Autor
|
Wtek: Książki, które wywarły największy wpływ na Twoje życie (Przeczytany 1159564 razy)
|
vvv
Go
|
A co kształtuje życie........ Życie kształtuje kompromis pomiędzy tym co warto a czego nie.
|
|
|
|
|
|
|
Malgosia
Jr. Member
wiadomoci: 2887
|
Szczególnie polecam "Możesz uzdrowić swoje życie" Louise Hay
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Podziwiam ludzi, którzy potrzebują, by inni mówili im jak żyć. Ostatnio to zjawisko eskaluje, widziałem nawet kołczów od prowadzenia dziecinnego wózka.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Populacja się dzieli na twórców, odtwórców i zwykłych zjadaczy chleba (w sensie konsument absolutny). I można by się pomylić, bo "zwykły" rolnik czy hodowca "może" okazać więcej inwencji niż niejeden naukowiec wbity w schematy myślowe.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Podziwiam ludzi, którzy potrzebują, by inni mówili im jak żyć. Ostatnio to zjawisko eskaluje, widziałem nawet kołczów od prowadzenia dziecinnego wózka. Albo ci co na forum sie leczą. Na szczęście otrzymują prawidłowe diagnozy.
|
|
|
|
|
|
|
madre
Go
|
Szczególnie polecam "Możesz uzdrowić swoje życie" Louise Hay Ale tutaj wszyscy zdrowi, i cieszący się życiem, tak? Może jednak powinienem skorzystać z porady bo zestresowany nie wyrabiam się na zakrętach? ....Do problemów zdrowotnych prezesa PiS odniósł się także Lech Wałęsa. ? Życzę mu dużo zdrowia. Mam nadzieję, że jego stan szybko się poprawi. Problemy ze zdrowiem to nic dobrego. Sam co jakiś czas przechodzę badania, odwiedzam lekarzy, ale teraz czuję się znakomicie ? powiedział w rozmowie z Wirtualną Polską. Po chwili wyjaśnił skąd takie właśnie życzenia.
? On musi wyzdrowieć, trzymam za to kciuki. Musi być w pełni sił, żeby mógł stanąć przed sądem za to, że wrabia mnie w "Bolka". Nie odpuszczę tego, że mnie zwalcza, niszczy. Jak ktoś ma czyste sumienie, to jest zdrowy. Widać, że u Kaczyńskiego z sumieniem nie do końca dobrze ? dodał b. prezydent. ... https://dorzeczy.pl/kraj/63578/Walesa-zyczy-Kaczynskiemu-zdrowia-Zeby-mogl-stanac-przed-sadem-za-to-ze-wrabia-mnie-w-Bolka.html
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Ale po co cieszyc się zyciem, jak mozna sobie dalej komplikowac.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26739
|
Ale dlaczego nieszczęśnicy chcą i z innych zależnych od nich osób uczynić nieszczęśników? Na przykład sfrustrowany życiem, pijany "tatuś" dzięki któremu rodzina ma niebieską kartę. Albo taki Kaczyński, co wszystkie Polki chce unieszczęśliwić z osobistych powodów!
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Widocznie Polki bardziej podatne co na słupki sie przekłada. Ale za nie swoje pieniądze musi mu robić ogromna frajdę czuć się ponad wszystko.
|
|
|
|
|
|
|
madre
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Malgosia
Jr. Member
|
Szczególnie polecam "Możesz uzdrowić swoje życie" Louise Hay Pan Doktor J.K. także napisał o sile umysłu, cyt.: Wszelkie zamierzone działania ludzi rodzą się w ich umysłach. Jeśli np. rację miał Erich Fromm, gdy mówił, że: ?Patrząc z zewnątrz jesteśmy bandą szaleńców, którzy chcą zniszczyć świat i których właściwie należałoby izolować. Ale kto kogo ma izolować, skoro wszyscy są szaleni, i dlatego każdy uważa swoje szaleństwo za normę??
|
|
|
|
|
|
|
madre
Go
|
Szczególnie polecam "Możesz uzdrowić swoje życie" Louise Hay Pan Doktor J.K. także napisał o sile umysłu, cyt.: Wszelkie zamierzone działania ludzi rodzą się w ich umysłach. Jeśli np. rację miał Erich Fromm, gdy mówił, że: ?Patrząc z zewnątrz jesteśmy bandą szaleńców, którzy chcą zniszczyć świat i których właściwie należałoby izolować. Ale kto kogo ma izolować, skoro wszyscy są szaleni, i dlatego każdy uważa swoje szaleństwo za normę??Cytując, troszeczkę "poprawiłaś" Doktora i Admina. ("Tłuste życie" - str. 286) I raczej pisał(li) w trybie oznajmiającym cytując kursywą Fromma niż trybem pytającym.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Widocznie Polki bardziej podatne co na słupki sie przekłada. Ale za nie swoje pieniądze musi mu robić ogromna frajdę czuć się ponad wszystko.
Dokładnie i to jest piękne jak można rozdawać cudze pieniądze, a ludziska cię za to kochają i będą tego przywileju (rozdawnictwa) bronić jak niepodległości. No ale co zrobić skoro większość ma mentalność chłopa pańszczyźnianego i boi się wolności, a co za tym idzie odpowiedzialności.
|
|
|
|
|
|
|
Malgosia
Jr. Member
|
Szczególnie polecam "Możesz uzdrowić swoje życie" Louise Hay Pan Doktor J.K. także napisał o sile umysłu, cyt.: Wszelkie zamierzone działania ludzi rodzą się w ich umysłach. Jeśli np. rację miał Erich Fromm, gdy mówił, że: ?Patrząc z zewnątrz jesteśmy bandą szaleńców, którzy chcą zniszczyć świat i których właściwie należałoby izolować. Ale kto kogo ma izolować, skoro wszyscy są szaleni, i dlatego każdy uważa swoje szaleństwo za normę??Cytując, troszeczkę "poprawiłaś" Doktora i Admina. ("Tłuste życie" - str. 286) I raczej pisał(li) w trybie oznajmiającym cytując kursywą Fromma niż trybem pytającym. Mylisz się, ja nic nie "poprawiłam" ani kropki ani przecinka...... : http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=601
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Dokładnie i to jest piękne jak można rozdawać cudze pieniądze, a ludziska cię za to kochają i będą tego przywileju (rozdawnictwa) bronić jak niepodległości. No ale co zrobić skoro większość ma mentalność chłopa pańszczyźnianego i boi się wolności, a co za tym idzie odpowiedzialności. Taki prawdziwy zdewociały nierób.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Ale ja bue o tym.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Ale ja bue o tym. No właśnie czytałem o suplemencie AdBlue dla normy Euro 6.2! I jakąś przebitkę na synapse miałem z ważkich powodów (po zaświeceniu kontrolki tylko 2tys. można przejechać!), bo zamiast "bue" ma być "nie"!
|
|
|
|
|
|
|
madre
Go
|
Ale ja bue o tym. Ale ja bue o tym. No właśnie czytałem o suplemencie AdBlue dla normy Euro 6.2! I jakąś przebitkę na synapse miałem z ważkich powodów (po zaświeceniu kontrolki tylko 2tys. można przejechać!), bo zamiast "bue" ma być "nie"! No i co z tym począć? Hmmmm, hmmmm? Po głowie chodzi tylko robactwo mi, i mmmmmm - "Miś". No przecież widać, że ta gęba "pijanego "tatusia"" czyli degenerata zdenaturowanego tudzież denaturata zdegenerowanego skąpi węgla sobie i rodzinie. Unieszczęśliwia tym swoim kalekim, uzależnionym piciem zależnych od siebie członków rodziny. Cała nadzieja jednak w matkach Polkach, które zadowolone w swoim nieszczęściu czuwają nad dostawą węgla na zimę i chowają w cieple swoje królewny i herodów. Tylko ten nieprzytomny wyrwany z pomroczności nie przejmuje się niczym, bo "czy się stoi czy się leży 4 razy po pięć set się mu należy". Co za ciołek jeden z tego siekierkowego. Umie wycinać chojaki i strugać patyki, laski, deski i ...wariata, aby mieć za co pić. To może oznaczać zapowiedź wojny polsko-polskiej bo "przed wojną zawsze węgiel był". Tylko ze zmieszaniem wysłuchałem ".. i korytko świniowe bierz.., no ale to właśnie tylko bajka filmowa. I co z tym typem b ędzie dalej? Możliwe, że u nikać w przyszłości może e rekcji, czym unieszczęśliwić może spragnione Polki. https://www.youtube.com/watch?v=555FwDuncsc
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|