Autor
|
Wtek: Książki, które wywarły największy wpływ na Twoje życie (Przeczytany 1160426 razy)
|
Gavroche
|
Dzięki, postoję Wiem, wiem Nikt nie lubi dysonansow poznawczych a ilosc jaka jest w tej ksiazce mogla byc cie zabic i zlamac niezachwiana wiare w neoreligie, ktora wyznajesz Bzdura Nie interesują mnie rzeczy, które mnie nie dotyczą, ot co. Menopauzą też się nie interesuję
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Po co czytasz ruskie kryminaly, dotycza cie? Historycznych, SF, fantasy, horrorow tez nie czytasz. bo cie nie dotycza?? Nie powiem co powiedzial na ten temat Tomasz z Akwinu, w temacie logiki Widac, rzuciles tylko okiem na okladke i nie czytales tego co napisalem, bo to nie jest zadna ksiazka medyczna, dietetyczna, tylko socjologiczno-spoleczno-historyczna. Twoja strata, bo to jedna z ciekawszych ksiazek ostatniej 10 latki jakie osobiscie czytalem. @ w temacie, co ciekawe autor nie wspomnial ani razu o odkryciu Otto Warburga za co tenze dostal nobla w 1930, o tym jak sie zywi rak.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Dotyczą mnie ruskie kryminały, bo to przyjemność Kategoria "choroby cywilizacyjne" jest poza moim zasięgiem.
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
A mnie jak najbardziej ciekawi, mam lekturę na jutro. Referencje są niezłe.
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
ps. ale co racja to racja, wszystko w temacie raka jest wyjaśnione, ogólnodostępne, temat zamknięty, kto chce ten wie, i tego nie dotyczy. A cała reszta to raczej domysły/SF i wróżenie z fusów.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Dotyczą mnie ruskie kryminały, bo to przyjemność Kategoria "choroby cywilizacyjne" jest poza moim zasięgiem. No wez jednak przeczytaj ten opis, bo cos fantazjujesz Ta ksiazka to wyborny kryminal, walka i pogon za przeciwnikiem, ktory ma czapke niewidke. Czyta sie z zapartym tchem. Ale owszem, ilosc dysonansow poznawczych, ktorych nie znosisz moglaby cie mocno zabic
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Dotyczą mnie ruskie kryminały, bo to przyjemność Kategoria "choroby cywilizacyjne" jest poza moim zasięgiem. No wez jednak przeczytaj ten opis, bo cos fantazjujesz Ta ksiazka to wyborny kryminal, walka i pogon za przeciwnikiem, ktory ma czapke niewidke. Czyta sie z zapartym tchem. Ale owszem, ilosc dysonansow poznawczych, ktorych nie znosisz moglaby cie mocno zabic Mi inne rzeczy zapierają dech, widocznie
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No wiem, wiem, saga o Harrym Potterze
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Zyon
|
Ee tam Tomek nie czaruje i nie lata na miotle, co to za bohater
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Ee tam Tomek nie czaruje i nie lata na miotle, co to za bohater
No fakt, trochę ciota...
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
na czym polega jej kontrowersyjnosc?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
na czym polega jej kontrowersyjnosc?
Ma drugie dno. Z wierzchu szmira i potężne braki wiedzy autorki, a pod spodem...no właśnie, trzeba przeczytać
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
W wolnej chwili rzuce okiem, bo teraz czytam kolejna ksiazke, kolejnego amerykanskiego biochemika, ktorego znalazlem zjawke w sieci i swietnie pisal o genach. A teraz go czytam i sie powoluje na szeroko komentowane badanie "China Study" Colina Campbella i pisze, ze to swiatowej slawy naukowiec Czyli jak zwykle w beczce miodu pare lyzek dziegciu....nawoluje do wege
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
W wolnej chwili rzuce okiem, bo teraz czytam kolejna ksiazke, kolejnego amerykanskiego biochemika, ktorego znalazlem zjawke w sieci i swietnie pisal o genach. A teraz go czytam i sie powoluje na szeroko komentowane badanie "China Study" Colina Campbella i pisze, ze to swiatowej slawy naukowiec Czyli jak zwykle w beczce miodu pare lyzek dziegciu....nawoluje do wege Mam wrażenie, że te wszystkie wege, paleo, kwasowozasadowe to są wspominane tylko po to by, szersze grono odbiorców znaleźć. Bo to wiadomo, głupota na topie, a jak chcesz wejść między wrony...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Niektorzy pisza ciekawe rzeczy, tylko wnioski, ktore wyciagaja sa kompletnie z d... Pisza, ze maja sukcesy, ze wyleczyli tego i tamtego a potem pisza, ze od tluszczu sie tyje, bialko zwierzece szkodzi a roslinne jest ok, kiedy wczesniej koles pisze takie rzeczy z biochemii albo genetyki, ze wydaje sie niemozliwe, zeby nie wiedzial jak to leci. Dziwne. No i zauwazam w wiekszosci nowych ksiazek wyrazny trend z parciem w strone eko-bio etc.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Niektorzy pisza ciekawe rzeczy, tylko wnioski, ktore wyciagaja sa kompletnie z d... Pisza, ze maja sukcesy, ze wyleczyli tego i tamtego a potem pisza, ze od tluszczu sie tyje, bialko zwierzece szkodzi a roslinne jest ok, kiedy wczesniej koles pisze takie rzeczy z biochemii albo genetyki, ze wydaje sie niemozliwe, zeby nie wiedzial jak to leci. Dziwne. No i zauwazam w wiekszosci nowych ksiazek wyrazny trend z parciem w strone eko-bio etc. Bo przecież leczyć można nie tylko wiadrami smalcu Ważne jest nie to, co wchodzi, ale co się dzieje w środku. Leczenie surowymi warzywami i kiełkami, jak najbardziej działa, dodając do tego własny tłuszcz i białko, odciążamy na tyle schorowany organizm, że zdrowieje. A potem wywiady, sława i pieniądze, oczywiście taka dieta nie działa w nieskończoność... Myślę, że tak samo jest z innymi przypadkami wyleczeń, akurat trafiło się ślepej kurze ziarno i organizm zareagował zgodnie ze swoim programem. Nie tylko dieta, do takich programów zdrowieniowych dodawane są techniki relaksacyjne, rozmowy z psychologiem, wysiłek fizyczny, samo to, że coś się wokół zaczyna dziać, może wyrwać zgnuśniałe ciało z choroby A jeśli chodzi o tych biochemików, to tańczą jak im grają, temu uważam, że szkoda na to czasu.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Jednym nie szkoda na kolejna wersje Resident Evil Osobiscie uwazam, ze po przeczytaniu conajmniej kilkudziesięciu (jeżęli nie stu albo dwustu--) takich pozycji mogę odróżnić szarlatana, który wciska kit, zeby zarobic od ideowca, ktory co prawda jest czasami rownie szkodliwy ale przynajmniej szczery I powiem ci, ze ci czeasami maja takie fajne pomysly, ze jak juz pisalem wczesniej, czasami warto ponurkowac w szambie, zeby znalezc na jego dnie grudke zlota Bo jak wiadomo do zapalencow swiat nalezy a wielkie odkrycia zrodzily sie czesto-gesto wlasnie od takich pozornie zwariowanych maniakow (oczywiscie nie mowimy o fanatykach pokroju wiesz kogo )
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
|
|