Autor
|
Wtek: Książki, które wywarły największy wpływ na Twoje życie (Przeczytany 1161218 razy)
|
|
|
administ
Go
|
Gdyby to było na plaży, albo prywatnie, to niech tam. Ale w takiej sytuacji jest to nie do przyjęcia.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
O ciekawie sie zapoewiada, kiedys byl podobny reportaz na onecie, polki, ktora spedzila 3 miesiace w mongolii wedrujac, moze to byla ona? Fotki tez byly fajne, dzieci we krwi nad reniferem. Tylko, ze normalnie kiedy czytac, rok temu kupilem sobie pod choinke najnowszego Umberto Eco "Cmentarz w Pradze" i z przerazeniem pare dni temu skonstatowalem, ze nie przeczytalem jeszcze A pod ta choinke kupie sobie chyba najnowszego Paula Austera "Sunset park"
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
Fajny wywiad, no przekonalas mnie, zamiast kilku piw kupie sobie ksiazke, a co mi tam.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
renia
|
Tylko, ze normalnie kiedy czytac, rok temu kupilem sobie pod choinke najnowszego Umberto Eco "Cmentarz w Pradze"...
Czytałam jego esej "Dariusz najmniejszy" ale za nic nie mogę sobie przypomnieć o czym to było...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Zastanawiałam się czy ten cytat z Rodu ludzkiego Staszica dać do wątku z sentencjami czy tutaj... Są w nim bardzo trafne spostrzeżenia... "Człowiek, który czci bogi kamienne, jest także na nieszczęścia innych ludzi kamienny. Zabójstwa, krzywdy, nieszczęścia wyrządzone ludziom nie ruszą w nim sumienia. On znajdzie swoją spokojność w spokojności ubóstwianego głazu. Tylko największe głupstwo wzrusza sumienie głupiego".
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Fajny wywiad, no przekonalas mnie, zamiast kilku piw kupie sobie ksiazke, a co mi tam.
Ale piwko jest zdrowsze niż czytanie, bo nie osłabia wzroku...
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Na łysienie jest dobry, bo ta przypadłość się pojawia szczególnie po jądrach na surowo...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
I nie ma litu....moze i racja. Po co w sumie czytac, to glupota, od tego czytania tylko zglupiec mozna, lepiej po prostu poobserwowac i juz czlowiek madrzejszy od razu
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
A po kilku piwkach coraz to lepsze wnioski z obserwacji można wyciągnąć..
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
i zobaczyc bakterie, galaktyki, wirusy, kwanty, ciemnosc i pomrocznosc jasna nawet
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Z litem jest taki problem, że przyspiesza zamykanie szparek błonowych, co ponoć oszczędza neuroprzekaźniki na diecie beztłuszczowej, czyli u podatnych na depresję. Ale jak się kto natłuści odpowiednio, to lit nie ma większego znaczenia. I raczej inhibituje "rozkładecze" neuroprzekaźników, zapobiegając w ten sposób apatii, ale nie interesowałem się litem dokładniej.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Czytam teraz "biblie" MiTow czyli ksiazke dr Johna E Sarno "Recepta na zdrowie" o powiazaniu bolu z umyslem, troche ciezko napisana, slabo sie czyta i nieciekawie, nie ma tak, ze sie mozjna w niej "zatopic". Ale jakos brne, ciekawa jest ta informacja, ze mozg sam wytwarza i przechowuje insuline i ze w ukladzie limbicznym jest duzo receptorow insulinowych.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Sandman80
Go
|
"CZY DOKTOR KWAŚNIEWSKI MA RACJĘ ?" E. BEGNER
warto, nie warto kupić ?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
No nie ma racji, bo liczył na to, że wszyscy są lub będą chcieli być zdrowi, szczupli, mądrzy, piękni, szlachetni, zamożni, a tu kicha wyszła, bo większość sama nie chce! A zmuszać nie wolno.
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
absolutnie nie wolno bo reakcja jest wprost przeciwna chyba każdy zna to życia, co najwyżej zasugerować
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|