Autor
|
Wtek: Książki, które wywarły największy wpływ na Twoje życie (Przeczytany 621426 razy)
|
admin
Administrator
Jr. Member

wiadomoci: 5081
|
Kompletnie się na tym nie znam, ale z białka chyba powinno się bilansować tylko aminokwasy egzogenne - tak bynajmniej uczyli mnie na żywieniu zwierząt, ale kto to wie jak jest?  Doktor pięknie upraszczając problem, podając dokładnie jakie i ile produktów się powinno zjadać (np: http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=80) nie przewidział, że znajdą się "interpretatorzy" prostego tekstu, co im wyjdzie, że "zaleca 30g".  A do tego kompletnie się niektórym w głowinach nie mieści, że białko może powstać i z tłuszczu i z węglowodanów - dlatego lepiej się na tym nie znać, robić jak zaleca Doktor - jak się poprawnie potrafi zinterpretować tekst, a wszystko powinno być bardzo dobrze, jak nie jest - udać się do osób z doświadczeniem w poradach z zakresu Diety Optymalnej. 
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dwudziesty pierwszy wiek, a ludzie jeszcze liczą żarcie na gramy? 
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Jr. Member

|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
|
Dwudziesty pierwszy wiek, a ludzie jeszcze liczą żarcie na gramy?  Liczą w gramch żeby nie żreć w kilogramach.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Jak zaczną się paść trawskiem, to będą musieli przejść na kg. 
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Kompletnie się na tym nie znam, ale z białka chyba powinno się bilansować tylko aminokwasy egzogenne - tak bynajmniej uczyli mnie na żywieniu zwierząt, ale kto to wie jak jest?  Doktor pięknie upraszczając problem, podając dokładnie jakie i ile produktów się powinno zjadać (np: http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=80) Swietny jest ten tekst
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zofia
Jr. Member

wiadomoci: 2111
|
Dwudziesty pi  :lol:Otóż to!
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
|
Jak zaczną się paść trawskiem, to będą musieli przejść na kg.  Zapasy na swieta, jak będą w ogóle, to tona żarcia na rodzinkę. Z dobrej woli i zgodnie z trendami ekologicznymi, golonka w sprayu nikogo nie bedzie dziwić, bedzie smakować jak pizza dr oetker. 
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
A potem maska na twarz. 
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Jr. Member

|
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member

wiadomoci: 3802
|
Kompletnie się na tym nie znam, ale z białka chyba powinno się bilansować tylko aminokwasy egzogenne - tak bynajmniej uczyli mnie na żywieniu zwierząt, ale kto to wie jak jest?  Doktor pięknie upraszczając problem, podając dokładnie jakie i ile produktów się powinno zjadać (np: http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=80) Swietny jest ten tekst Dokładnie. Jakby to jakiś kosmita pisał.  Nie mogę tego zrozumieć, jak można było w tamtej rzeczywistości zajść tak daleko, i tyle przetrawić i zrozumieć. 
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Jr. Member

|
Kompletnie się na tym nie znam, ale z białka chyba powinno się bilansować tylko aminokwasy egzogenne - tak bynajmniej uczyli mnie na żywieniu zwierząt, ale kto to wie jak jest?  Doktor pięknie upraszczając problem, podając dokładnie jakie i ile produktów się powinno zjadać (np: http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=80) Swietny jest ten tekst Prościej i krócej się nie da, ale faktycznie to jeden z lepszych tekstów na temat zasad Diety Optymalnej". Niewiele bym w nim dziś poprawił, aby nie zepsuć esencjonalnej klarowności. 
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No ja przeszukalem swoja biblioteke i znowu musze kupic Tluste Zycie, bo znowu nie wrocilo 
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
admin
Administrator
Jr. Member

|
"Tłuste..." ? no za tę książkę to dopiero się wielu "obraziło" na nas, "ku chwale Ojczyzny"...  Bosze, gdybym się przejmował, co ludziska o mnie sobie myślą, to już dawno...  A tak - nie podoba się, to nie mój problem.  Jeszcze wtedy myślałem, że można coś zmienić w tym kraju.  Naiwniaczek jeden. 
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Bardzo fajna książka i jedna z tych obowiązkowych w mojej biblioteczce. 
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Jr. Member

|