Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wtek: turysci (Przeczytany 7892 razy)
|
kodar
Go
|
Zakladam nowy watek z mysla o tych wszystkich z nas,ktorzy odwiedzili ciekawe zakatki i zechca podzielic sie z nami miejscami,ktore warto byloby zobaczyc. Wlasnie jutro jade do Porec i moze ktos,kto juz tam w pazdzierniku byl, zechce napisac wlasne spostrzezenia,prosze Przegladanie internetu zabiera mnostwo czasu,a ja musze sie pakowac.
|
|
|
|
|
|
|
monikaf
Go
|
Kodarku, niestety tam nie bylam, ale co moge polecic, wycieczke relatywnie tania i ciekawa, kilka miesiecy temu bylam w Istambule. Blekitny Meczet, Palac Topkapi, Hagia Sofia( Kosciol Madrosci Bozej ) rzucajacy na kolana swoja uroda,Zatopiony Palac i masa innych zabytkow godnych zwiedzenia. Bylam tam 12 dni a i tak nie zdazylam zobaczyc wszystkiego co mialam w planach. Istambul miasto na granicy kontynentow, jest tak piekny iz trudno ubrac w slowa jego urode. Jesli ma sie dostatecznie duzo czasu, trzeba je po prostu zobaczyc. Mam kilkaset zdjec z Istambulu , tak sobie czasami ogladam i mysle, ze pojade tam jeszcze raz.
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Go
|
Moniś a w Kapadocji byłaś?
|
|
|
|
|
|
|
monikaf
Go
|
a bylam, ale to juz dawno temu, ksiezycowy basniowy krajobraz, zwiedzalam Göreme, w drodze muzeum Mevlany, wieczorami zachwycalam sie derwiszami.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Ja byłam jako turist ostatnio w biedrunce Zachwycałam się niskimi cenami i szerokim asortymentem towaru spożywczego . Basniowe półki z ciasteczkami powaliły mnie na kolana,nie mogłam się pozbierać,nie mogłam odwrócić oczu. Zwiedziłam regały z artykułami chemicznymi i po prostu....oniemiałam ...az trudno opisać to słowami,trzeba samemu zobaczyć....po prostu bajecznie! Następnie przeszłam do działu z artykułami gospodarstwa domowego.To co tutaj zobaczyłam ,to było wręcz nieziemskie!Te patelnie lekkie jak piórko...sama radość... Tarka do ucierania marchewek i innych warzyw -po prostu zachwycające. A najbardziej co mnie urzekło w tym cudnym miejscu,to regały z mlecznymi.Nawet sobie nie wyobrażacie,jaki szeroki wachlarz towaru...i jugurty i maslanki i smietany,mleko,masło,kefiry,sery zółte,białe,plesniowe-no sama rozkosz... Mam kilka milionów zdjęć z tego cudownego zakątku i tak sobie myslę,że jeszcze tam kiedyś pojadę Naprawdę,jak macie trochę pieniędzy,to nie żałujcie sobie takiej przyjemności,nie warto być dusigroszem-bo jak wiadomo chytry dwa razy traci.Stracicie na coś innego ,a tego zakątku basniowego nie zobaczycie,a jest co podziwiać!!!
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Go
|
No cóż jeden woli biedronkę, drugi Egipt. Jeżeli chodzi o mnie to zdecydowanie wybieram to drugie. Ale podobno pewne rzeczy nie podlegają dyskusji. Więc.....
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Ha! Co tam jakiś Egipt i jakieś stare piramidy!Jo byłam na wsi i widziałam krowy,kunia,matke indyczke z malutkimi dziecmi indyczusiami i jedna mało indyczuńka się zgubiła i głośno wołała "pi,pi,pi,pi" -serce mi "siem" kroiło ,ale ni mogłam małej pilusi złapac,bo uciekała . Pies by mnie użar,ale w pore jakaś gospodyni go zawołała -byłby drugi przypadek,szczescie ,że mom szczescie. Acha! No i osa mnie uządliła-bolało jak surcybyk,ale przesło na sciescie .
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Go
|
A sprawdzę, sprawdzę te klimaty niedługo będę miała dom na wsi. Krowy i konia co prawda nie planuję ale może chociaż te osy...
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Dom na wsi jest cool -można mieć perę kotów
|
|
|
|
|
|
|
monikaf
Go
|
No cóż jeden woli biedronkę, drugi Egipt. Jeżeli chodzi o mnie to zdecydowanie wybieram to drugie. Ale podobno pewne rzeczy nie podlegają dyskusji. Więc..... W Egipcie bylam jak jeszcze zle stosowalam DO, i nie czulam sie jakos rewelacyjnie, co nie przeszkodzilo mi zwiedzic przynajmniej najbardziej znanych zabytkow. Tydzien zwiedzalismy, drugi tydzien nurkowalam w Morzu Czerwonym, do dzis zaluje ze nie mialam aparatu do robienia zdjec pod woda Ale nic straconego, wybieramy sie ponownie, kieds tam,mam w planach certyfikat PADI( Open Water Driver )dla poczatkujacych, jak zdaze to za tym samym pobytem PADI Deep Diver ( do 40 m pod woda)
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
Ja byłam jako turist ostatnio w biedrunce Z marnujesz talent użycz talentu doktorce
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
No cóż jeden woli biedronkę, drugi Egipt. Jeżeli chodzi o mnie to zdecydowanie wybieram to drugie. Ale podobno pewne rzeczy nie podlegają dyskusji. Więc..... Ile dałaś za rundke wielbłądem? Bo pono można z Kairu do Teb przejechać sie za paczke tik-taków,a ile Ty dałaś paczek? PS. "Bajdełej" - wiesz co to jest kartusz ,czy przewodnik chciał dopłaty za te info ?
|
|
|
|
|
|
|
Enka19
Go
|
A ja chce leciec do Turcji lub Egiptu w wakacje własnie juz o tym mysle i wyrabiam nowy paszport bo stary mi sie konczy w pazdzierniku 2009 a tam trzeba miec wazne pol roku zeby jechac no nie?
|
|
|
|
|
|
|
Enka19
Go
|
Albo wymysle cos jeszcze lepszego.... ;-D pozyjemy zobaczymy mhmhm ale jzu nei moge sie doczekac wakacji 2009
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
to juz po urlopie,czyli niech zyje Chorwacja,sympatyczni jej mieszkancy i przewspaniale widoki.Czysta woda w Adriatyku,mnostwo zieleni,puste plaze i sloneczna pogoda.Groty z wyksztalconymi przez nature miliardy lat temu stalaktytami i stalagmitami.Skaly i skalki,kamienie i kamyczki,a posrod tego pieknie zadbane domy i przydomowe ogrodki przewaznie z basenami i egzotycznymi roslinami.
|
|
|
|
|
|
|
Enka19
Go
|
mmmmmmmmmmmmmm................. miodzio Ja Chorwacje widziałam 2 razy ale tylko z lotu ptaka ..... ah te zatoczki, wysepki.... pieknie wygladaja z samolotu
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|