Diogenes z Synopy
Go
|
ta moja też schowane lekko była , przykryta jakimiś schabami. Ale tłustej słoniny dziś niestety nie było. Dokupiłem wędzonej, ale tez bardziej do boczku podobna. No ale lepsza niż ta surowa extra.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
U nas słonina wędzona jakaś ciemna jest, żółtawa - nie podoba mi się...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
U nas słonina wędzona jakaś ciemna jest, żółtawa - nie podoba mi się... może tak jak admin mówił, wędzą zjełczałą. Moja tak pachnącą, że zeżreć na miejscu chce się. Śliczność. No ale trwałość '' moich'' wyrobów ( kaszanka , salceson, pasztetówy) coś kolo tygodnia zaledwie.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
U nas słonina wędzona jakaś ciemna jest, żółtawa - nie podoba mi się... Może pasza z dużą ilością karotenów leciała?
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
B możliwe. Raz taki łój kiedyś kupiłem. Podejrzewam, że to od karmy.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
A ja kupiłem dziś słoninę extra po 6,20 zł. Dwa kila . Pani z mojej taniej jatki zapewniła mnie, że dziś ładna. Więc nie zwróciłem uwagi, co mi pakuje. Jakież było moje zdziwienie, wyjmując w domu ujrzałem prawie schab. Chuda słonina. Świat na głowie stanął ! Musiałem pokroić ją na gulasz, bo nic innego niej wyjdzie ( spali się z chudości lub wysuszy ) . Więc jutro przymusowo będzie gulasz wieprzowy na chudej słoninie w sosie z papryki grillowanej. Na ostro. A ja kupuję u znajomego takiego świniaka, że boczek wygląda jak słonina, sam tłuszcz. Jakaś staropolska odmiana tej świni chyba, nie to, co dzisiejsze, samo mięso! A słoninkę obtaczam w soli i przyprawach plus duuuużo czosnku i trzymam w lodówce nawet kilka miesięcy, nie ma prawa zjełczeć i jest pyszna, zagryzamy czasem zamiast chipsów (choć lepsza z jajkami bo soli nie czuć)
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Nie ma sprawy, tylko musisz do Kotliny Kłodzkiej przyjechać Świnka jak marzenie, ziemniakami karmiona, po 5 zeta za kilo i stówka za rozbiórkę
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
dziś kupiłem słoninę chudą po 6,20 . A podgardle bez skóry było po 5,20. Tańsze Potaniało. Wędzona po 8 zł, też chuda. Przepięknie pachnie.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Złote czasy ,tylko nie promować że zdrowe , bo i tak szkodliwe będzie
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
np wątrobę wołową, gdy nie zamawiam w rzeźni - to przerabiają na karmy dla psów, albo na mączkę kostną. Po 2 zł nie ma chętnych. A pasztet - palce lizać
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
W rzeżni u niemca sprzedaje się regionalne potrawy .Głowiznę też gotują ale dla piesków i bezdomnych ,mnie smakuje bo nic nie płacę symboliczna moneta 50 cent za porcję
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
dziś kupiłem słoninę chudą po 6,20 . A podgardle bez skóry było po 5,20. Tańsze Potaniało. Wędzona po 8 zł, też chuda. Przepięknie pachnie. Ja kupiłam dzisiaj podgardle wędzone dla Donka. Jest po 8 zł. Dostawał stópki gotowane, ale ich już nie chce... Dla nas boczek wędzony po 19,90. Ale taki "swojski".
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Dostawał stópki gotowane, ale ich już nie chce... Czyli stópki oblały test...
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
U nas też idzie zamówić "niejadalne" ze świni. Ostatnio mamy świetny makaron do zupy ze skórek wieprzowych! Pasta glutenowa nawet czterojajeczna się nie umywa.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dostawał stópki gotowane, ale ich już nie chce... Czyli stópki oblały test... Albo on je o(b)lał...
|
|
|
|
|
|
|
|