodnie-wczoraj się upomniały -to zjadły parę tych śliwek w czekoladzie.
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Bo ja własnie nasmazyłam sobie placków ziemniaczanych na dwa dni Jak zjem to pomysle nad odwykiem "goscie" wolaja o zarcie...bo Kangur wlasnie rotuje mleczne, "goscie" zrec nie dostali juz 5-6 dni wiec wolaja o help.
Gdzieś napisałam, że śmietana/masło (wg mnie) mają służyć do weryfikacji warzyw. Warzywa są ok. Nie są jednak doskonałym materiałem energetycznym. W tej chwili bym zjadła słodkie lukrowane pieniczki, które kupiłam na wszelki wypadek, jak ktoś przyjdzie na kawę. Najchętniej wszystkie.
Wg tego co obserwuję, PO 3 dobach bez zbóż nie ma "obsługi" do pierniczków , nie powinny zatem teraz zrobić za dużo krzydy. Bo bardzo rzadko miałam jakiekolwiek zachcianki. Nie licząc czterech ciąż.
Nie koreluje z nikiem . cukier dziala jak narkotyk--troszke, duzo, wiecej, jeszcze wiecej .... .
Dokładnie.
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Pani Ewo -alez moje placuszki są nawet za bardzo optymalne -ja na 3 ziemniaczki dałam 6 jajek i 4 cebule. Pływają w smalcu. ze śmietaną nigdy nie lubiałam nawet tych placków dawniejszych korytkowych. takie połączenie absolutnie mi nie pasuje.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Wg tego co obserwuję, PO 3 dobach bez zbóż nie ma "obsługi" do pierniczków , nie powinny zatem teraz zrobić za dużo krzydy. a co w przypadku, kiedy sie w ogole nie je zbozowych?....tak jest w moim przypadku
|
|
|
|
|
|
|
sylwiazłodzi
Go
|
Bo ja własnie nasmazyłam sobie placków ziemniaczanych na dwa dni Jak zjem to pomysle nad odwykiem "goscie" wolaja o zarcie...bo Kangur wlasnie rotuje mleczne, "goscie" zrec nie dostali juz 5-6 dni wiec wolaja o help.
Gdzieś napisałam, że śmietana/masło (wg mnie) mają służyć do weryfikacji warzyw. Warzywa są ok. Nie są jednak doskonałym materiałem energetycznym. W tej chwili bym zjadła słodkie lukrowane pieniczki, które kupiłam na wszelki wypadek, jak ktoś przyjdzie na kawę. Najchętniej wszystkie.
Wg tego co obserwuję, PO 3 dobach bez zbóż nie ma "obsługi" do pierniczków , nie powinny zatem teraz zrobić za dużo krzydy. Bo bardzo rzadko miałam jakiekolwiek zachcianki. Nie licząc czterech ciąż.
Nie koreluje z nikiem . cukier dziala jak narkotyk--troszke, duzo, wiecej, jeszcze wiecej .... .
Dokładnie. Lekarko może nie pamiętam ale coś mi się tak wydaje ,że kiedyś się adamgraza tłumaczyła,że ma taki nick bo czasami pisze Grażyna a czasami Adam chyba małżeństwo ale może pomyliłam tłumaczenia z innego forum. A jak nie to pewnie wraca mi moja super pamięć.
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
a co w przypadku, kiedy sie w ogole nie je zbozowych?....tak jest w moim przypadku
Trzeba ... sprzątać dalej . Przychodzi taki moment, że wg medycyny akademickiej jesteś w normie, wyniki masz nastolata, żadnych siwych włosów i ... nic (niby) do wyleczenia. Idąc po kierunkach którymi się interesujesz możesz znaleźć kontynuację metod dt. dalszego naprawiania (chodzi o te opisywane już od 5000 lat czy 5500 lat). Wiem, że Adamgraza to normalna ( ) kobieta. W sumie do mnie też adres zaczyna się na : lech...
|
|
|
|
|
|
|
sylwiazłodzi
Go
|
Lekarko no to chyba ja nie zrozumiałam .Adamgraza napisała o ciązach a Ty,że nie koreluje z nickiem. No to chciałam wytłumaczyć dlaczego nie koleruje z tym nickiem. A jak napisała o ciązach no to wiadomo,że baba. Jeszcze facet nie urodził poza Arnoldem Swarchenegerem w filmie. ( za trudne ma nazwisko abym poprawinie je napisała. Nawet żarty mnie się trzymają o tej godzinie.
|
|
|
|
|
|
|
adamgraza
Go
|
Sylwio jestem kobietą ,jak wchodziłam na to forum nie wiele jeszcze umiałam .A że mamy wspólny z męzem na skype no to podałam nie mysląc że wywoła tyle zamieszania. Dlatego podpisuję swoje posty imieniem które mam . pozdrawiam Grażyna.
|
|
|
|
|
|
|
jurek46
Go
|
Lekarko no to chyba ja nie zrozumiałam .Adamgraza napisała o ciązach a Ty,że nie koreluje z nickiem. No to chciałam wytłumaczyć dlaczego nie koleruje z tym nickiem. A jak napisała o ciązach no to wiadomo,że baba. Jeszcze facet nie urodził poza Arnoldem Swarchenegerem w filmie. ( za trudne ma nazwisko abym poprawinie je napisała. Nawet żarty mnie się trzymają o tej godzinie. Sylwia chyba przeoczyłas jest oprócz Arnolda Taki przypadek tylko nie moge skojarzyc czy On juz urodził,swojej zonie dziecko czy to dopiero ma nastapic.Tak czytałem ze Ona nie mogła miec dzieci a On ma ,czy tez miał te organy ,chyba od Dziecka,jak sie nie myle to On był Obojniak czy cos koło tego ,ALE RZECZ DZIEJE SIĘ GDZIEŚ W USA. Ale czy to jest sensacja czy prawda to trudno dzisiaj powiedziec.To co niedawno było niemozliwe dzisiej jest tak realne,Czyżbys tego nie zauwazala.
|
|
|
|
|
|
|
|
sewero
Go
|
Dopiero dzis odkrylam ten watek. Mam grupe krwi A uwielbiam ziemniaki pod kazda postacia. brokuly, kalafior, marchew, fasolka szparagowa i mizerai z ogorkow to pychotki dla mnie. Nie lubie surowej papryki ale duszona z miesem zjem.
|
|
|
|
|
|
|
sylwiazłodzi
Go
|
Sewero właśnie wczoraj spowodowałaś,że przeczytałam ten wątek, w którym Jurek już niezdążył odpowiedzieć. Dziwne uczucie. Przychodzą kolejne powiadomienia na @ ale jedna osoba mniej. Życie toczy się dalej jakby powiedzieć zbyt wyświechtanym tekstem. Dalej ale inaczej-zawsze.
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Dopiero dzis odkrylam ten watek. Mam grupe krwi A uwielbiam ziemniaki pod kazda postacia. brokuly, kalafior, marchew, fasolka szparagowa i mizerai z ogorkow to pychotki dla mnie. Nie lubie surowej papryki ale duszona z miesem zjem. z psiankowatych to widzę tu kartofla i paprykę, reszta to takie tam krzyżowe i inne Do psiankowatych dostępnych w Polsce z tego co pamiętam, to jeszcze zalicza się: pomidor, oberżynę i tytoń. Czy o którymś warzywku psiankowatym zapomiałem?
|
|
|
|
|
|
|
kangur
Go
|
z psiankowatych to widzę tu kartofla i paprykę, reszta to takie tam krzyżowe i inne Do psiankowatych dostępnych w Polsce z tego co pamiętam, to jeszcze zalicza się: pomidor, oberżynę i tytoń. Czy o którymś warzywku psiankowatym zapomiałem? Troche ci umknelo. Czy poznales Naga Jolokia. Co/kto to jest? Psiankowate B Bieluń Bieluń dziędzierzawa C Cyfomandra grubolistna G Grabowskia K Kolcowój Kolcowój pospolity L Lulecznica Lulecznica kraińska Lulek Lulek czarny M Mandragora (roślina) Mandragora lekarska Miechunka Miechunka peruwiańska Miechunka pomidorowa Miechunka rozdęta N Naga JolokiaP Papryka Papryka habanero Petunia ogrodowa Pokrzyk wilcza jagoda Pomidor P cd. Pomidor zwyczajny Psianka Psianka czarna Psianka koralowa Psianka podłużna Psianka słodkogórz S Surfinia Systematyka psiankowatych wg Takhtajana T Tytoń Tytoń bakun Tytoń szlachetny Z Ziemniak
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Widzę, że z jadalnych warzyw nic nie opuściłem - jednak mam dobrą pamięć
|
|
|
|
|
|
|
ziutek
Go
|
nie wiem jaką mam grupę krwi, muszę zrobić przy najbliższej okazji nienawidzę świeżych ogórków, melonów, arbuzów, nawet ich zapach mnie drażni ogórek tylko dobrze ukwaszony fasolka szparagowa w sezonie, tonami bez ziemniaka ani rusz śmietana jak już nie ma co, ale mi się odbija
jaka to grupa krwi
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
nie wiem jaką mam grupę krwi, muszę zrobić przy najbliższej okazji nienawidzę świeżych ogórków, melonów, arbuzów, nawet ich zapach mnie drażni ogórek tylko dobrze ukwaszony fasolka szparagowa w sezonie, tonami bez ziemniaka ani rusz śmietana jak już nie ma co, ale mi się odbija
jaka to grupa krwi
czyzby alergia????
|
|
|
|
|
|
|
|
|