Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wtek: Najstarszy człowiek świata (Przeczytany 5292 razy)
|
mateoosh12
Go
|
1.Tomoji Tanabe, najstarszy żyjący człowiek na świecie kończy dzisiaj 113 urodziny* Jak mówi w wywiadach sekretem jego długowieczności jest dieta polegająca na unikaniu alkoholu i posiłkach składających się z małej ilości białka i dużej węglowodanów w postaci warzyw, oraz małej ilości owoców. Jedyny tłuszcz jaki spożywa to ten zawarty w mięsie ryb. Żywy dowód na prawdziwośc tezy o wybitnie prozdrowotnej roli warzyw. 2. Drugi dowód: dr Atkins nie żyje. Martwy dowód na śmierciogenność tłuszczy i brak węglowodanów 3. Ponad 12 miesięczne badania Amerykanów nad dietą niskowęglowodanową wprawiły ostatnio świat w zdumienie. Wyniki mówią jasno: nie powoduje wzrostu cholesterolu, trójglicerydów, zawałó, smierci w męczarniach. Nie w wynikach jednak esencja, ale w interpretacji. Na te bzdury zareagowali stanowczo polscy specjaliści dając bohaterski odpór imperialistycznym zapędom w biochemice. Interpretacja: "Te testy trwały zbyt krótko. W dłuższej perspektywie diety te są szkodliwe". Nie dyskutujmy z faktami. Dłuższych testów nikt nie robił, ale "wicie, rozumicie"
IŻiŻ ma jednak rację!
Wszysycy optymalni - pielgrzymka na gołych kolanach do Palestyny; za butę, zadufanie w sobie i ignorowanie autorytetów. Wymarsz jutro o 14:00 spod siedziby Ministerstwa Zdrowia. Pochód prowadzę ja, Admin jako porządkowy. Wybór służb paramedycznych obsługujących słabnących piechurów - w toku. Proponowane kandydatury: Kangur, Edyta, Kodar. Ew. zgłoszenia na mój mail maksymalnie do godziny 19:00 dnia dzisiejszego.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Pochód prowadzę ja...
Dobra,dobra.Dlaczego Ty, a nie ja ?
|
|
|
|
|
|
|
mateoosh12
Go
|
Edyto> jako odpowiedzialny człowiek nie dopuszczę do walk wewnętrznych o przywództwo. Powiem wprost: są głosy, że mogłabyś poprowadzić nas nie do Palestyny, ale do Ciechocinka. Ponieważ bardzo Cię lubię i chcę dla Ciebie dobrze - będziesz szła na czele po mojej prawej stronie.
!uwaga: trwa nabór na wakat po Edycie, która od dzisiaj "chodzi"* ze mną.
!uwaga 2: przed chwilą uzyskaliśmy morlane poparcie posła K., współwłaściciela Bakomy, oraz Stowarzyszenia Polskich Producentów Dżemów.
---- * czyt. będzie iść, współprowadzić pochód.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
1.Tomoji Tanabe, najstarszy żyjący człowiek na świecie kończy dzisiaj 113 urodziny* Jak mówi w wywiadach sekretem jego długowieczności jest dieta polegająca na unikaniu alkoholu i posiłkach składających się z małej ilości białka i dużej węglowodanów w postaci warzyw, oraz małej ilości owoców. Jedyny tłuszcz jaki spożywa to ten zawarty w mięsie ryb. Żywy dowód na prawdziwośc tezy o wybitnie prozdrowotnej roli warzyw. 2. Drugi dowód: dr Atkins nie żyje. Martwy dowód na śmierciogenność tłuszczy i brak węglowodanów 3. Ponad 12 miesięczne badania Amerykanów nad dietą niskowęglowodanową wprawiły ostatnio świat w zdumienie. Wyniki mówią jasno: nie powoduje wzrostu cholesterolu, trójglicerydów, zawałó, smierci w męczarniach. Nie w wynikach jednak esencja, ale w interpretacji. Na te bzdury zareagowali stanowczo polscy specjaliści dając bohaterski odpór imperialistycznym zapędom w biochemice. Interpretacja: "Te testy trwały zbyt krótko. W dłuższej perspektywie diety te są szkodliwe". Nie dyskutujmy z faktami. Dłuższych testów nikt nie robił, ale "wicie, rozumicie"
IŻiŻ ma jednak rację!
Wszysycy optymalni - pielgrzymka na gołych kolanach do Palestyny; za butę, zadufanie w sobie i ignorowanie autorytetów. Wymarsz jutro o 14:00 spod siedziby Ministerstwa Zdrowia. Pochód prowadzę ja, Admin jako porządkowy. Wybór służb paramedycznych obsługujących słabnących piechurów - w toku. Proponowane kandydatury: Kangur, Edyta, Kodar. Ew. zgłoszenia na mój mail maksymalnie do godziny 19:00 dnia dzisiejszego.
Punkt 3. Jest w tej sprawie jakiś link? Ministersto Zdrowia ma pocztę internetową i można nią do Ministerstwa chodzić. Mnie się zdarza.
|
|
|
|
|
|
|
kangur
Go
|
Jako ze to jest pielgrzymka do Ziemi Swietej, powinna ja poprowadzic osoba, co przestrzega dekalogu. Ty caly czas myslisz o zblizeniach, a wiec nie mozesz byc na czele pielgrzymki. Ja akceptuje Twoja propozycje nad slabnacymi paniami. Bede je obskakiwac.
|
|
|
|
|
|
|
mateoosh12
Go
|
Kangur> jak to nie przestrzegam dekalogu? To jakaś australijska niedorzeczność. Jaki link? Nie wierzycie na słowo? Zresztą... mówili o tym w TVN Fakty - kto nie oglądał ten trąba. Koniec dyskusji. Szykować się do drogi.
PS: płyną do nas wyrazy poparcia ze strony propagatorów diety 1000 kcal, Ligi antychińskiej, oraz Stowarzyszenia Wegetarian.
Ach, ostatni szczegół; koszty organizacyjne pokrywają uczestnicy.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Ach, ostatni szczegół; koszty organizacyjne pokrywają uczestnicy.
Nie dam ani złotówki To jest wyłudzanie pieniędzy.Gdzie człowiek sie nie znajdzie tam chcą kase.Za co?????????????? pytam sie.... PS.Apropo tej długowieczności i diety ,to nie ma reguły -jak we wszystkim.Znam kobiete ,nie wiem,czy zyje jeszcze czy nie,bo sie nie dowiadywałam,ale wtedy jak sie dowiadywałam to miała 98 lat i "całe życie" -odkad ja pamietam,paliła fajki i codziennie strzelała se setke.No i co Wy na to? ha??? PS.Powiedzcie mi ,kto tutaj przestrzega dekalogu? Chyba wszyscy hehe
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
PS.Apropo tej długowieczności i diety ,to nie ma reguły
Chyba źle to ujełam,ale nie chce mi sie tego prostować,kazdy niech sobie sam wyprostuje
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Jako porządkowego widze w tej roli "adama319" .On by sobie świetnie poradził z "segregacją" ludzi;kto ,gdzie ,z kim i w jaki sposób ma iść.No i by sobie chłopak punkcików nabił,bo przecie o to chodzi
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|